Cirat

XXX.XXX.214.111
Dobrý den,
prosím o radu,kočka mi domů přinesla ptáče, poznáte někdo co je to za druh (přijde mi jako vrabec, vloženo fofo) a zda je možno ho odchovat, čím krmit?
Děkuji.
Cirat

XXX.XXX.214.111
Já bych se tedy přikláněl k tomu vrabci. Každopádně zadavateli jde o to, aby ptáče udržel při životě. Pokud by se jednalo o kosa, vhodné krmivo by byly žížaly, cvrčci, mouční červi, prostě živá hmyz. Pokud mám pravdu já, tak s tím krmení to bude složitější. Vrabec je zrnožravec, i když je po vylíhnutí krmen hmyzem. V tomto věku bych jej krmil směsí pro umělý odchov papoušků. Náhradou by mohly být například krátce povařené jáhly, ale opravdu jen náhrada.
Toto vrabčí mládě můžete krmit čímkoliv "měkkým"...Nevěřím ale tomu,že budete schopna jej systematicky krmit-rodiče krmí své mladé asi 20x za hodinu...-chápete?Já jsem odchoval tímto způsobem krkavce,který byl sražen vozidlem...ale dokázal jsem to za cenu dovolené...Intelekt ale obou druhů je nesrovnatelný-krkavec komunikuje a rychle chápe,vrabec je bez hejna "ztracený"-napsal jsem to srozumitelně? Řimák