Dobrý večer, dejte si do vyhledavače kroužkování andulek a tam se dozvíte kdy a jakým způsobem se andulky kroužkují. Veškeré ptactvo by se mělo kroužkovat, protože když papouška nebo nějakého ptáčka prodáváte je to informativní. Je tam uveden rok líhnutí, číslo kroužku atd. Prostudujte si to a uvidíte, že to není tak složité. Pěkný večer, pěkné Vánoční svátky, Silvestra a hodně zdraví Vám i vašim papouškům.
rosaa
napsal(a):
Prosím o radu,
Můžu kroužkovat andulky když jejich rodiče kroužky nemají? a zapisují se ta čísla z kroužků do nějakého registru?
V kolika dnech andulky kroužkujete? Bude se mi hodit každá rada od chovatelů.
Děkuji.
Dobrý den, pokud budete v některé z organizací,tak členové mají tzv. klubové kroužky s číselným označením a týká se to výstavních andulek. Běžné andulky nejsou v žádném registru a jejich označování kroužky je vhodné, ale dobrovolné a slouží pro vaši evidenci. U dospělých ptáků neoznačených se prakticky nedá určit věk. Mláďata se kroužkují zhruba od 8 dne od vylíhnutí a chce to odzkoušet, aby navlečený kroužek nespadával a pokud přijdete pozdě, tak už neokroužkujete. Mláďata od různých párů mívají ve stejném stáří různě silné nohy. Pro každý rok je doporučená určitá barva kroužků a když se to dodržuje, tak je to dobré pro základní orientaci v hejnu, kdy na první pohled poznáte ve voliéře rok narození určitého jedince.
Děkuji všem za odpovědi, zatím mám doma jen dvě andulky a na jaře jim plánuji postavit venkovní voliéru. Nechováte někdo andulky společně ještě s nějakým jiným druhem? s jakým? Všude vidím jak někdo například píše že nemůžou být společně s Roselami a pak zase vidím že je někdo má spolu úplně v pohodě tak nevím co si mám myslet.
rosaa
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, zatím mám doma jen dvě andulky a na jaře jim plánuji postavit venkovní voliéru. Nechováte někdo andulky společně ještě s nějakým jiným druhem? s jakým? Všude vidím jak někdo například píše že nemůžou být společně s Roselami a pak zase vidím že je někdo má spolu úplně v pohodě tak nevím co si mám myslet.
Já je mám společně s korelami a zebřičkami.
rosaa
napsal(a):
Záleží na povaze každého chovaného ptáka, někteří se snesou a někteří ne, jako lidé. Nejlepší je vypustit do společné voliéry všechny nejlépe mladé jedince v párech najednou.