pisectipapoušci
napsal(a):
Dobrý den všem, tak přemýšlím jestli má cenu vůbec teď inzerovat. Sám bych potřeboval staršího samce alexandra malého, ale vše je mimo okres. Nechci porušovat nařízení, jen přemýšlím zda vůbec je šance si vlastně koupit jakékoliv ptactvo mimo okres...
Už se to jednou řešilo. Existují u nás dvě přepravní firmy. Není problém je využít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Domluvit ptáky přes foto a navíc přes dopravní firmu = vyhodit peníze.
Není nad to si zajet přímo k chovateli a vidět papouška na vlastní oči než si ho člověk koupí. A myslím si že jak jezdily na termíny burz prodejci krmiva a výkup tak že to padlo. Ale v této době tak si člověk objedná směs zrnin na internetu a do druhého dne to člověk má doma. Takto jsem začal nakupovat v prosinci než začala tahle pandemie. Můj názor že tímto stylem budou burzy tak nejdříve v září.
bubanek
napsal(a):
Spíš by mě zajímalo jak se platí za papouška . Peníze se posílají předem chovateli nebo přepravní společnosti a ta ho po kontrole zaplatí ?
Já jsem využil přepravní firmu za poslední měsíc dvakrát a to na prodej. Kupující mě poslali peníze na účet dopředu a firmě se platí za dopravu při předání. Je to ale samozřejmě o důvěře. Částky to ale nebyly nijak vysoké, jednou 1500 kč a podruhé 3000 kč. U nějakých drahých ptáků je to podle mě nerealizovatelné tímto způsobem. A taky musíte mít štěstí že bydlíte v nějakém větším městě nebo poblíž kudy vede trasa přepravce. Já bydlím u Brna takže nebyl problém.
pisectipapoušci
napsal(a):
Dobrý den všem, tak přemýšlím jestli má cenu vůbec teď inzerovat. Sám bych potřeboval staršího samce alexandra malého, ale vše je mimo okres. Nechci porušovat nařízení, jen přemýšlím zda vůbec je šance si vlastně koupit jakékoliv ptactvo mimo okres...
Sance je- da se vse, vsichni neco porusuji ,tak snad najdete i vychodisko vy.
pisectipapoušci
napsal(a):
Nikdy bych nekoupil ptáka bez toho, aniž bych viděl jak ptáka na živo, tak prostředí, ve kterém žije.
Pánové papoušci nejsou trenky, které když Vás budou škrtit na kulkách můžete vrátit.
Ty tři týdny se dají vydržet, sezóna není ztracená když koupíte o chvilku později.
Ladamusa
napsal(a):
Nikdy bych nekoupil ptáka bez toho, aniž bych viděl jak ptáka na živo, tak prostředí, ve kterém žije.
Pánové papoušci nejsou trenky, které když Vás budou škrtit na kulkách můžete vrátit.
Ty tři týdny se dají vydržet, sezóna není ztracená když koupíte o chvilku později.
Samozřejmě, že se to dá vydržet. Ale opravdu si myslíte, že to budou jen tři týdny ? Dle mého se do Velikonoc nic nezmění.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Domluvit ptáky přes foto a navíc přes dopravní firmu = vyhodit peníze.
Já to od loňska praktikuji stále, co se týká prodeje.
Žádnou stížnost jsem neměl. Naopak.
Samozřejmě je to o velké důvěře, protože zkazit jméno si můžete rychle a pak se to huř napravuje.
Ale je pravda, že jde o ptáky řádově do 2 tis. Kč.
Jinak pravidla placení a dodávky mají tyto firmy na svých stránkách.
Je fakt, že k posílání zvířat přistupuji jinak, než zřejmě současná generace.
Je to tím, že jsem zažil posílání poštou a dráhou.
A tak mi to připadá normální.
Ale každý má svoji volbu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
bubanek
napsal(a):
Samozřejmě, že se to dá vydržet. Ale opravdu si myslíte, že to budou jen tři týdny ? Dle mého se do Velikonoc nic nezmění.
