Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2021 16:24
Pinkava2003

XXX.XXX.12.151

Dobrý den, jak poznám, že má papoušek (andulka, korela) omrzlé nohy?

22.2.2021 18:13
kareta

XXX.XXX.84.6

Pinkava2003 napsal(a):

Nejde jinak odpovědět na váš, nebo tvůj dotaz jedině tak , že jste , nebo jsi Magor. Stačí ?

22.2.2021 18:17
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

kareta napsal(a):
Nejde jinak odpovědět na váš, nebo tvůj dotaz jedině tak , že jste , nebo jsi Magor. Stačí ?

Vůbec žádná změna k lepšímu .Než takovou reakci to radši žádnou.

22.2.2021 18:26
kareta

XXX.XXX.84.6

Horák lutino napsal(a):
Vůbec žádná změna k lepšímu .Než takovou reakci to radši žádnou.

Proč mu tady teda pořádně za dvě hodiny neodpovíte ? Na takový dotaz se dá odpovědět jedině , tak jak jsem to napsal. Takový dotaz napíše jedině a to opakuji , jedině magor.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2021 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pinkava2003 napsal(a):

Když je v mrazech naboso.

22.2.2021 18:32
exotchov

XXX.XXX.168.151

kareta napsal(a):
Proč mu tady teda pořádně za dvě hodiny neodpovíte ? Na takový dotaz se dá odpovědět jedině , tak jak jsem to napsal. Takový dotaz napíše jedině a to opakuji , jedině magor.

Mate pravdu na tak blbe dotazi nelze odpovidat je to tu ale vseobecne znamo ze zde svoje dotazi pisi jak jste uvedl magori.

22.2.2021 19:50
kareta

XXX.XXX.84.6

Pinkava2003 napsal(a):

Odpovím teda slušně. Musíte vytvořit andulkám a korelám takové podmínky, aby jste se tady na takové magorní otázky nemusel ptát .

22.2.2021 19:53
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Pinkava2003 napsal(a):

Ondro, choval jsem andulky a korely 40 roků v nevytápěném záletu a nikdy se mi nestalo, že by jim omrzly nožky, proto ty reakce od zkušenějších chovatelů co všechno ví.

22.2.2021 19:54
Pepa123

XXX.XXX.96.56

Pravděpodobně začátečnická chyba. Škoda papoušků !!!! Zadejte si na netu omrzliny u papoušků není to nic pěkného. Nejdřív přemýšlet kde a jak zimovat pak nakupovat. Na tomto fóru je několik vláken zima mrazy a jak chovatele zimují chce to jen číst ,číst a číst.

22.2.2021 20:18
Pinkava2003

XXX.XXX.12.151

Já jsem se jen chtěl zeptat, jestli jde poznat, jestli má papoušek omrzlé nohy. Moji papoušci jsou zdraví. Chci si pořídit nové andulky do chovu a nechci si koupit papoušky s omrzlýma nohama.

22.2.2021 20:22
Pinkava2003

XXX.XXX.12.151

Příště raději nebudu takovou diskuzi zakládat, abych nemusel číst takové odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2021 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pinkava2003 napsal(a):
Příště raději nebudu takovou diskuzi zakládat, abych nemusel číst takové odpovědi.

Synku dobře uděláš.

22.2.2021 20:43
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Pinkava2003 napsal(a):
Já jsem se jen chtěl zeptat, jestli jde poznat, jestli má papoušek omrzlé nohy. Moji papoušci jsou zdraví. Chci si pořídit nové andulky do chovu a nechci si koupit papoušky s omrzlýma nohama.

Pokud jsou silná bidla a ptáci nespí na pletivu, nebo nesedí na plechu, prsty neomrznou ani v silném mrazu. ( Andulka, mníšek, korela, penant atd. )
Omrzlina svědí a papoušek si prsty okusuje, později konečky zčernají a upadnou nebo si je ukousne. Vizuálně namrzlé prsty nemusí být patrné, ale projeví se to až po delší době, třeba za 14 dní i déle, záleží na stupni promrznutí.

22.2.2021 20:45
bubanek

XXX.XXX.32.28

Musí mít všechny prsty a články na nich. Taky můžete zkusit tak, že mu dáte svůj prst na nohu a pokud vám ji všemi prsty sevře, je ok.

22.2.2021 20:45
petajz

XXX.XXX.144.34

Pinkava2003 napsal(a):

Asi jsi měl hned na začátku zdůvodnit proč se na to ptáš a ubylo by zbytečných keců od těch co ví všechno.Čerstvou omrzlinu nepoznáš,ale po delší době si ptáci začnou omrzlé odumřelé prsty na nohách okusovat a skončí to tím že mají místo prstů pahýly často vidět u alexandrů malých,pap.červenokřídlých atd.U korel a andulek kteří jsou na zimu mnohem odolnější se tento problém nevyskytuje.Snad jenom vyjímečně při delších extrémě silných mrazech a nevhodných podmínkách.

22.2.2021 21:11
Pinkava2003

XXX.XXX.12.151

Děkuji za odpověď 🙂

24.2.2021 09:49
Jimu

XXX.XXX.230.37

Já dávám na zimu do voliéry několik polic, ptáci na nich rádi nocují. Na těch policích si jakoby přidřepnou a nohy mají perfektně kryté.

