Poiu

XXX.XXX.37.245
Dobrý den, můžete prosím pomocí s mutací a s jakou barvou jedince skamarádit?
Děkuji.
poiu

XXX.XXX.37.245
Děkuji, příteli vlku. Otec je tmavě zelený opalín, matka zeleno.žlutá straka (ach to názvosloví), jedinec má 4 normální sourozence (žlutá, žlutá straka, 2x tmavě zelená) a tohle vylezlo z budky jako poslední mládě. Nemám nějaké výrazné chovatelské ambice, jen jsem si říkal, že vypadá hezky, tak proč jich nemít víc.
poiu

XXX.XXX.37.245
Straka perla nebude, ten samec by být mohl. Fotky andulek nemám, takže později, ale zase tak akutní to není. Spíš mě zaujala skutečnost, že sourozenci odpovídají normálu a tohle mládě se trochu zvrtlo. Jinak jsou v hejnu, ale další dva samci jsou šedý strakoš a modrý strakoš:-) takže nevěru by asi poznal a nevěrnici ztrestal. Mám ještě podobný případ - samec žlutý červené oko, samice žlutá tmavé oko a 3 zelené opalínové mládata. Možná bude chyba u mě, že říkám opalín něčemu, co je něco jiného.
asi používáte termín "opalin" chybně
samec žlutý červené oko, samice žlutá tmavé oko a 3 zelené opalínové mládata.
žádná záhada : 0,1 je 2F perla a ti zelení jsou samci a měli by být 1F perla/ino popř. na opalinová-ino
pokud jsou opravdu zelená 1Fperlaopalin, tak máte 1,0 Ino opalin a 0,1 2Fperlaopalin a to by byla náhoda jako býk
Dobrý den Lupus je mimořádně celkem vedle ADS perlová to není ani náhodou a z fotek je to úplně zřetelné. To mládě je fialová nebo tmavě modrá(podle fotek si netroufám 100% tvrdit) žlutolící perla. Jeden z rodičů musí být perlový. Zelení musí být štěpitelní do modrých a některá nese gen pro žlutolící. Jestli jde o nevěru nebo perle říkáte straka to už je na Vás
Poiu

XXX.XXX.37.245
poiu
napsal(a):
Straka perla nebude, ten samec by být mohl. Fotky andulek nemám, takže později, ale zase tak akutní to není. Spíš mě zaujala skutečnost, že sourozenci odpovídají normálu a tohle mládě se trochu zvrtlo. Jinak jsou v hejnu, ale další dva samci jsou šedý strakoš a modrý strakoš:-) takže nevěru by asi poznal a nevěrnici ztrestal. Mám ještě podobný případ - samec žlutý červené oko, samice žlutá tmavé oko a 3 zelené opalínové mládata. Možná bude chyba u mě, že říkám opalín něčemu, co je něco jiného.
Si myslím že to je normálne že sa v odchove vyskytne mláďa ktoré sa na rodičov vôbec nepodobá. Mne sa tento rok vyliahlo biele mláďa so žltým nádychom a s červenými očami a jeho rodičia sú úplne iný. PS : foto je keď mladé bolo éste malé, aktuálnu fotku zatiaľ nemám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Valentko
napsal(a):
Si myslím že to je normálne že sa v odchove vyskytne mláďa ktoré sa na rodičov vôbec nepodobá. Mne sa tento rok vyliahlo biele mláďa so žltým nádychom a s červenými očami a jeho rodičia sú úplne iný. PS : foto je keď mladé bolo éste malé, aktuálnu fotku zatiaľ nemám.
Normální to není .. jen z toho důvodu že rodiče štěpí na to a tamto .. kdy už to konečně pochopíte ...
Valentko
napsal(a):
Tady v tomto případě je vysvětlení jednoduché. Rodiče vzhledově různí, ale stačí aby samec tzv. štěpil na ino a už se po něm můžou objevit samičky, které mají oči červené. V zelené řadě jsou žluté a nazývají lutino a v modré řadě bílé tzv.albino neboli ino- modrá.Pak je ale strašně moc kombinací mutací, kdy se to nedá ihned určit, ale až třeba v další generaci.
Poiu

XXX.XXX.37.245
Už vím, kde jsem dělal chybu. Otec andulky na obrázku je zelená perla, matka Straka. Používal jsem špatně názvosloví opalin. Odlehčeni na zaver-poridil jsem si 3 páry přírodní andulky,20.generace a mám 11 mladých a všechny stejné. Aspoň u nich neřeším co z toho vyleze.
Poiu
napsal(a):
Už vím, kde jsem dělal chybu. Otec andulky na obrázku je zelená perla, matka Straka. Používal jsem špatně názvosloví opalin. Odlehčeni na zaver-poridil jsem si 3 páry přírodní andulky,20.generace a mám 11 mladých a všechny stejné. Aspoň u nich neřeším co z toho vyleze.
Tak už je to jasné a zajímavé tím že oba zelení ptáci dali modré mládě což znamená že oba rodiče jsou štěpitelní na modrou( a jejich rodiče byli pár zelený/modrý) a navíc zajímavost v tom že jeden s ptáků nese gen pro žlutolící což na zelené perle nebo strace nepoznáte ale jeden z nich je 100% žlutolící