Zapoměl jste uvést Velikonoce ve kterém roce-2022 nebo 2023 ??
exotchov
napsal(a):
Pane nevim proc to pisete me,musite apelovat jinde. ja napriklad letos jsem opustil obec pouze jednou a to za ucelem lekare,.Situaci si resi lide sami,a ruku na srdce neznam cloveka ktery nezhresil,jedine mimozemstan.
Nechápete proč to píšu Vám?Vy tady dáváte jakýsi podnět k obcházení nařízených opatření a pak se divíte jak malý Jarda.Ještě že jste nenapsal já nic to oni.
není žádné stanné právo a nehrozí nikomu zastřelení. Stačí si vyplnit určitý formulář a uvést tam "návštěva rodiny" a můžete jet i přes půlku republiky. Nikdo nic proti tomu mít nebude. Věřím tomu, že ho ani nebudete potřebovat, protože policajti kontrolují jen namátkou auta na silnici, pokud pojedete vlakem nebo autobusem tak je to v pohodě.
corvuscorax
napsal(a):
není žádné stanné právo a nehrozí nikomu zastřelení. Stačí si vyplnit určitý formulář a uvést tam "návštěva rodiny" a můžete jet i přes půlku republiky. Nikdo nic proti tomu mít nebude. Věřím tomu, že ho ani nebudete potřebovat, protože policajti kontrolují jen namátkou auta na silnici, pokud pojedete vlakem nebo autobusem tak je to v pohodě.
Já už tomu bordelismu a řízení státu těmito chaotiky celou dobu vůbec nerozumím, ale jestli jsem to správně pochopil, tak návštěvy mezi rodinami zatrhli a až pojedu, tak asi budu muset napsat čestné prohlášení podle tiskopisu MZ , že pojedu někoho nemohoucího ošetřovat, nebo jak to udělat nevím.
corvuscorax
napsal(a):
Tady nejde o to, jak dorazit tam či tam. Je potřeba se teď na vše chvíli vykašlat a vydržet, abychom se konečně začali vracet do normálu.
Přestaňte řešit jak to obejít, ale snažit se být doma a omezit kontakty.
Pokud budeme hledat pořád kličky jak různá nařízení obejít, tak se z toho nevyhrabeme nikdy.
A nepište věty ve smyslu když můžou oni proč ne já.
Raději ukažte, že nejste jako oni.
Ladamusa
napsal(a):
Tady nejde o to, jak dorazit tam či tam. Je potřeba se teď na vše chvíli vykašlat a vydržet, abychom se konečně začali vracet do normálu.
Pokud budeme hledat pořád kličky jak různá nařízení obejít, tak se z toho nevyhrabeme nikdy.
Krásně jste to napsal. 👍 Martin
Ladamusa
napsal(a):
Vy ještě věříte v účinnost těchto opatření podívejte co to všechno do teď přineslo za výsledky ? Mrkněte na silnice jak se téměř nezměnil silniční provoz, fabriky ve vlastnictví zahraničních majitelů jedou na plno, hypermarkety rovněž, MHD též a tyhle pofiderní zákazy jako mají něco přinést a živnostníci padají pozvolna jak mouchy.... Můj názor bude znít politicky, ale je to z velké části důsledek řízení státu stylem řízení firmy ... Jestli něco pomůže, tak móóóžná některým jedincům to jejich slavné očkování a hlavně jako loni změna ročního období, teplo a slunce.
Pokud pomáhají vakcíny, tak pandemii může zastavit jen to, že se většina lidí naočkuje. Omezení pohybu lidí sice zpomalí šíření viru, ale jen na chvíli. Po rozvolnění budeme opět tam kde jsme teď. Takže jediné řešení je vakcína. A tam je zase problém ten, že ji cca polovina národa nechce.
JoPe
napsal(a):
Vy ještě věříte v účinnost těchto opatření podívejte co to všechno do teď přineslo za výsledky ? Mrkněte na silnice jak se téměř nezměnil silniční provoz, fabriky ve vlastnictví zahraničních majitelů jedou na plno, hypermarkety rovněž, MHD též a tyhle pofiderní zákazy jako mají něco přinést a živnostníci padají pozvolna jak mouchy.... Můj názor bude znít politicky, ale je to z velké části důsledek řízení státu stylem řízení firmy ... Jestli něco pomůže, tak móóóžná některým jedincům to jejich slavné očkování a hlavně jako loni změna ročního období, teplo a slunce.
Ano máte pravdu opatření je chaotické, ale ať uděláte jekékoliv opatření, vždycky se ukáže, že je něco kde se to opatření jeví jako nesmyslné. Vím to z vlastní zkušenosti.
Nemá cenu do toho motat politiku, nejsem si jist, že by druhá strana našla řešení.
Přejme si ať se brzy vše vrátí do normálu, a všem pevné zdraví.
bubanek
napsal(a):
Pokud pomáhají vakcíny, tak pandemii může zastavit jen to, že se většina lidí naočkuje. Omezení pohybu lidí sice zpomalí šíření viru, ale jen na chvíli. Po rozvolnění budeme opět tam kde jsme teď. Takže jediné řešení je vakcína. A tam je zase problém ten, že ji cca polovina národa nechce.
Máte pravdu. Ale nemyslím si, že ji polovina národa nechce. Z lidí kolem mně znám jenom jednoho, co ji nechce, jinak všichni, protože to vidí jako jedinou možnost. Jenže než se všichni proočkujeme, možná ž to na různé mutace nebude dost účinné, takže budou muset být vakcíny nové. Teď je nejdůležitější ulevit nemocnicím a získat čas. Jinak mamku mám naočkovanou druhou dávkou už týden a vše ok. Hlavně se jí zlepšila psychika a o to primárně u starých lidí jde. Kde je špatná psychika, tam jde i zdraví pryč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Ladamusa
napsal(a):
Vy těm pěti bodům opravdu věříte-když tohle dodržíme,že budeme spaseni?Pokud nás povedou odborníci jako teď, tak neuvidíme ani tunel ,natož světlo na jeho konci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.247
petajz
napsal(a):
Nechápete proč to píšu Vám?Vy tady dáváte jakýsi podnět k obcházení nařízených opatření a pak se divíte jak malý Jarda.Ještě že jste nenapsal já nic to oni.
Proč obcházení nařízení? Já třeba chovám hady. Desítky kousků. Potkany i myši mám dodavatele v jiných okresech být pár km. Takže prostě sednu a jedu a fakt by mě. Zajímalo proč jsem podle vás nezodpovědné když cestou nikde nestavim až v cíli a já i chovatel máme respiratory? Prej ochranej a nejsem tam hodinu tak co? To jako moje auto plive do okolí vir nebo co? Lidi teď řeší tohle se štěňatama. Jezdí pro ně poště dal s prohlášením péče o zvíře. A jde to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.247
bubanek
napsal(a):
Ale prd zpomalí. Jen to nahusti lidi víc u sebe a pojede to rychlejc
To by mě zajímalo, jak někdo přišel na to, že polovina lidí vakcínu nechce. U nás ve firmě je cca 60 lidí, my co jsme mezi 40-60 lety tak až na jednoho, co to prodělal, ji chceme všichni a to včetně 5 lidí co to prodělali. Ve skupině lidí mezi 20-40 lety je pravdou, že se přihlásilo o vakcínu na začátku ledna asi 60 procent lidí. No ale to bylo před zprávami z Chebu, dneska už je situace trochu jiná, hádám, že i tahle skupina bude z 90 procent pro vakcínu. Ale jsme v pořadí, počítám, že když to začne chodit ve statisících týdně, že se na nás dostane tak na podzim. Zatím nemám oočkovanou ani svou 96 letou babku.
Ještě že mám dole u ptáků IVOMEC, kdyby něco.
Uživatel s deaktivovaným účtem

hzp
napsal(a):
To by mě zajímalo, jak někdo přišel na to, že polovina lidí vakcínu nechce. U nás ve firmě je cca 60 lidí, my co jsme mezi 40-60 lety tak až na jednoho, co to prodělal, ji chceme všichni a to včetně 5 lidí co to prodělali. Ve skupině lidí mezi 20-40 lety je pravdou, že se přihlásilo o vakcínu na začátku ledna asi 60 procent lidí. No ale to bylo před zprávami z Chebu, dneska už je situace trochu jiná, hádám, že i tahle skupina bude z 90 procent pro vakcínu. Ale jsme v pořadí, počítám, že když to začne chodit ve statisících týdně, že se na nás dostane tak na podzim. Zatím nemám oočkovanou ani svou 96 letou babku.
