Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2020 19:38
filipšela

XXX.XXX.168.89

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné mít na volno nějaký druh z okrasného ptactva krom holubovitých???

13.12.2020 19:55
JoPe

XXX.XXX.82.6

filipšela napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné mít na volno nějaký druh z okrasného ptactva krom holubovitých???

Bažanty,kachny, okrasná drůbež a vše, čemu zkrátíte letky na 1křídle.

14.12.2020 07:30
Fff

XXX.XXX.88.252

Viděl jsem žebříčky a kanarky.

Neregistrovaný uživatel

14.12.2020 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Fff napsal(a):
Viděl jsem žebříčky a kanarky.

ŽEBŘÍČEK-ten určitě neuletí.

mussasa

14.12.2020 11:30
mussasa

XXX.XXX.201.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ŽEBŘÍČEK-ten určitě neuletí.

Pán vyučuje online .
Myslím, že všichni pochopili co pán myslel.

Neregistrovaný uživatel

14.12.2020 11:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

mussasa-to chce klid a opět se vás to vůbec netýká, asi tady děláte mluvčího?

mussasa

14.12.2020 12:47
mussasa

XXX.XXX.201.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
mussasa-to chce klid a opět se vás to vůbec netýká, asi tady děláte mluvčího?

Nápodobně.

14.12.2020 20:41
spudd

XXX.XXX.172.2

Dobrý den,dříve prý chovatelé našich pěnkavovitých nechávali klece v době krmení mladých otevřené a ptáci volně vylétávali do okolí za potravou .Po skončení hnízdění byl klece opět zavřené

14.12.2020 21:02
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

spudd napsal(a):
Dobrý den,dříve prý chovatelé našich pěnkavovitých nechávali klece v době krmení mladých otevřené a ptáci volně vylétávali do okolí za potravou .Po skončení hnízdění byl klece opět zavřené

Ano, já kdysi u stehlíků. Do jakého stáří mláďat létali ven si už nepamatuji.
Ale dnes je hmyzí potravy tak málo, že tento způsob už by se asi neosvědčil.
V nových zahradách nejsou staré stromy, mladé jsou ošetřené chemicky a bez škůdců - zdroje potravy nejen pěvců.
A k původnímu dotazu:
Ano, bažanty jsem měl na zahradě, kohouty 4. druhů. Nocovali na jedné jabloni, kam mohli do výšky 1 m vyskákat. Byli kupírovaní, nebo měli zastřihlé letky. Byla to pastva pro oči, pokud se nerozmnožily kuny. Tím skončilo estetické oživení naší zahrady.

14.12.2020 21:36
spudd

XXX.XXX.172.2

Moudivláček napsal(a):
V nových zahradách nejsou staré stromy, mladé jsou ošetřené chemicky a bez škůdců - zdroje potravy nejen pěvců.
A k původnímu dotazu:
Ano, bažanty jsem měl na zahradě, kohouty 4. druhů. Nocovali na jedné jabloni, kam mohli do výšky 1 m vyskákat. Byli kupírovaní, nebo měli zastřihlé letky. Byla to pastva pro oči, pokud se nerozmnožily kuny. Tím skončilo estetické oživení naší zahrady.

se stavem hmyzu to snad nebude tak zlé, ale už třetím rokem pozoruji že oba páry špačků na naší zahradě hnízdí pouze jednou do roka

14.12.2020 21:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

Moudivláček napsal(a):
A k původnímu dotazu:

Časy se mění, také jsem míval spoustu zvířat na volno. Dříve třeba byla považováno za kladnou vlastnost u holubů tzv. polaření - tzn. přeloženo nakrmit se zadarmo na poli až to do doby, než se začalo sít na polích mořené obilí a uhynula většina holoubat. Pak nezbývalo nic jiného, než v tomto období chovné holuby zavírat. Mohli bychom vzpomínat na všechny možné věci, které dříve byly běžné a dnes přijdou mnoha lidem nezákonné, nemorální, neetické a kdoví jaké ještě...jenže to tak bylo v danné době normální a já jsem rád, že jsem tu dobu zažil, přežil a na rozdíl od mnohých dalších mám možnost porovnání. Na každé době je něco dobré a něco špatné, ale bohužel si to často uvědomíme až s odstupem let. Ale zpět k tématu bych řekl, že vzhledem k počtu škodné čtyřnohé i dvounohé je dobré se mít na pozoru a s tím volným chovem bych si to pořádně rozmyslel, jestli není lepší mít všechno pěkně pod zámkem.

15.12.2020 18:28
danecek

XXX.XXX.212.21

V srpnu letošního roku mi ulétl sameček agáče modrého z malé voliery (š1m,d2m,v2m)
v době když jeho samička seděla asi 12-14 den na vejcích.Chtěl samce odchytit ale nedařilo se.Zdržoval se stále v okolí voliery na vyšších místech.Po třech dnech jsem se odhodlal otevřít dvířka voliery kde seděla na 5 vejcích samička asi po hodině sameček vlétl do voliery k samičce,nakrmil jí a než jsem volieru uzavřel vylétli oba ven.Nebyl čas je pozorovat a tak jsem je odepsal.V budce bylo 1 vejce z 5 naklované.Druhý den se pár vrátil .Nechal jsem dvířka otevřené samička seděla na vejcích a samec na pergole 5 m od voliery hlídal a pravidelně krmil.Pár byl celou dobu na volno a vychoval 3mladé.Při vylétnutí druhého mláděte z budky jsem volieru zavřel.Měsíc a půl byl pár na volno.Dodávám,že ve vedlejších volierách mám po 5 párech modré a přírodní škrabošky a více Austrálie.

15.12.2020 22:14
honza54

XXX.XXX.179.131

Před 3 roky jsem měl v krmné chodbě 13 m dlouhé,3 páry rýžovníků ,z nedostatku místa.Když se vylíhli mladí,prostřihl jsem pletivo a připevnil překližku 25x25 cm s otvorem cca 6cm,z každé strany bidélko.Již druhý den ptáci cestu ven objevili.Na noc se vraceli,odchovali 16 mladých,bylo to podzimní hnízdění,ztratil se pouze 1 mladý.Když přišla laická návštěva,bylo divení,co to sedí na plotě.Když jsem šel do volier,všichni vylétli ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík