Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.12.2020 14:52
martin.tlucna

XXX.XXX.96.182

Re: Neofema bourek-pohlaví

Dobrý den, potřeboval bych od Vás poradit ohledně pohlaví,jedná se o tohoto bourka.
Je to mutace plavožlutá, asi pulroční mládě a nevím si rady ohledně pohlaví.Já bych řek, že je to samička,poradíte prosím.Omlouvám se za horší foto.
Předem moc děkuji za odpověd a ochotu.

17.12.2020 19:36
dedokarol

XXX.XXX.12.222

Tipujem na samicu.

alfonzo

17.12.2020 21:36
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dle mého názoru to není plavý pták,nemá jasně červené oko,je to skořice,plus ještě možná žlutá,podle těch zad.Vypadá na samičku.Než jsem přečetl dotaz prohléd jsem barvu a pohlaví,takže můj názor bez ovlivnění druhých.Napište případně rodiče,pokud je znáte,budeme chytřejší.

18.12.2020 03:27
martin.tlucna

XXX.XXX.49.194

alfonzo napsal(a):
Dle mého názoru to není plavý pták,nemá jasně červené oko,je to skořice,plus ještě možná žlutá,podle těch zad.Vypadá na samičku.Než jsem přečetl dotaz prohléd jsem barvu a pohlaví,takže můj názor bez ovlivnění druhých.Napište případně rodiče,pokud je znáte,budeme chytřejší.

přírodní rodiče.

18.12.2020 08:25
exotika

XXX.XXX.15.74

Podle rodičů to bude geneticky samice.

18.12.2020 12:16
martin.tlucna

XXX.XXX.96.182

Děkuji,takže u rodičů štěpil samec a mladé jsou samičky.

alfonzo

18.12.2020 12:27
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,jak jsem uvedl výše,není to plavý pták,nemá jasně červené oko,plavá mutace je recesivní.
Dle mého názoru se jedná o skořici,tudíž mutace vázaná na pohlaví,takže otec samičky štěpí na skořicovou mutaci.Ve spojení jejího otce s obyčejnou samicí ,když se objeví skořicové mládě,vždy je to samice.Ostatní přírodní také samice,někteří jejich bratři štěpějí po otci opět na skořice,nepoznáte však kteří.
U té vaší je možná ještě něco dalšího,ta nažloutlá křídla,rodiče mohou,nyní už oba nést nějakou další recesivní mutaci a dočlo ke kombinaci mutace skořicové s tou další.
Nebo je to pouze skořicová a po přepeření do šatu dospělého ptáka to nažloutlé trošku zmizí,nebo změní odstín do skořicova,prostě na toto nikdo neodpoví,zmiňuji,jak bude pták vypadat po přepeření.

18.12.2020 14:08
martin.tlucna

XXX.XXX.96.182

Dobrý den, děkuji moc za vysvětlení, ty oči opravdu nejsou červené.
Od toho chovatele co jsem je koupil, tak tvrdil že je to plavožluté mládě.
Ale to je jedno,hlavně že vím co je to za mutaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík