jansmid

XXX.XXX.39.69
Dobrý den, Uvažuji o koupi papouška. Doma mám ale kočku a bojím se, aby se papouškovi něco nestalo. Proto bych se vás chtěl zeptat, jestli někdo máte v jedné domácnosti papouška i kočku a jak se snášejí?
Naše kočka už jednou před dům přinesla sýkorku, ale například maličkého králíčka si vůbec nevšímá.
Děkuji za odpověď.
Jan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Možná vám bude aportovat i papouška.
jansmid
napsal(a):
Dobrý den, Uvažuji o koupi papouška. Doma mám ale kočku a bojím se, aby se papouškovi něco nestalo. Proto bych se vás chtěl zeptat, jestli někdo máte v jedné domácnosti papouška i kočku a jak se snášejí?
Naše kočka už jednou před dům přinesla sýkorku, ale například maličkého králíčka si vůbec nevšímá.
Děkuji za odpověď.
Jan
Nebudeťe museť chovať ani kočku ani papoška.kočka bude nažaná.
jansmid
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Jan
Znáte pohádku o hloupé myšce ? Také záleží jakého papouška máte v úmyslu pořídit, když pořídíte aru, mohla nastat obava o kočku.
jansmid
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Jan
Víte, já pocházím z vesnice a na dvoře nám běhal pes, kočka, slepice s kuřaty, husa s housaty a nikdy nedošlo k žádnému maléru. Vůbec nám to nepřišlo divné . Dneska vídávám videa, kde kočka hlídá kuře a tento úkaz obletí svět...Docela věřím, že kdybyste si do bytu pořídil papouška a koťátko současně, že by to mohlo fungovat. Ale takhle s dospělou kočkou radši ne
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je hodně lidí, kteří mají doma kočku i papouška, ALE - papoušek je často v místnosti, kam kočka nechodí. Pouštění na volno taktéž bez asistence kočky. Tj. Buď musí být zavřený jeden nebo druhý. Spolu je to jen otázka času než se něco stane. A to za ten disk opravdu nestojí.
Ono také hodně záleží na povaze kočky a její výchově!K.P.S.není to zdaleka kočka domácí,chodí svobodně semtam,loví myši do velikosti menšího potkana!
No, to mám hezkou příhodu z nedávna. Přátelé mají statek, kočky venkovní. Ale zachránili odrostlé kotě, dlouhosrsté a tak k němu přilnuli, že mohlo být i doma. Vyrostla z něho krásná kočička, chovala se spíš jak plyšák pro děti, nikdy jí neviděli lovit, kuřat z líhně si nikdy ani nevšimla.
Bratr paní domu tehdy chtěl vyvézt rodinnu na dovolenou k moři a pak do hor. Měli ochočenou andulku, kterou dali na prázdniny hlídat právě přátelům, neboť bydlí 200 km od sebe, v červnu andulku dovezli s tím, koncem srpna si dojedou. Andulka bydlela v malé kleci v pokoji, kočka tam mohla jen pod dohledem, ale nakonec při televizi ležela na stolku vedle klece, andulka jí přes mříže tahala za chlupy a kočka nikdy nic.
Až tři dny před příjezdem bratra si kamarádka pustila večer televizi a nevšimla si, že úplně nedovřela dvířka klece. Kočka ležela a spala na svém místě. Kamarádla jen přešla pokoj, aby zatáhla závěs a uslyšela zapípání.
A když se otočila, ta hodná kočka seděla před klecí a z huby jí visela mrtvá andulka.
Příroda se stejně prosadí, nelze mít dlouhodobě bez dozoru, zvířeti to ale vyčítat nejde.
Samozřejmě,je to šelma a drobní ptáci do velikosti hrdličky jsou její přirozená kořist!Kočky jsou také velmi vychytralé,čekají klidně dlouho na svojí příležitost!Fotky jsem uvedl jen jako zajímavý příklad,je pravda,že zrovna ta naše kočka má Korelu ráda,občas jí i olizuje,jsou prostě kámoši,ale o samotě bych jí s ní asi stejně nenechal,lovecký pud se zkrátka nezapře!K.