Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Destiny001

31.8.2020 19:39
Destiny001

XXX.XXX.24.238

Dobrý den,

prý lze preventivně odčervit papoušky bylinou vratič nebo pelyněk černobýl.
Podle herbáře obsahují jedovaté látky.
Jakou máte zkušenost?
Děkuji za zprávy.

31.8.2020 19:47
mirči

XXX.XXX.160.177

Ako prevenciu ich môžete skrmovať. Aj ja ich príležitostne podávam a celkom dobre ich žerú. Avšak na liečbu helmintóz určite nie.

laudas

1.9.2020 07:18
laudas

XXX.XXX.227.49

Vratič také ptákům podávám. Podáván ve velké míře je toxický, ale problém jsem neměl. Jaké přípravky k odčervení používáte? Setkal jsem se se zkušenostmi, že při použití např. Panacuru ptáka sice odčervíte, ale během třeba pěti let hyne na selhání orgánů (jater). Má někdo takovou zkušenost? Topet OVO, které by mělo být šetrnější přestali tuším již není k sehnání. Děkuji.

1.9.2020 18:32
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Já jsem koupil přímo od veterináře přípravek v prášku Concurat-L 10% do vody .odčervovat se má 2 x ročně a pro okamžité použití přímo do zobáku používám MERANOX, už jsem byl nucen ho použít na Kakadu růžovém a výsledek super.

1.9.2020 19:47
Leby

XXX.XXX.60.65

Destiny001 napsal(a):
Dobrý den,

Jakou máte zkušenost?
Děkuji za zprávy.

Vratič jsem vyzkoušel zatím dvakrát a nic mi neuhynulo. Ve větší míře je toxický

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2020 20:47

Destiny001 napsal(a):
Dobrý den,

Jakou máte zkušenost?
Děkuji za zprávy.

Můžu se zeptat proč chcete preventivně odčervovat ?

1.9.2020 20:55
eli22

XXX.XXX.58.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžu se zeptat proč chcete preventivně odčervovat ?

Taky by mě to zajímalo, proč se zbytečně preventivně odčervuje. Já neodčervuju vůbec a za 10 let nic. A teď si vemte, že deset let cpu zbytečně do papoušků jedy /to samé mám u psů/. Je to normální?

1.9.2020 21:27
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Musím preventivně odčervovat ,mám otevřené výlety zakryté na vrchní straně jen z poloviny, a trus od začervených volně létajících ptáků se může dostat do voliéry. Mám to proto, že papoušci milují déšt´.Rádi se v něm sprchují a někdy ani nemohou pořádně létat.Je to krása je pozorovat jak lezou po horní stěně voliéry a koupou se.

1.9.2020 21:37

eli22 napsal(a):
Taky by mě to zajímalo, proč se zbytečně preventivně odčervuje. Já neodčervuju vůbec a za 10 let nic. A teď si vemte, že deset let cpu zbytečně do papoušků jedy /to samé mám u psů/. Je to normální?

No já nad tím taky žasnu ....😉

1.9.2020 21:42
eli22

XXX.XXX.58.42

Horák lutino napsal(a):
Musím preventivně odčervovat ,mám otevřené výlety zakryté na vrchní straně jen z poloviny, a trus od začervených volně létajících ptáků se může dostat do voliéry. Mám to proto, že papoušci milují déšt´.Rádi se v něm sprchují a někdy ani nemohou pořádně létat.Je to krása je pozorovat jak lezou po horní stěně voliéry a koupou se.

A jak víte, že volně létající ptáci jsou začervení? Já mám taky otevřený výlet a nic.

1.9.2020 21:48

Horák lutino napsal(a):

Volně létající ptáci musí být ve 100% kondici aby mohli přežít...myslím že chyba je na straně chovatelů 😉

1.9.2020 21:48
eli22

XXX.XXX.58.42

Jen bych k tomu dodala, že, protože mě to zajímá, jsem v loňském roce nechala udělat koprologii směsných vzorků volně žijících ptáků, co se u nás pohybují, tedy kos, drozd, vrabec, hrdlička a myslím ještě holub v tom vzorku možná byl. A co myslíte? Byli tam? Ani náhodou, vše čisté.