Ještě že mám dole u ptáků IVOMEC, kdyby něco.
No tak cílová skupina použití Ivomecu je jiná a není to člověk. Takže nepleťte lidem hlavu,protože někdo to může vzít vážně. Možná jste to bral jako humor a nebo svou babku přirovnávate ke skotu či praseti.Což je smutné Protože jinak to pochopit nelze......
No ale já koukala na rozdíl Ivermectinu pro psy a pro lidi, a v zásadě je to stejné. Pro psy je balení po 100 ks a je to jedna tableta na 16 kg váhy (možná jsme to spletla, je to na 6 kg), takže bych jich vzala adekvátně k mé váze. Ale to píšu teoreticky, nezkoušela jsem to, ani zatím nehodlám
napsal(a):
No tak cílová skupina použití Ivomecu je jiná a není to člověk. Takže nepleťte lidem hlavu,protože někdo to může vzít vážně. Možná jste to bral jako humor a nebo svou babku přirovnávate ke skotu či praseti.Což je smutné Protože jinak to pochopit nelze......
To že nechápete není můj problém. Přesně jak vám píše eli, složení je stejné. Až budete chcípat doma, páč nemocnice jsou plné, tak si ještě Ivomec rád vezmete. Paní v Brně si vzala nedávno pastu pro koně. A co jako. Ona cílová skupina Ivomecu nejsou ani ptáci víme?

hzp
napsal(a):
To že nechápete není můj problém. Přesně jak vám píše eli, složení je stejné. Až budete chcípat doma, páč nemocnice jsou plné, tak si ještě Ivomec rád vezmete. Paní v Brně si vzala nedávno pastu pro koně. A co jako. Ona cílová skupina Ivomecu nejsou ani ptáci víme?
Aaaaaaha no a co jste mi tím chtěl říct.????Kromě toho, že všechno víte,znáte a všude jste byl.Ovce a dobytek mám celý život na očich a v takovem prostředí se nacházím každý den a dříve krátce i pracovně a to nejsem chovatel těchto zvířat. Moc dobře vim co je Ivomec.Taky vím,že používání čehokoliv na bazi ivermectinu jako prevence je nesmysl,ne tak jak se piše(použiva se i k prevenci).....dohledejte jsi aktualní studie ,ale nejsou v českem jazyce. Jak jednou se dostanete do větších potíží a budete použivat cokoliv na bazi ivermectinu jako prevenci ,nemusí Vám v budoucnu pomoct.Vznikaji rezistence ze strany ekto-endoparazitu atd....krom toho nějakou dobu trva než se to odboura z jater....takže pro vaši 96 babičku vašim slovem ,,babku"to zrovna není to pravé ořechové jelikož je to zatež pro organismus.Mimochodem Ivomec jsem jsi vzal a to nechtěně jsi potřisnil ruce a vim jak jsem se asi tyden po tom citil a to jsem zdravy a fyzicky zdatny človek. Takže pokuď nemáte odborne vzdělání,podložene praxi,tak mlčte,protože můžete někomu způsobit zdravotní problém. Odpovídat nemusíte,nejsem zvědav na Vaše vztekle vyjevy ani na chytracké kecy o něčem o čem víte.....

