Dobrý deň, momentálne riešim ako zapchám búdky ked malé andulky už vyletia. Otvory do búdok chcem zapchať preto aby sa samičky nepokúšali o hniezdenie. Ide mi hlavne o tú jednu ktorá má túto sezónu už dve odchovy za sebou. Okrem nej tam mám jej dve dcéry a keďže ich otec bohužiaľ nedávno padol tak si jednu nechám do chovu. Tá najstaršia samička má v budke už aj jedno vajce takže čím skôr keď mladé vyletia tak by som chcel zabedniť búdky. Dole ich určite dávať nebudem. A tak sa vás chcem spýtať že čim upchávate otvor na búdke vy? Napadlo ma že by som tam mohol dať papier ( napr. zo starých novín ) by som ho postláčal do guličky a akurat by vyplnil otvor v búdke. Alebo mám tam dať nejaké drevo ktoré by som tam už nejako upevnil. Za vaše rady a skúsenosti ďakujem.
Valentko
napsal(a):
Dobrý deň, momentálne riešim ako zapchám búdky ked malé andulky už vyletia. Otvory do búdok chcem zapchať preto aby sa samičky nepokúšali o hniezdenie. Ide mi hlavne o tú jednu ktorá má túto sezónu už dve odchovy za sebou. Okrem nej tam mám jej dve dcéry a keďže ich otec bohužiaľ nedávno padol tak si jednu nechám do chovu. Tá najstaršia samička má v budke už aj jedno vajce takže čím skôr keď mladé vyletia tak by som chcel zabedniť búdky. Dole ich určite dávať nebudem. A tak sa vás chcem spýtať že čim upchávate otvor na búdke vy? Napadlo ma že by som tam mohol dať papier ( napr. zo starých novín ) by som ho postláčal do guličky a akurat by vyplnil otvor v búdke. Alebo mám tam dať nejaké drevo ktoré by som tam už nejako upevnil. Za vaše rady a skúsenosti ďakujem.
Ahoj Valentko,vyndej budky z klece. Samice to nebude pokoušet pokračovat ve snášce.
Valentko
napsal(a):
Tak to je už konečná když se už musí ptát i na takovou blbost. .Kdybyste byl chovatel tak víte že ji vyndáte vyčistíte a připravíte na příští sezonu. Ale škoda slov !
lada 4
napsal(a):
Tak to je už konečná když se už musí ptát i na takovou blbost. .Kdybyste byl chovatel tak víte že ji vyndáte vyčistíte a připravíte na příští sezonu. Ale škoda slov !
Tomu klukovi je dvanáct a s chovem začíná, tak proč hned tak zhurta? Vy když jste začínal s chovem, tak jste hned všechno věděl?
Miroslav Bláha
napsal(a):
Tomu klukovi je dvanáct a s chovem začíná, tak proč hned tak zhurta? Vy když jste začínal s chovem, tak jste hned všechno věděl?
Začínal sem velmi brzo z chovem a jezdili sme na trhy s papoušky . Více než za účelem prodat se tam sejít a popovídat. . A ano nevěděl sem hned vše , nakoupil sem si knihy a pročítal a pročítal. A od zkušenějších přebíral rady. Ale abych se ptal co z budkou po hnízdění jak ji uzavřít to opravdu ne. Nato nemusím bejt génius.
Tak este raz dakujem za všetky slušné odpovede. Tie búdky nechcem dávať dole hlavne preto lebo sú pripevnené šróbami ku konštrukcí voliéry. A teraz ich dávať dole a potom na jar zase pri osadzovaní vŕtať ďalšie diery mi príde zbytočné. Určite ich vydezinfikujem ako hovoril JoPe a zaujímavý bol tiež nápad s timi viečkami. Nieco hádam vymyslím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A prečo by si mal vrtat nové diery?Ved možeš použit tie staré.Ale tento sposob je uplne na prd.Treba dat tie budky čo najvyšie a urobit jako radí bb-k alebo zavěsit na hačiky.
Mohy
napsal(a):
Valentko, já bych se nesral s ničím a oblebil to třeba kobercovkou :D a co nespraví kobercovka, spraví více kobercovky :D
A nebo rovnou vyfoukat PU pěnou! Opravdu jsou tu rady jak blbec! Prostě odělat budku vyčistit a nachystat na příští hnízdní sezonu poličku, jak tu někdo výše zmínil. Už i kvůli kontrole hnízda a vyčištění budky v průběhu hnízdění ( výměna podestýlky )