Čím zapchať otvor do búdky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2020 15:10
Valentko

XXX.XXX.248.16

Dobrý deň, momentálne riešim ako zapchám búdky ked malé andulky už vyletia. Otvory do búdok chcem zapchať preto aby sa samičky nepokúšali o hniezdenie. Ide mi hlavne o tú jednu ktorá má túto sezónu už dve odchovy za sebou. Okrem nej tam mám jej dve dcéry a keďže ich otec bohužiaľ nedávno padol tak si jednu nechám do chovu. Tá najstaršia samička má v budke už aj jedno vajce takže čím skôr keď mladé vyletia tak by som chcel zabedniť búdky. Dole ich určite dávať nebudem. A tak sa vás chcem spýtať že čim upchávate otvor na búdke vy? Napadlo ma že by som tam mohol dať papier ( napr. zo starých novín ) by som ho postláčal do guličky a akurat by vyplnil otvor v búdke. Alebo mám tam dať nejaké drevo ktoré by som tam už nejako upevnil. Za vaše rady a skúsenosti ďakujem.

19.9.2020 15:17
JoPe

XXX.XXX.82.6

Valentko napsal(a):
Dobrý deň, momentálne riešim ako zapchám búdky ked malé andulky už vyletia. Otvory do búdok chcem zapchať preto aby sa samičky nepokúšali o hniezdenie. Ide mi hlavne o tú jednu ktorá má túto sezónu už dve odchovy za sebou. Okrem nej tam mám jej dve dcéry a keďže ich otec bohužiaľ nedávno padol tak si jednu nechám do chovu. Tá najstaršia samička má v budke už aj jedno vajce takže čím skôr keď mladé vyletia tak by som chcel zabedniť búdky. Dole ich určite dávať nebudem. A tak sa vás chcem spýtať že čim upchávate otvor na búdke vy? Napadlo ma že by som tam mohol dať papier ( napr. zo starých novín ) by som ho postláčal do guličky a akurat by vyplnil otvor v búdke. Alebo mám tam dať nejaké drevo ktoré by som tam už nejako upevnil. Za vaše rady a skúsenosti ďakujem.

Ahoj Valentko,vyndej budky z klece. Samice to nebude pokoušet pokračovat ve snášce.

19.9.2020 20:24
lada 4

XXX.XXX.75.200

Valentko napsal(a):

Tak to je už konečná když se už musí ptát i na takovou blbost. .Kdybyste byl chovatel tak víte že ji vyndáte vyčistíte a připravíte na příští sezonu. Ale škoda slov !

19.9.2020 20:33
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

lada 4 napsal(a):
Tak to je už konečná když se už musí ptát i na takovou blbost. .Kdybyste byl chovatel tak víte že ji vyndáte vyčistíte a připravíte na příští sezonu. Ale škoda slov !

Tomu klukovi je dvanáct a s chovem začíná, tak proč hned tak zhurta? Vy když jste začínal s chovem, tak jste hned všechno věděl?

19.9.2020 21:29
miladas

XXX.XXX.185.25

Určitě budky odstranit, vyčistit, vydenzifikovat, aby se předešlo zdravotním komplikacím v příštím hnízdění.

19.9.2020 22:51
lada 4

XXX.XXX.22.36

Miroslav Bláha napsal(a):
Tomu klukovi je dvanáct a s chovem začíná, tak proč hned tak zhurta? Vy když jste začínal s chovem, tak jste hned všechno věděl?

Začínal sem velmi brzo z chovem a jezdili sme na trhy s papoušky . Více než za účelem prodat se tam sejít a popovídat. . A ano nevěděl sem hned vše , nakoupil sem si knihy a pročítal a pročítal. A od zkušenějších přebíral rady. Ale abych se ptal co z budkou po hnízdění jak ji uzavřít to opravdu ne. Nato nemusím bejt génius.

20.9.2020 07:10
lada3

XXX.XXX.58.3

Valentko pokud pro me z nepochopitelneho duvodu chces nechat budky pres zimu ve voliere, tak nejjednodussi mi prijde vzit nejaky 6-8cm sroubovaci vicko ze sklenice a pres dva male sroubky to tam pridelat. Nema to ostre hrany a nemusis nic z niceho vyrabet.

21.9.2020 15:19
Valentko

XXX.XXX.49.83

Tak este raz dakujem za všetky slušné odpovede. Tie búdky nechcem dávať dole hlavne preto lebo sú pripevnené šróbami ku konštrukcí voliéry. A teraz ich dávať dole a potom na jar zase pri osadzovaní vŕtať ďalšie diery mi príde zbytočné. Určite ich vydezinfikujem ako hovoril JoPe a zaujímavý bol tiež nápad s timi viečkami. Nieco hádam vymyslím.

21.9.2020 15:42
bb-k

XXX.XXX.13.144

jestli tam máš možnost,udělej si poličku a na ni budky pokladej

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2020 16:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

A prečo by si mal vrtat nové diery?Ved možeš použit tie staré.Ale tento sposob je uplne na prd.Treba dat tie budky čo najvyšie a urobit jako radí bb-k alebo zavěsit na hačiky.

21.9.2020 18:01
exotchov

XXX.XXX.168.151

Zacpi ji slamou mili Lojzo

21.9.2020 18:37
bayka

XXX.XXX.0.70

exotchov napsal(a):

Jenže sláma je moc dlouhá milá Lízo,milá Lízo, moc dlouhá!

21.9.2020 18:43
Mohy

XXX.XXX.70.148

Valentko, já bych se nesral s ničím a oblebil to třeba kobercovkou :D a co nespraví kobercovka, spraví více kobercovky :D

21.9.2020 18:52
bayka

XXX.XXX.0.70

Mohy napsal(a):
Valentko, já bych se nesral s ničím a oblebil to třeba kobercovkou :D a co nespraví kobercovka, spraví více kobercovky :D

A nebo rovnou vyfoukat PU pěnou! Opravdu jsou tu rady jak blbec! Prostě odělat budku vyčistit a nachystat na příští hnízdní sezonu poličku, jak tu někdo výše zmínil. Už i kvůli kontrole hnízda a vyčištění budky v průběhu hnízdění ( výměna podestýlky )

22.9.2020 15:11
bayka

XXX.XXX.0.70

exotchov napsal(a):

https://youtu.be/yxiQmTMT5Zs

Přidejte reakci

Přidat smajlík