napsal(a):
Aaaaaaha no a co jste mi tím chtěl říct.????Kromě toho, že všechno víte,znáte a všude jste byl.Ovce a dobytek mám celý život na očich a v takovem prostředí se nacházím každý den a dříve krátce i pracovně a to nejsem chovatel těchto zvířat. Moc dobře vim co je Ivomec.Taky vím,že používání čehokoliv na bazi ivermectinu jako prevence je nesmysl,ne tak jak se piše(použiva se i k prevenci).....dohledejte jsi aktualní studie ,ale nejsou v českem jazyce. Jak jednou se dostanete do větších potíží a budete použivat cokoliv na bazi ivermectinu jako prevenci ,nemusí Vám v budoucnu pomoct.Vznikaji rezistence ze strany ekto-endoparazitu atd....krom toho nějakou dobu trva než se to odboura z jater....takže pro vaši 96 babičku vašim slovem ,,babku"to zrovna není to pravé ořechové jelikož je to zatež pro organismus.Mimochodem Ivomec jsem jsi vzal a to nechtěně jsi potřisnil ruce a vim jak jsem se asi tyden po tom citil a to jsem zdravy a fyzicky zdatny človek. Takže pokuď nemáte odborne vzdělání,podložene praxi,tak mlčte,protože můžete někomu způsobit zdravotní problém. Odpovídat nemusíte,nejsem zvědav na Vaše vztekle vyjevy ani na chytracké kecy o něčem o čem víte.....
A koncetrace ivermektinu v Ivomecu je rozdílná než se uživa u lidí......V nedávné době zde proběhla diskuze kde chovatel postradal informace jak použit vyrobek na bazi ivermectinu a to druhá aplikace což je dost zásadní ..A pak není divu ,že část chovatelu ma problém se nečeho zbavit když nevi ani jak s těmito přípravky zachazet.Natož použivat veterinární připravek na lidi.Je to stejně najivni jako použít paralen na lečbu psa ,ktery může způsobit krvácení žaludku. Takže víc škody než užitku .....
alfonzo

XXX.XXX.0.243
altenburak
Kdyby ste se zajímal o to k čemu byl Ivomec původně určen,tak nenapíšete takovou hloupost.
Říkal jsem něco o tom, že bych ivermectin používal jako prevenci? Říkal jsem něco o tom, že bych to podával své bábině? Tady někdo čte mezi řádky. Bohužel si to špatně vykládá, hlavně že dělá machry. No ale jestli někoho sejme potřísnění Ivomecem, tak to chápu, že je opatrný, zdravý asi ne.
hzp
napsal(a):
Říkal jsem něco o tom, že bych ivermectin používal jako prevenci? Říkal jsem něco o tom, že bych to podával své bábině? Tady někdo čte mezi řádky. Bohužel si to špatně vykládá, hlavně že dělá machry. No ale jestli někoho sejme potřísnění Ivomecem, tak to chápu, že je opatrný, zdravý asi ne.
Tema je PREJEZD OKRESOV.a nie ivermec.tak diskutujťe o to,o čo je téma.
vegh
napsal(a):
Tema je PREJEZD OKRESOV.a nie ivermec.tak diskutujťe o to,o čo je téma.
Jo jasný, tak k věci. Dovedu vymyslet milion a jeden důvod co napsat na to slavné průvodní lejstro a tak se dostat z jednoho konce republiky na druhý. Otázkou je, zda je to správné za současné situace. Jsem tedy přesvědčen, že tato poslední aktivita vlády jako spousta dalších moc smyslu nedává, dle mě jediná cesta vede přes opravdu masivní testování, sámo by pomohlo i očkování, ale pokud vakcíny nejsou, tak už se tady mělo již dva měsíce testovat týdně tak 2-3 miliony lidí týdně a byli bychom asi teď jinde. Výrobní kapacity v českých fabrikách na testy jsou. Ovšem my bereme přes neprůhledné firmy pochybné testy v Číně. Těžký,no.
hzp
napsal(a):
Jo jasný, tak k věci. Dovedu vymyslet milion a jeden důvod co napsat na to slavné průvodní lejstro a tak se dostat z jednoho konce republiky na druhý. Otázkou je, zda je to správné za současné situace. Jsem tedy přesvědčen, že tato poslední aktivita vlády jako spousta dalších moc smyslu nedává, dle mě jediná cesta vede přes opravdu masivní testování, sámo by pomohlo i očkování, ale pokud vakcíny nejsou, tak už se tady mělo již dva měsíce testovat týdně tak 2-3 miliony lidí týdně a byli bychom asi teď jinde. Výrobní kapacity v českých fabrikách na testy jsou. Ovšem my bereme přes neprůhledné firmy pochybné testy v Číně. Těžký,no.
