Chovatel Roland Burkard

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

janek.xyz

25.7.2020 18:05
janek.xyz

XXX.XXX.184.99

Zdravím,

když pročítám encyklopedie papoušků od Rosemary Low nebo Tonyho Silvy, párkrát sjsem narazil na jméno švýcara Rolanda Burkarda, prosím ví někdo více o tomto chovateli? Kdo byl, co choval a tak? Z knih je známo, že má na kontě spoustu prvoodchovů a odchovů velmi vzácných druhů papoušků.
Pán mi příjde jako legenda, podobně jako u nás Píchlík, Drozdek nebo Nedělník, tak mi příjde divné, že o tomto chovateli není nikde žádná reportáž.

Díky, Janek

26.7.2020 08:16
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Dobrý deň!
Skúste čítať Cyanopsitta Magazine. Niektoré čísla tohto časopisu sú voľne uverejnené na internete.

26.7.2020 09:20
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Ešte ma napadlo, že či je to nie Dr. Romuald Burkard? Ten je zo Švajciarska a zúčastňuje sa kongresov INGL. Tiež píše články ako napr. http://www.petcraft.com/articles/2015/01/10/practical-experience-hatch-lories-lorikeets/

26.7.2020 11:56
zbosace

XXX.XXX.16.43

Dr.Burkhardt či Burkard. Už ako násť ročný som ho obdivoval. Čo všetko doviezol a následne aj v tichosti odchoval. Vtedy sa hovorilo že ak určitý druh v Európe nikto nemá ešte treba pozrieť u Burkharda aby to bolo na 100%...

27.7.2020 10:06
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Ja som sa dočítal na Vogelforen, že Dr. Romuald Burkard zomrel 3. októbra 2004 vo veku 80. rokov. V roku 1984 po zmene bydliska, postavil v Baare čisto súkromné ​​zariadenie. O 10 rokov neskôr sa musel zo zdravotných dôvodov trochu obmedziť a po nepríjemnostiach s personálom starostlivosti o vtáky sa rozhodol predať všetky vtáky a zbúrať zariadenie. Švajčiarsky chovateľ Dolf Bischofberger (priateľ Burkarda) potom kúpil jej časť. To umožnilo „zachrániť“ pár rarít pred predajom neznámym chovateľom, Jeho sen bol sprístupnenie jeho súkromnej zbierky vtákov pre širšiu verejnosť. Zlyhal kvôli opozícii ochranárov prírody. https://www.vogelforen.de/threads/lauchgruene-papageiamadinen.125745/page-2

27.7.2020 16:37
zbosace

XXX.XXX.9.58

Mal som pocit že som túto informáciu kdesi zachytil ale asi mi vypadla. Aj tak ma to mrzí lebo mám teraz vo Švajčiarsku neter a dúfal som že ju budem obťažovať či by nezískala o ňom nejaké informácie. Škoda legendy. Zoznam druhov ktoré prešli jeho rukami by bol určite veľmi zaujímavý.

janek.xyz

28.7.2020 10:10
janek.xyz

XXX.XXX.184.99

zajímavé info pánové, díky. Cizí jazyky bohužel moc neovládám takže z vogelfora nic nevyčtu. Seznam druhů, které pan Burkhard choval by byl jistě zajímavý, foto z chovu o to více ale to je asi nedohledatelné...

28.7.2020 15:47
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

V posledných rokoch sa v mnohých oblastiach dosiahol pokrok v reprodukcii vtákov v zajatí. V súčasnosti sa využívajú moderné techniky, najmä vo vtáčej medicíne a v bezpečnom chirurgickom sexingu vtákov. Stále nám chýbajú hĺbkové znalosti v kritickej oblasti požiadaviek na umelú inkubáciu. Veľa rodov a druhov už v početnosti v zajatí bohužiaľ chýba, a existuje len malá nádej, že sa tento stav zmení. Preto pre Romualda Burkarda bolo dôležité integrovať do svojho parku šľachtiteľské línie vzácnych vtákov, ktoré boli u neho chované za 30 rokov. V odkaze na článok (PRACTICAL EXPERIENCE WITH THE HATCH OF LORIES AND LORIKEETS) ktorý som uviedol na začiatku diskusie sú uvedené druhy z čeleďe Loriidae, ktoré choval. Určite by sa dali nájsť ďalšie články ale to je už minulosť v chove stará 20 rokov a viac. Stránka http://www.petcraft.com/ uvádza staré články ako je už spomenutý z r. 1983. Už samotná informácia z Vogenforen je z r. 2006.

Přidejte reakci

Přidat smajlík