1.9.2020 21:51

eli22 napsal(a):
Jen bych k tomu dodala, že, protože mě to zajímá, jsem v loňském roce nechala udělat koprologii směsných vzorků volně žijících ptáků, co se u nás pohybují, tedy kos, drozd, vrabec, hrdlička a myslím ještě holub v tom vzorku možná byl. A co myslíte? Byli tam? Ani náhodou, vše čisté.

Viz. můj příspěvek pod vaším 😉

1.9.2020 21:52
eli22

XXX.XXX.58.42

Viz. můj příspěvek pod vaším 😉

Jo, koukám, že jsme se sešli! Ale musím konstatovat, že sama jsem moc nepředpokládala, že tomu tak bude, takže jsem byla docela překvapená, a to hodně mile. A sbírala jsem poctivě, v podstatě celý týden tak, jak se má.

1.9.2020 22:03

eli22 napsal(a):
Jo, koukám, že jsme se sešli! Ale musím konstatovat, že sama jsem moc nepředpokládala, že tomu tak bude, takže jsem byla docela překvapená, a to hodně mile. A sbírala jsem poctivě, v podstatě celý týden tak, jak se má.

No ono nejhorší je to že všichni mají tu zarytou pravdu že volně žijící ptactvo (ať už kos holub nebo hrdlicka) jsou přenášecí všeho možného ...v jistém případě ano ale takový jedinec velmi rychle hyne a zůstává jen ta zdravá populace

1.9.2020 22:12
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Tento článek jsem našel na netu,snad Vám osvětlí proč odčervuji. Chovem papoušků se naše rodina zabývá více než třicet pět let. Během této doby byla problematika odčervování vždy významným faktorem dobré kondice chovaných jedinců i úspěšných odchovů další generace. Významnou roli v našem případě hraje i skutečnost, že papoušky chováme ve venkovních voliérách a že chováme australské druhy papoušků, které velmi rádi tráví čas hledáním něčeho dobrého na zemi. Tato činnost je spojena s přehrabováním půdy a tím se pravděpodobnost nákazy zvyšuje na maximum. Zbavit se vajíček parazitů ve venkovních voliérách, přes které přelétá volně žijící ptactvo, by bylo možné snad jen neustálým velmi důkladným úklidem voliér za použití vysokých teplot (přes 80 °C) do hloubky několika centimetrů.

2.9.2020 10:44

Horák lutino napsal(a):
Tento článek jsem našel na netu,snad Vám osvětlí proč odčervuji. Chovem papoušků se naše rodina zabývá více než třicet pět let. Během této doby byla problematika odčervování vždy významným faktorem dobré kondice chovaných jedinců i úspěšných odchovů další generace. Významnou roli v našem případě hraje i skutečnost, že papoušky chováme ve venkovních voliérách a že chováme australské druhy papoušků, které velmi rádi tráví čas hledáním něčeho dobrého na zemi. Tato činnost je spojena s přehrabováním půdy a tím se pravděpodobnost nákazy zvyšuje na maximum. Zbavit se vajíček parazitů ve venkovních voliérách, přes které přelétá volně žijící ptactvo, by bylo možné snad jen neustálým velmi důkladným úklidem voliér za použití vysokých teplot (přes 80 °C) do hloubky několika centimetrů.

Ale jo já Vám to neberu...nicméně to že to je napsáno na internetu neznamená že je to správně 😉 je třeba taky někdy zapojit vlastní hlavu 😉

2.9.2020 12:17
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Ale jo já Vám to neberu...nicméně to že to je napsáno na internetu neznamená že je to správně 😉 je třeba taky někdy zapojit vlastní hlavu 😉

Já Vám to taky neberu,vy jste svou vlastní hlavu určitě zapojil.

