Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Poiu

1.10.2020 17:53
Poiu

XXX.XXX.37.245

Dobrý den, můžete prosím pomocí s mutací a s jakou barvou jedince skamarádit?
Děkuji.

1.10.2020 18:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak z těchto fotek lze jen konstatovat, že "nějaká" modrá PERLOVÁ , zda je s faktorem (V či D) z těchto fotek nepoznám
? partner ? , záleží co chcete odchovat a info o rodičích by pomohlo v odhadu na co všechno může štěpit (totéž info by pomohlo i u "protikusu" )

poiu

1.10.2020 18:33
poiu

XXX.XXX.37.245

Děkuji, příteli vlku. Otec je tmavě zelený opalín, matka zeleno.žlutá straka (ach to názvosloví), jedinec má 4 normální sourozence (žlutá, žlutá straka, 2x tmavě zelená) a tohle vylezlo z budky jako poslední mládě. Nemám nějaké výrazné chovatelské ambice, jen jsem si říkal, že vypadá hezky, tak proč jich nemít víc.

1.10.2020 19:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

popis rodičů nebude úplný, jeden z nich MUSÍ být alespoň 1F perla, dejte fota rodičů (možná je 0,1 ADS perlová - jen hádám)
máte-li je v hejnu a je-li tam perlák, tož se 0,1 možná s ním "zapomněla"

poiu

1.10.2020 19:29
poiu

XXX.XXX.37.245

Straka perla nebude, ten samec by být mohl. Fotky andulek nemám, takže později, ale zase tak akutní to není. Spíš mě zaujala skutečnost, že sourozenci odpovídají normálu a tohle mládě se trochu zvrtlo. Jinak jsou v hejnu, ale další dva samci jsou šedý strakoš a modrý strakoš:-) takže nevěru by asi poznal a nevěrnici ztrestal. Mám ještě podobný případ - samec žlutý červené oko, samice žlutá tmavé oko a 3 zelené opalínové mládata. Možná bude chyba u mě, že říkám opalín něčemu, co je něco jiného.

1.10.2020 19:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

asi používáte termín "opalin" chybně

samec žlutý červené oko, samice žlutá tmavé oko a 3 zelené opalínové mládata.

žádná záhada : 0,1 je 2F perla a ti zelení jsou samci a měli by být 1F perla/ino popř. na opalinová-ino
pokud jsou opravdu zelená 1Fperlaopalin, tak máte 1,0 Ino opalin a 0,1 2Fperlaopalin a to by byla náhoda jako býk

2.10.2020 10:36
frikmon

XXX.XXX.247.140

Dobrý den Lupus je mimořádně celkem vedle ADS perlová to není ani náhodou a z fotek je to úplně zřetelné. To mládě je fialová nebo tmavě modrá(podle fotek si netroufám 100% tvrdit) žlutolící perla. Jeden z rodičů musí být perlový. Zelení musí být štěpitelní do modrých a některá nese gen pro žlutolící. Jestli jde o nevěru nebo perle říkáte straka to už je na Vás

4.10.2020 19:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dobrý den Lupus je mimořádně celkem vedle ADS perlová to není ani náhodou a z fotek je to úplně zřetelné. ¨¨
vedle jste vy, kdybyste vnímal čtený text , tak ADS perlová byl typ na matku zobrazené modré perly ...dle úvodního info zadavatele

5.10.2020 20:31
Valentko

XXX.XXX.226.187

poiu napsal(a):
Straka perla nebude, ten samec by být mohl. Fotky andulek nemám, takže později, ale zase tak akutní to není. Spíš mě zaujala skutečnost, že sourozenci odpovídají normálu a tohle mládě se trochu zvrtlo. Jinak jsou v hejnu, ale další dva samci jsou šedý strakoš a modrý strakoš:-) takže nevěru by asi poznal a nevěrnici ztrestal. Mám ještě podobný případ - samec žlutý červené oko, samice žlutá tmavé oko a 3 zelené opalínové mládata. Možná bude chyba u mě, že říkám opalín něčemu, co je něco jiného.

Si myslím že to je normálne že sa v odchove vyskytne mláďa ktoré sa na rodičov vôbec nepodobá. Mne sa tento rok vyliahlo biele mláďa so žltým nádychom a s červenými očami a jeho rodičia sú úplne iný. PS : foto je keď mladé bolo éste malé, aktuálnu fotku zatiaľ nemám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2020 20:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Valentko napsal(a):
Si myslím že to je normálne že sa v odchove vyskytne mláďa ktoré sa na rodičov vôbec nepodobá. Mne sa tento rok vyliahlo biele mláďa so žltým nádychom a s červenými očami a jeho rodičia sú úplne iný. PS : foto je keď mladé bolo éste malé, aktuálnu fotku zatiaľ nemám.

Normální to není .. jen z toho důvodu že rodiče štěpí na to a tamto .. kdy už to konečně pochopíte ...

5.10.2020 20:47
JoPe

XXX.XXX.82.6

Valentko napsal(a):

Tady v tomto případě je vysvětlení jednoduché. Rodiče vzhledově různí, ale stačí aby samec tzv. štěpil na ino a už se po něm můžou objevit samičky, které mají oči červené. V zelené řadě jsou žluté a nazývají lutino a v modré řadě bílé tzv.albino neboli ino- modrá.Pak je ale strašně moc kombinací mutací, kdy se to nedá ihned určit, ale až třeba v další generaci.

Poiu

8.10.2020 12:57
Poiu

XXX.XXX.37.245

Už vím, kde jsem dělal chybu. Otec andulky na obrázku je zelená perla, matka Straka. Používal jsem špatně názvosloví opalin. Odlehčeni na zaver-poridil jsem si 3 páry přírodní andulky,20.generace a mám 11 mladých a všechny stejné. Aspoň u nich neřeším co z toho vyleze.

8.10.2020 13:03
frikmon

XXX.XXX.38.173

Poiu napsal(a):
Už vím, kde jsem dělal chybu. Otec andulky na obrázku je zelená perla, matka Straka. Používal jsem špatně názvosloví opalin. Odlehčeni na zaver-poridil jsem si 3 páry přírodní andulky,20.generace a mám 11 mladých a všechny stejné. Aspoň u nich neřeším co z toho vyleze.

Tak už je to jasné a zajímavé tím že oba zelení ptáci dali modré mládě což znamená že oba rodiče jsou štěpitelní na modrou( a jejich rodiče byli pár zelený/modrý) a navíc zajímavost v tom že jeden s ptáků nese gen pro žlutolící což na zelené perle nebo strace nepoznáte ale jeden z nich je 100% žlutolící

Přidejte reakci

Přidat smajlík