Jakou Austrálii do celoroční voliéry?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Charlie2

28.7.2020 15:29
Charlie2

XXX.XXX.24.238

Mám celoroční voliéru 5x4 m(polovina je krytá stříškou a na zimu obložená makrolonem).
Osazenstvo 1 pár pap.nádherných, 1 pár korel, 3 páry andulek, 2 páry zebříček.
Poradil by mi zkušený chovatel zda by ještě šel nějaký pár středních papoušků, aby se s tímto složením snesli? (Kakariki,Královský?)
Podm.celoročně venku, jsme v Podkrkonoší.

Děkuji 😉

28.7.2020 15:48
Kokr

XXX.XXX.85.112

Já myslím, že to stačí. Pokud mají mladé, tak tam je už dost plno.

28.7.2020 15:58
MIST

XXX.XXX.167.224

Dal bych pryč zebřičky a místo nich např. 2-3 páry Kakariků červenočelých žlutých- pěkně Vám tu voliéru rozsvítí. Z těch větších druhů bych se nebál osadit párem papoušků horských,jestli má být voliéra na oko, tak mutační lemované, nebo pastely :)

28.7.2020 16:52
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

MIST napsal(a):
Dal bych pryč zebřičky a místo nich např. 2-3 páry Kakariků červenočelých žlutých- pěkně Vám tu voliéru rozsvítí. Z těch větších druhů bych se nebál osadit párem papoušků horských,jestli má být voliéra na oko, tak mutační lemované, nebo pastely :)

To myslíte vážně? Dva tři páry Kakariků? To bych neriskoval. Korely a Nádherní přijdou o hnízda. Dlouhodobě těžko. Kakariki pro parádu jedině bez samic. Já musel dát od nich i Horské.

Charlie2

28.7.2020 17:29
Charlie2

XXX.XXX.24.238

A kdybych přidala papoušky královské?

28.7.2020 17:48
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Charlie2 napsal(a):

To by jít mělo, já sice zkušenosti s nimi nemám,ale říká se, že je klidný a prostor na to máte. Za mě určitě.

28.7.2020 21:26
MIST

XXX.XXX.6.192

pterodactyll napsal(a):
To myslíte vážně? Dva tři páry Kakariků? To bych neriskoval. Korely a Nádherní přijdou o hnízda. Dlouhodobě těžko. Kakariki pro parádu jedině bez samic. Já musel dát od nich i Horské.

Ano, úplně bez problémů, kamarád je má ve voliéře 5x5m, v podobné skladbě, kterou jsem uváděl...

Nikdo nikde neuváděl, k čemu má voliéra sloužit, zda na okrasu, či na odchovy..

Další věc.. Máte další volieru na případné odchovy?

Ideální by byly i fotky voliery.

29.7.2020 09:33
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

MIST napsal(a):
Ano, úplně bez problémů, kamarád je má ve voliéře 5x5m, v podobné skladbě, kterou jsem uváděl...

Nikdo nikde neuváděl, k čemu má voliéra sloužit, zda na okrasu, či na odchovy..

Další věc.. Máte další volieru na případné odchovy?

Ideální by byly i fotky voliery.

Pokud má vše po párech, vypadá to, že se odchovům nevyhne. Samice Kakariků prolézá všem hnízda a bývají agresivní. To že se někde někomu povede soužití více párů je náhoda a další rok může být vše jinak. Když jsem s Kakarikama začínal, také jsem zkoušel co půjde a věřte,že to je většinou omyl. Královští jsou přes svojí velikost beránci, stejně tak Horští. Zaženou je i Anduly.

29.7.2020 12:13
Beliciak8

XXX.XXX.161.58

Rozhodne tiež som proti kakarikom vymecu každú budku.

Ďalšia možnosť je pridať 2 pare koriel iné mutácie na spestrenie.

29.7.2020 12:52
milbe

XXX.XXX.120.188

Charlie2 napsal(a):

Dobrý den.
Jen jednu letosni zkušenost od kamaráda.
Vedle sebe na jednoduchém pletivu 1,1 královský žlutý a 1,1 horský pastel.
Mládě od horských utřený zobák.....

29.7.2020 15:27
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

milbe napsal(a):
Dobrý den.
Jen jednu letosni zkušenost od kamaráda.
Vedle sebe na jednoduchém pletivu 1,1 královský žlutý a 1,1 horský pastel.
Mládě od horských utřený zobák.....

Je to jako se vším, jistě nebude každý stejný.
Že začátku hlídat, stejně nikdo nezaručuje,že se nemůže něco přihodit.To je již riziko těch, kteří mixují vše dohromady. Většinou tato společenství mají potíže až při odchovech. U Kakariků je to pravidlo.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8302/papousek-kralovsky-alisterus-scapularis/

Přidejte reakci

Přidat smajlík