Pánové, jestliže nechcete, nebo neznáte odpověď na dotaz, ikdyž se vám zdá hloupý, tak se prosím, zdržte svých komentářů, protože ty nikomu a ničemu nepomohou.

alfonzo

24.2.2021 13:20
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Ondra2003
Dobrý den,váš dotaz je pro normálního člověka velice srozumitelný,prostě chcete vědět více o problematice zdraví zvířat po praktické stránce.
S omrzlinami mám několik neblahých zkušeností,ten kdo chová v nevytápěném prostoru kde může mrznout,prosím neoponujte.Omrzne pták i v pár stupních pod nulou.Pokud spí třeba na pletivu po vyplašení ve tmě.
Omrzliny nejsou hned znát,prvotní příznaky jsou snížená hybnost prstů,mírný otok.Později prsty počnou tmavnout,nejsou vyživovány,tkáň odumírá.Záleží jak hodně je tkáň napadena,postupně ztmavnou nadobro,ztmavnou a odpadnou,rána se většinou na konci zdárně zhojí.Pták může žít normálním životem a odchovávat mladé,je to vada krásy a úchopový problém pro daného jedince,znám z vlastní zkušenosti,také nemám jeden prst po úrazu.
Pokud omrzlinu podchytíte v prvotním stádiu,je možné i léčit,ůplně to vždy nejde,ale dá se hodně zachránit.Práka dát do prostor kde je nad nulou,né do velkého tepla,některé omrzliny jsou krvácivé a velkým teplem podpoříte proudění krve a pták může vykrvácet.Krvácivou ránu zaškvařte pomocí pájky,jinak pták uhyne,nebo stříkněte akutolem,nebo obalte ranku v jemné mouce,rána zaschne.
Někdy před osmdesátým rokem minulého století mě v zimě namrzl odchov rosel žlutolících,nevím proč,nic jiného z kolika desítek papoušků ve stejných podmínkách.
Uloženi do sklepa kde nemrzo,nožky mazány perubalzámem,hodně zachráněno,odpadlo jen pár drápků.
Později když něco namrzlo,tak mazáno infadolanem,hodně pomáhá,regeneruje tkáň,jak na omrzliny,tak pomáhá na popáleniny,mám s ním dlouholetou zkušenost nejen na sobě samém,jsem kutil všeho druhu a popáleniny řeším velice často,taková struska od svářečky v rukávu a syntetické tričko,než to člověk sundá udělá své.
Píšu zmatečně,ještě k té ubykaci,základem je mít bidla co nejvýše pod stropem,nebo klidně užší prkno,pták si nohy přikreje peřím a také nohy při spánku střídá a nahřívá v peří u těla.
Závěrem,jak již uvedl někdo výše,prohlédnout nožky,odzkoušet hybnost prstů a klidně ptáka koupit,dát doma na pár dnů stranou od ostatních a pokud se jeví zdráv,zařadit do chovu.

24.2.2021 15:49
Pinkava2003

XXX.XXX.12.151

Já mám ve voliérách také police. Přes chovnou sezónu mám na nich budky. Na zimu papouchům dávám více slunečnice, aby zimu lépe zvládali.

26.2.2021 20:05
Radek B.

XXX.XXX.60.16

kareta napsal(a):
Odpovím teda slušně. Musíte vytvořit andulkám a korelám takové podmínky, aby jste se tady na takové magorní otázky nemusel ptát .

kareta ty jsi pitomec neumíš poradit jen nadávat

27.2.2021 12:30
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

tady žádná rada nepomůže. Bohužel jsem také patřil mezi ty "chytré", kteří si mysleli, že pomohou tlustá bidla ze suchých větví. Po několika letech spokojenosti mi vyplašili papoušky kuny nebo kočka a samičce červenokřídlé omrzly prsty tak, že o ně přišla. Ve voliéře se chovala normálně, takže jsem to nepoznal. Až později jsem zjistil, že nemá prsty. Normálně se napářila a odchovali i mladé, ale pokaždé když jsem ji viděl se mi zdálo jakoby se na mne dívala vyčítavě, co jsem jí to udělal. Proti leknutí v noci nepomohou ani tlustá bidla ani nějaké sezení na plochých deskách. Spaní na pletivu udělá své. Proto raději dávám ptáky na půdu a i když tam v mrazech mrzne, nic je tam neruší a jsem v klidu i já.

27.2.2021 13:54
exotchov

XXX.XXX.168.151

corvuscorax napsal(a):
tady žádná rada nepomůže. Bohužel jsem také patřil mezi ty "chytré", kteří si mysleli, že pomohou tlustá bidla ze suchých větví. Po několika letech spokojenosti mi vyplašili papoušky kuny nebo kočka a samičce červenokřídlé omrzly prsty tak, že o ně přišla. Ve voliéře se chovala normálně, takže jsem to nepoznal. Až později jsem zjistil, že nemá prsty. Normálně se napářila a odchovali i mladé, ale pokaždé když jsem ji viděl se mi zdálo jakoby se na mne dívala vyčítavě, co jsem jí to udělal. Proti leknutí v noci nepomohou ani tlustá bidla ani nějaké sezení na plochých deskách. Spaní na pletivu udělá své. Proto raději dávám ptáky na půdu a i když tam v mrazech mrzne, nic je tam neruší a jsem v klidu i já.

A ja musim zase svitit celou noc,ale ma to sve vyhody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík