Andulka, kterou vybrat - začátečník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2020 10:07
paprlu

XXX.XXX.145.160

Dobrý den,

s andulkami mám zkušenost pouze z dětství, kdy jsem ji koupili ve zverimexu.
Asi už byla dospělá a nikdy se ji nepodařilo ochočit úplně.
Mohli byste mi poradit, jak starou andulku vzít a nějaké rady, aby se podařilo udělat z ní kamarádku?

Děkuji.

28.9.2020 10:36
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Nejlépe samečka, který není dlouho z hnízda a denně se mu věnovat.
Základ je si něco nastudovat, než si něco pořídím.
Net je plný zkušeností, doporučuji hledat a porovnávat, ne vše musí být pravda.
Třeba zde, možností je mnoho.

https://www.nasezahrady.cz/PoradnaAndulka/chov-andulky

28.9.2020 11:31
paprlu

XXX.XXX.145.160

Děkuju. Základní znalosti už mám. Slo mi spíše o to naučení a ta informace, že to ma byt sameček, to je přesně ono. Bojím se trochu toho výběru. Byla jsem u jednoho chovatele, kvůli uplně jinému zvířeti a dotyčný choval i andulky a papoušky. Dole ve voliérách měl uhynulá zvířata a čistota taky nebyla nic moc. Ale ptáci vypadali pro můj laický pohled normalně. Jak tedy vybrat, abych se nenapálila...?

28.9.2020 11:47
kičněp

XXX.XXX.245.244

muj nazor rucne dokrmenou.

28.9.2020 12:00
paprlu

XXX.XXX.145.160

Našla jsem jen rucnedokrmenipapousci.wbs.cz Je ještě nějdo jiný, o kom víte)?

28.9.2020 12:49
kičněp

XXX.XXX.245.244

projdete ifaunu vlozte si inzerat ze koupite rucne dokrmenou andulku.

28.9.2020 22:34
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
zásadně nekupovat u výše popisovaného chovatele! Mladá andulka se pozná aspoň u většiny barevných rázů podle toho, že má vlnkování na čele až k ozobí. Čím starší, tím víc vlnkování ustupuje. Zda samečka či samičku je diskutabilní, záleží na vlohách konkrétního jedince. A hlavně nepouštět z klece, dokud si nezvykne na prostředí a ruku v kleci a nepůjde vám na ní. Pak její lovení po bytě odloží její důvěru a ochočení. A není to záležitost dnů, ale i týdnů. Chce to pouze trpělivost. A hlavně žádné umělé hračky, zvonečky a zrcátka. Klec aspoň 60 cm dlouhou, ne vysokou a úzkou. Přeji hodně úspěchů při chovu.

1.10.2020 08:25
lada3

XXX.XXX.58.3

Kdyz se divam na ten web tak nevim jestli se mam smat a nebo brecet

1.10.2020 20:12
lada 4

XXX.XXX.88.121

paprlu napsal(a):

Ručně dokrmenou nekupujte , jen zbytečně budete podporovat tenhle nešvar .A vyhodíte peníze , kupte mladou andulku a za pár týdnu ji budete mít ochočenou . Před 3 měs sem kamarádce koupil jednu mladou . A poslala mě video jak krásně si už hraje mimo klec . A žvatlá ,, babičko pusinku a dokud nedostane na zobáček pusu nedá pokoj...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2020 21:28

paprlu napsal(a):

Tak to je dost zoufalý text. Hlavně co nejvíce vykřičníků, aby tomu zájemci věřili.

Andulku si vemte od poctivého chovatele ve věku 7-8 týdnů. Klasicky odchovanou pod rodiči. Krásně se nechá ochočit i bez brání rodičům a dokrmování. Hodně lidí to dělá jen pro byznys na úkor mláďat a jejich psychiky. Většina zájemců si od nás bralo papoušky na mazlíčky právě ve věku 7-8 týdnů a většina se naučila i mluvit (to mluvení je individuální - záleží na nadání daného jedince + i na tom, jak se mu majitel věnuje). Ochočení jsou všichni. Někteří se kamarádili do 14 dnů, některým to trvalo i déle. Opravdu je to papoušek od papouška i majitel od majitele (jeho přístup k papouškovi).

Z toho chovu, kde měl dotyčný mrtvé ptáky na dně voliér, opravdu nic nekupujte. I na pohled zdravý pták může být nemocný, nevíte na co daní ptáci zemřeli. A dotyčného bych ani nenazývala chovatelem, ale obyčejným množákem.

1.10.2020 21:30

Jo a na ochočení jsou lepší samečci. I se většinou líp naučí mluvit. Ale co je hlavní - nepodléhají tak hormonálním výkyvům jako samičky, které v době touhy po hnízdění mohou být na majitele protivné, atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík