Latamům mimo směsi zrnin můžete podávat jablka, meloun, banán, hroznové víno a další ovoce, dříve jsem dával ovocné přesnídávky s trochou rozdrolených piškotů, mrkvovou šťávu s piškoty, jednou týdně medovou vodu. Přesnídávky a mrkvovou šťávu teď dávám jen na občas na zpestření a teď míchám kaši Orlux lori. V průběhu roku podávám moučné červy. Zelené krmení je samozřejmostí. Vše podávat s mírou, latamové rádi tloustnou.
Ja beriem to čo im mám dávať. Ale mne napr. veľmi radi berú detské piškoty namočené v akejkoľvek štave zo zaváraním, džuse ale ako náhle im tam pridám obilné klíčky alebo ovsenné vločky ,prípadne detskú výživy tak to nechcú. z ovocia mi hrozny , banán ... neberú.Ja som chcel vaše postrehy. Ale ďakujem.
Ostropestřec, oves, lesknice,semenec. Piškoty v čaji. Jinak vše pro drobnou Austrálii. Jeřabiny,hloh obilí, vše co se nechá sezóně sehnat.
upupa

XXX.XXX.168.140
Většina už byla napsána. Pouze piškoty jsem rozlámal na menší kousky a oni si je sami nosili do vody namočit. Oblíbená byla celoročně vaječnoovocná směs allpet-Allmix. Dětské přesnídávky u mě nebrali. Celoročně dostávali máčené nebo klíčené zrniny. Z ovoce hlavně sladká jablka. Ať se daří.
upupa

XXX.XXX.168.140
Všem chovaným ptákům tedy i latamům dávám rohlíky úplně tvrdé. Ještě jsem zapomněl napsat, že od jara do podzimu dávám pravidelně smetanku lékařskou (pampelišku).Tu berou latami s velkou chutí, a nejen oni.