2.9.2020 12:21
pterodactyll

XXX.XXX.92.7

Také jsem měl špatnou zkušenost i z andulkama. Dal jsem preventivně S76 u kterého se vytahují že se může dávat i když krmí mladé. Nic mě sice neuhynulo ale tolik čistých vajec jsem ještě neviděl. Nechal jsem se přesvědčit že se to před sezonou vyplatí. Mě tedy ne ani u Kakariků, rovněž čistá vejce.
Nyní již jen česnek a vratič z jara a na zimu. Mají přístup k zemině, části voliér volně a nic. Vše OK.

2.9.2020 12:49

Horák lutino napsal(a):
Já Vám to taky neberu,vy jste svou vlastní hlavu určitě zapojil.

No víte za 25 let praxe chovu opeřenců jsem už něco málo pochytil a vím že bezhlavě to nejde 😉

2.9.2020 19:20
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Před 30 lety jsme odchovávali s tchánem papoušky červenokřídlé,takže nějakou praxi v chovu opeřenců také mám.

2.9.2020 19:25
brona20

XXX.XXX.73.199

Horák lutino napsal(a):
Já jsem koupil přímo od veterináře přípravek v prášku Concurat-L 10% do vody .odčervovat se má 2 x ročně a pro okamžité použití přímo do zobáku používám MERANOX, už jsem byl nucen ho použít na Kakadu růžovém a výsledek super.

Dobrý den,

chci se zeptat kde jste koupil Meranox a kolik stojí.

2.9.2020 19:27
stewe5

XXX.XXX.186.147

Dobrý večer, napíšu můj smutný případ..taky jsem nikdy preventivně neodčervoval až jednou to přišlo jak blesk s čistého nebe...pár papoušků karmínových,při večerní kontrole čiperní zdravý ptáci,při ranním krmení oba seděli na zemi a viděl jsem že je zle...hned jsem je odčervil do zobáku(topet ovo)...bohužel pozdě,oba dopoledne KO tak nevim,treba kdybych preventivně odčervoval tak se to nestane...!?vypitval jsem oba a uplně začervený...

2.9.2020 19:44
eli22

XXX.XXX.58.42

stewe5 napsal(a):
Dobrý večer, napíšu můj smutný případ..taky jsem nikdy preventivně neodčervoval až jednou to přišlo jak blesk s čistého nebe...pár papoušků karmínových,při večerní kontrole čiperní zdravý ptáci,při ranním krmení oba seděli na zemi a viděl jsem že je zle...hned jsem je odčervil do zobáku(topet ovo)...bohužel pozdě,oba dopoledne KO tak nevim,treba kdybych preventivně odčervoval tak se to nestane...!?vypitval jsem oba a uplně začervený...

No právě je třeba dávat trus pravidelně na rozbor. K masivnímu začervení nedochází ze dne na den.

2.9.2020 19:52
stewe5

XXX.XXX.186.147

eli22 napsal(a):
No právě je třeba dávat trus pravidelně na rozbor. K masivnímu začervení nedochází ze dne na den.

ano to vím,ale zarazilo mě že večer uplně v pořádku a druhý den dopoledne KO..trus na rozboru jsem měl cca 2 měsíce před smrtí..

2.9.2020 19:59
lumace

XXX.XXX.101.132

Dobrý den
Rád bych se tedy zeptal, když neodčervujete preventivně, jak poznáte tu pravou chvíli kdy máte odčervit, jak píše pán stewe5, když má pták příznaky tak může být pozdě.

2.9.2020 20:01
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Odčervuji pravidelně 2x do roka ,září a únor. A jinak když pouštím každé ráno papoušky ,tak si udělám minimálně 10 minut času a sleduji jejich chování ,jestli žerou ,nejsou apatičtí a nebo načepýření a hlavně musí vyletět ze záletu.

2.9.2020 20:18

Horák lutino napsal(a):
Před 30 lety jsme odchovávali s tchánem papoušky červenokřídlé,takže nějakou praxi v chovu opeřenců také mám.

No pro mně za mě preventivně odcervujte jak je libo ....pokud v tom vidíte nějaký smysl a vaším ptákům to vyhovuje nemám nic proti...každý to děláme jinak a tak to asi má být 😉 ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík