Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2020 19:21
ssuchos

XXX.XXX.171.226

Dobrý den, koupil jsem od chovatele samce mníška rok 2017 a byl hůř opeřený, přičítal jsem to bitkám v hejnu ale už jsou to čtyři měsíce a stále je hůř opereny. Je to samec z roku 2017, co mu mám podávat aby lépe přepeřil?

11.8.2020 19:48
eli22

XXX.XXX.58.41

ssuchos napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem od chovatele samce mníška rok 2017 a byl hůř opeřený, přičítal jsem to bitkám v hejnu ale už jsou to čtyři měsíce a stále je hůř opereny. Je to samec z roku 2017, co mu mám podávat aby lépe přepeřil?

Škube se. Je to psychické, nepomůžou žádné vitamíny, nic. Zkuste pořídit protějšek.

11.8.2020 20:41
emill

XXX.XXX.17.94

Spíš bych to viděl na něco jiného. Na fotku se dívám jen v mobilu, ale mníšek má špatné opeření i na hlavě, kde si nedostane zobákem.
Víc prozkoumejte peří, jakou má kvalitu, případně poškození.. Podívejte, jestli má v místě, kde mu chybí peří, vyškublé, nebo uštípnuté.

11.8.2020 21:01
Valentko

XXX.XXX.49.255

ssuchos napsal(a):

Keď bol ošklbaný tak prečo ste ho kúpili. Pri nakupovaní vtákov musíte byť veľmi opatrný ( doplatil som na to aj ja a už som sa poučil ). To tam ten chovatel žiadneho iného samca mníška nemal? Iba takéhoto ošklabaného.

11.8.2020 21:45
eli22

XXX.XXX.58.41

emill napsal(a):
Spíš bych to viděl na něco jiného. Na fotku se dívám jen v mobilu, ale mníšek má špatné opeření i na hlavě, kde si nedostane zobákem.
Víc prozkoumejte peří, jakou má kvalitu, případně poškození.. Podívejte, jestli má v místě, kde mu chybí peří, vyškublé, nebo uštípnuté.

Já tu fotku špatně vidím, hlava se mi zdála ok. Chtělo by to lepší fotku.

11.8.2020 21:45
ssuchos

XXX.XXX.147.26

Valentko napsal(a):
Keď bol ošklbaný tak prečo ste ho kúpili. Pri nakupovaní vtákov musíte byť veľmi opatrný ( doplatil som na to aj ja a už som sa poučil ). To tam ten chovatel žiadneho iného samca mníška nemal? Iba takéhoto ošklabaného.

Upřímně, mám zkušenost jen s drobnějším ptactvem a mnišky jsem dostal k narozeninám, u nákupu jsem byl, ale přesto jsem věřil chovateli, který říkal ze jich tam má moc a proto jsou někteří oskubany, samice byla taky taková, ale už se krasne opeřila a je hezká. Peří nikde oštípané nemá, přijde mi spis jak kdyby pelichal.

11.8.2020 21:46
ssuchos

XXX.XXX.147.26

11.8.2020 21:54
eli22

XXX.XXX.58.41

ssuchos napsal(a):
Přikládam ještě fotku

Určitě to není přepeřování (natož pelichání :-) ). To probíhá jinak. Zřejmě ho teda jíný mníšek škubal. To jste koupil pár nebo jak?

11.8.2020 21:55
eli22

XXX.XXX.58.41

Kde je choval ten "chovatel"?

11.8.2020 22:04
ssuchos

XXX.XXX.254.5

eli22 napsal(a):
Určitě to není přepeřování (natož pelichání :-) ). To probíhá jinak. Zřejmě ho teda jíný mníšek škubal. To jste koupil pár nebo jak?

ano, koupil jsem (resp. mi byl koupen) pár od pána, který měl nespočet jedinců. měl venkovní voliéry s penanty, číňany, agoši, mnichy, andulkami atp a potom měl velkou vnitří voliéru s okny, kde měl cca dvacet kusů, ze kterých právě nabízel na prodej. Měl tam samozřejmě i lépe napeřené, ale ne všichni byli již po DNA...

12.8.2020 07:49
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak jestli tam držel dohromady tříleté jedince,tak se nedivím..... Prostě je oškubaný, dávejte hodně zeleniny, kvalitní krmivo, kupte Biotin, ať má možnost se koupat, čerstvý vzduch a sluníčko s dostatečnou možností zastínění. A příště si lépe vyberte chovatele.

12.8.2020 07:55
euw

XXX.XXX.192.117

Bolo by dobre prehliadnuť poškodené pierka, či sa náhodou nejedná o nejaké parazity, prípadne kožu - kožné parazity.

Přidejte reakci

Přidat smajlík