Vakcíny jsou, ale není, kdo by je distribuoval. A k testování. Objednala jsem se na testy, takže nejdříve mě objednali za 2 dny. Ok. Po testu mají po novu 48 hodin na sdělení výsledku. Takže to už jsou 4 dny. Tak to je sakra pozdě.Myslím teda PCR testy.

alfonzo
napsal(a):
altenburak
Kdyby ste se zajímal o to k čemu byl Ivomec původně určen,tak nenapíšete takovou hloupost.
Omlouvám se Všem, které jsem svým jednáním pohoršil. Hloupost je ta, důvěřovat počátečním informacím, které na internetu objevíte či prečtete jinde.Ja patral hlouběji pane Alfonso.....Až mě mrzí,že tak velice inteligentní člověk ,který zde chovatelům má co říct!?se ani nepodepiše a vystupuje jako anonym, což je škoda. Jsem jsi vědom co jsem napsal a stojím jsi za tím. Nemocnému pomůže,ale zdravému může uškodit.Mám několik článků kde autoři zmiňuji i negativa ,s látkou ivermectin je třeba pracovat uvažlivě ,obezřetně. Všeho moc škodí..
I když jse používá na léčbu nemocných jater ,zdravé může poškodit atd....Určity obrázek rezistence ekto a endoparazitu jsi můžete udělat v holubařske komunitě .Tak co Vás nadchlo jako hloupost?priště buďte konkretní a podepsat.Děkuji a přeji úspěšnou chovnou sezonu . ps:část jednoho kopírovaného textu ...........
Ne víc, potom by mohlo dojít k poškození jater. Lepší je toto riziko nepostoupit. S receptem od veterináře lze tento prostředek získat v lékárně. Není to vyhozená investice. Lék se dá dobře dlouho skladovat a znovu používat. K tomu, abychom viděli účinek léčby musíme mít samozřejmě trpělivost a počkat až do přepeření. Až stopečky ulomených peříček uvolní místo novému peří. autor:André Roodhooft
Pro Hzp: chlape, když máte ošetřit skoro 150 ptáků tak se člověk otře o křídlo o tepnu podkřidelní ,žádné zvíře nejde dobrovolně......stres nejen pro ptaky ale i pro mě. Nicmeně je to dávná minulost... Nechme to koňovi ten má větší hlavu...omlouvám se za narušení diskuze ,je to stráta času !!!! .S chovatelským pozdravem Adamčik E
Chlape těch ptáků mám zhruba stejně tolik, holt roztoči v plicních vacích jsou prevít, takže samozřejmě jsem se taky párkrát otřel. Bez sebemenších potíží. V mém okolí při sípání zejména kanárů, guld to řeší stejně spousta kolegů a nikdo mi neříkal, že by měl zdravotní obtíže. Takže pokud jste měl zdravotní obtíže, tak nejste tak zdráv, jak si myslíte.
PS: k té prevenci, slovenská lékařka, která již Ivermektinem léčila asi 90 pacientů bez toho, aby někdo exitoval, zvažuje podávání Ivermektinu právě jako prevenci. A humánní lékařce věřím poněkud více než vám. Rozhovor dostupný od včerejška. Takže Sorry jako. Omlouvám se všem, co chtějí řešit přejíždění z okresu do okresu za diskuzi mimo téma.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
altenburak
Dobrý den,pane Adamčíku,jako hloupost vidím to,že jste uvedl,že cílovým tvorem jsou zvířata,to je jádro pudla,Ivomec je preparát,který byl vivinut především pro africkou populaci lidstva,která byla a jest neskutečně promořena různými červy.
S Ivomecem jsem se setkal těsně po osmdesátém roce minulého století,kámoši ho měli od veterinářů,kteří jím očkovali prasata v JZD.
Jinak k tomu,co zde píšu,vlastní dlouholeté zkušenosti,zkušenosti desítek kamarádů a spousta vyčtených informací ze starých knih o chovatelství a veterině.Jsem prostě celý život zvídaví,stále toho moc nevím,všude se ptám a učím se novým věcem,stejně,jako každý druhý dělám dětinské chyby.
