Charlie2

XXX.XXX.24.238
Mám celoroční voliéru 5x4 m(polovina je krytá stříškou a na zimu obložená makrolonem).
Osazenstvo 1 pár pap.nádherných, 1 pár korel, 3 páry andulek, 2 páry zebříček.
Poradil by mi zkušený chovatel zda by ještě šel nějaký pár středních papoušků, aby se s tímto složením snesli? (Kakariki,Královský?)
Podm.celoročně venku, jsme v Podkrkonoší.
Děkuji 😉
MIST
napsal(a):
Dal bych pryč zebřičky a místo nich např. 2-3 páry Kakariků červenočelých žlutých- pěkně Vám tu voliéru rozsvítí. Z těch větších druhů bych se nebál osadit párem papoušků horských,jestli má být voliéra na oko, tak mutační lemované, nebo pastely :)
To myslíte vážně? Dva tři páry Kakariků? To bych neriskoval. Korely a Nádherní přijdou o hnízda. Dlouhodobě těžko. Kakariki pro parádu jedině bez samic. Já musel dát od nich i Horské.
Charlie2

XXX.XXX.24.238
A kdybych přidala papoušky královské?
pterodactyll
napsal(a):
To myslíte vážně? Dva tři páry Kakariků? To bych neriskoval. Korely a Nádherní přijdou o hnízda. Dlouhodobě těžko. Kakariki pro parádu jedině bez samic. Já musel dát od nich i Horské.
Ano, úplně bez problémů, kamarád je má ve voliéře 5x5m, v podobné skladbě, kterou jsem uváděl...
Nikdo nikde neuváděl, k čemu má voliéra sloužit, zda na okrasu, či na odchovy..
Další věc.. Máte další volieru na případné odchovy?
Ideální by byly i fotky voliery.
MIST
napsal(a):
Ano, úplně bez problémů, kamarád je má ve voliéře 5x5m, v podobné skladbě, kterou jsem uváděl...
Nikdo nikde neuváděl, k čemu má voliéra sloužit, zda na okrasu, či na odchovy..
Další věc.. Máte další volieru na případné odchovy?
Ideální by byly i fotky voliery.
Pokud má vše po párech, vypadá to, že se odchovům nevyhne. Samice Kakariků prolézá všem hnízda a bývají agresivní. To že se někde někomu povede soužití více párů je náhoda a další rok může být vše jinak. Když jsem s Kakarikama začínal, také jsem zkoušel co půjde a věřte,že to je většinou omyl. Královští jsou přes svojí velikost beránci, stejně tak Horští. Zaženou je i Anduly.
milbe
napsal(a):
Dobrý den.
Jen jednu letosni zkušenost od kamaráda.
Vedle sebe na jednoduchém pletivu 1,1 královský žlutý a 1,1 horský pastel.
Mládě od horských utřený zobák.....
Je to jako se vším, jistě nebude každý stejný.
Že začátku hlídat, stejně nikdo nezaručuje,že se nemůže něco přihodit.To je již riziko těch, kteří mixují vše dohromady. Většinou tato společenství mají potíže až při odchovech. U Kakariků je to pravidlo.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8302/papousek-kralovsky-alisterus-scapularis/