Jaká máma,taková dcera?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2020 06:13
hopi

XXX.XXX.208.90

Toto je známé a většina chovatelů toho využívá,aby získala lepší chovný materiál po kvalitních rodičích s dobrými vlastnostmi.Chovám holoubky Tamburínové,v kleci,kde mají pouze jednu možnost hnízdění v rámečku nahoře,jakž takž odchovávají mladé.Když je dám do voliéry 4x4m hustě zarostlé s mnoha možnostmi si vybrat hnízdo,vždy zahnízdí na zemi! Tam je odchov skoro nulový! Nechal jsem si od tohoto páru holubičku a následující rok jsem je dal do té voliéry,co byli rodiče.Zahnízdili na stejném místě!!! Udivuje mě to,protože v přírodě nikdy nehnízdí na zemi.

16.12.2020 10:34
JoPe

XXX.XXX.82.6

hopi napsal(a):
Toto je známé a většina chovatelů toho využívá,aby získala lepší chovný materiál po kvalitních rodičích s dobrými vlastnostmi.Chovám holoubky Tamburínové,v kleci,kde mají pouze jednu možnost hnízdění v rámečku nahoře,jakž takž odchovávají mladé.Když je dám do voliéry 4x4m hustě zarostlé s mnoha možnostmi si vybrat hnízdo,vždy zahnízdí na zemi! Tam je odchov skoro nulový! Nechal jsem si od tohoto páru holubičku a následující rok jsem je dal do té voliéry,co byli rodiče.Zahnízdili na stejném místě!!! Udivuje mě to,protože v přírodě nikdy nehnízdí na zemi.

Dobrý den, často se různé vlastnosti a zvyky u zvířat i lidí dědí a okoukávají. Tady v tomto případě bych řekl, že u mladá samice zůstalo v paměti místo, kde prožila vlastní mládí. Dejte je do jiné voliéry a uvidíte jak to je.

16.12.2020 11:10
hopi

XXX.XXX.208.90

Nenapsal jsem,že tato mladá holubička byla odchovaná pod chůvami v kleci!

16.12.2020 14:28
JoPe

XXX.XXX.82.6

hopi napsal(a):
Nenapsal jsem,že tato mladá holubička byla odchovaná pod chůvami v kleci!

Tak to už vypadá, že to podědila. Někdy se ale stává, že v určitém prostředí na nějakém místě to zvířatům více vyhovuje. Býval v této souvislosti řešen vliv geopatogenních zón. Několikrát se mi to potvrdilo u tropických ryb, kdy se vyskytne nějaká "zázračná nádrž", kde se všechno podaří rozmnožit a je to velká záhada.

Přidejte reakci

Přidat smajlík