Kdo mě zde zná,ten to o mě ví,jsem tu anonymně,protože jméno nikomu nikdy nepomohlo,jen dobrá rada,nebo informace.
Ať de daří.

No neporozuměli jsme jsi ,Ivermectin nezatracuji .Jenom by člověk neměl prezentovat něco co je pro veterinární použití.Zároveň jsem naprosto zdráv ,příčinu vydím jinde a souvislost ivermectinem tam je.S parazity v chovu problém nemám,nechovám exoticke ptactvo.Ve svém chovu jsem to použil pouze jednou super věc , ale jako prevence nesmysl!!!!Jak jsem řekl všeho moc škodí. Myslite že ivermectin ničí jen to špatné....?ne vezme i to dobré prospěšné....pro pana Alfonse co se tyče vaší reakce , to je jedna z prvotních informací co na vás google vyprcne. Ale děkuji .Pro mě stara věc. Děkuji za reakce,nebudu už reagovat ,přeji všem úspěšnou chovnou sezonu a brzky návrat k normálnímu životu ,nemohu se dočkat až budou burzy ,nejlepši nedělní výlety ...hezky den A.E
Zbytečné dohady. Již se nakoupil Ivermektin pro lidi. Neúčinkuje pouze na cizopasníky ale i na viry. Dnes ukazovali dodávku léků.Krabičky v azbuce ,ve zprávách. Tak na tom asi něco bude. Já ho našel v zahraničí již dávno. Dvojí provedení,pro zvířata i pro lidi. For Humans.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Ivermektin
Jinak cestování bych teď vynechal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
A koncetrace ivermektinu v Ivomecu je rozdílná než se uživa u lidí......V nedávné době zde proběhla diskuze kde chovatel postradal informace jak použit vyrobek na bazi ivermectinu a to druhá aplikace což je dost zásadní ..A pak není divu ,že část chovatelu ma problém se nečeho zbavit když nevi ani jak s těmito přípravky zachazet.Natož použivat veterinární připravek na lidi.Je to stejně najivni jako použít paralen na lečbu psa ,ktery může způsobit krvácení žaludku. Takže víc škody než užitku .....
Entizol pro. Lidi úspěšně užívám X. Let pro hady. Je to jak co
Přečtěte si prosím toto:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ivermektin
alfonzo

XXX.XXX.0.243
tilia
Zdravím vás,ale moc pochybuji,že toto bude pochopitelné pro většinu národa.Toto je o Ivermectinu známo desítky let,ale jen lidem,kteří se zajímají o určitou problematiku.
Vládní činitelé jsou v tomto naprosto mimo mísu,jejich životním krédem jsou totiž jen čísílka na jejich účtech.
Podobně,jako s Ivermectinem je používání roušek,nebo respirátorů,vir prostě projde obojím.Další je to,že si viry lidé přinesou na oděvu,nebo na zakoupeném zboží.Podobně se totiž šíří paramyxoviry,stačí když vás navštíví chovatel,který je má v chovu,pkud ho vpustíte do vnitřních prostorů je průšvih,zažil jsem to na vlastní kůži.Dále si to užil kamarád,který si s dalšími věčně půjčovali přepravky,roznesli si podobné nemoce v chovech také.
Osobně jsem z tohoto neskutečně vyléčen po svých smutných zkušenostech s hromadnými úhyny,dnes ani s nikým nesdílím jeden kufr s přepravkami kamarádů s ptáky při cestě na burzy,jezdím prostě sám.Ono i na burze hrozí nebezpečí,ale to už bychom nemohli vůbec nic.
Tyto problémy nemáme jen my exotáři,je to i v jiných odvětvích chovatelství i v rostlinné výrobě,nepíši drastické scénáře,jen vlastní zkušenost,někdo má kliku celý život,druhý je smolař.
ps.omlouvám se za hrubky v předešlém příspěvku,nemohu opravit
No tak něco pro odlehčení.
I když si myslím, že nakonec to může být i naopak.