Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2021 21:45
Bobča

XXX.XXX.20.192

zdravím..prosím o radu..

Chtěla bych si pořídit nějakého malého opeřence...Chtěla jsem původně slepici,ale té by se asi v garsonce nelíbilo

Můžete mi prosím někdo poradit,co bych si tak mohla pořídit? Dcera měla andulku-líbila by se mi...nevím ale jakou...aby se nechala i ochočit...Jsem v důchodě,času mám dost...Děkuji za rady..

10.3.2021 05:17
exotchov

XXX.XXX.168.151

Bobča napsal(a):
zdravím..prosím o radu..

Chtěla bych si pořídit nějakého malého opeřence...Chtěla jsem původně slepici,ale té by se asi v garsonce nelíbilo

Můžete mi prosím někdo poradit,co bych si tak mohla pořídit? Dcera měla andulku-líbila by se mi...nevím ale jakou...aby se nechala i ochočit...Jsem v důchodě,času mám dost...Děkuji za rady..

Tak treba liliputku,je mensi a nenarocna,mluvit ale s vami nebude,zato je lepsi jak andulka,neleta a nedela kraval.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2021 08:14

Bobča napsal(a):
zdravím..prosím o radu..

Zohlednila jste, že ptáka v kleci nemůžete nechat bez servisu déle než max. jeden den?
Jakmile vyrazíte někam pryč na pár dní, kdo se denně - a ideálně 2x denně - o andulku postará?

Mít andulku samotnou je v podstatě týrání, jsou to hejnoví ptáci.

Zvažte to ještě - co třeba spíš morče nebo něco podobného?

10.3.2021 08:44
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zohlednila jste, že ptáka v kleci nemůžete nechat bez servisu déle než max. jeden den?
Jakmile vyrazíte někam pryč na pár dní, kdo se denně - a ideálně 2x denně - o andulku postará?

Morče je taky společenský tvor, chov o samotě je též týráním.

10.3.2021 08:57

Souhlas - morčata aspoň dvě, ale na rozdíl od andulky jim můžete naložit seno a zbytek včetně vody v napaječce na celý víkend a odjet.
To bych u ptáka v kleci neriskovala.

10.3.2021 09:03

Souhlas - morčata aspoň dvě, ale na rozdíl od andulky jim můžete naložit seno a zbytek včetně vody v napaječce na celý víkend a odjet.
To bych u ptáka v kleci neriskovala.

....pro mně ideal dva osmaci degu a to jsem prošla érou křečků, morčat, zakrslých králíků....

10.3.2021 09:07

Pro kometu - to, že andulka stojí méně než krabička cigaret, jak trefně a smutně poznamenala jedna zkušená chovatelka papoušků ve vedlejší diskuzi, ještě není důvod se k takovému ptákovi chovat sprostě a nechávat ho o samotě v řádu dní.

U vás jako učitelky na škole, specializované na péči o zvířata, mne takový názor opravdu překvapuje. V tom špatném tedy.

Jste aktivní diskutující a tak víte, že Bobča poměrně často furt někde "courá".

Bylo by vhodnější, aby si pořídila zvíře nebo zvířata, která samotu zvládají bez problémů a nikoliv papouška, který bude dva a více dní v prázdném bytě čumět do zdi nebo poskakovat do zblbnutí z bidla na bidlo. S nevyměněnou vodou a bez čerstvého krmení.

10.3.2021 09:09
Bobča

XXX.XXX.20.192

Právě zvažuju eventuality-a chci to tu probrat-myslela jsem si na 2,aby jedné nebylo smutno...s andulkou se dá mluvit,i se s ní pomazlit,ne?..Nebo malý papoušek?

Proto se tu ptám,jak na to,co to obnáší-jestli v noci spí a tak...pokud bych chtěla jet na 1 noc,jestli je lepší je nechat doma,nakrmil by je soused..nebo jak snáší případný převoz,že bych je vzala s klecí sebou-ke kámošce,nebo dala na hlídání dceři..a jestli by jim ta změna prostředí na 2 dny neuškodila..

Prosím,myslím to vážně-nepište,kdo mě chce urážet,proč si chci něco pořizovat,když nebudu doma-jsem doma pořád-jezdila jsem 2 krát do roka s kámoškou na wellnes a sem tam ke kámošce....Je mi 65, jsem sama a kočku už do garsonky ne(i kdybych hodně chtěla)

10.3.2021 09:15
Bobča

XXX.XXX.20.192

Pro kometu - to, že andulka stojí méně než krabička cigaret, jak trefně a smutně poznamenala jedna zkušená chovatelka papoušků ve vedlejší diskuzi, ještě není důvod se k takovému ptákovi chovat sprostě a nechávat ho o samotě v řádu dní.

U vás jako učitelky na škole, specializované na péči o zvířata, mne takový názor opravdu překvapuje. V tom špatném tedy.

Bylo by vhodnější, aby si pořídila zvíře nebo zvířata, která samotu zvládají bez problémů a nikoliv papouška, který bude dva a více dní v prázdném bytě čumět do zdi nebo poskakovat do zblbnutí z bidla na bidlo. S nevyměněnou vodou a bez čerstvého krmení.

Jéžíš!!!já zas chytla Reptu!!

Vy mi prosím neodpovídejte...tohle nemám zapotřebí aby do mě někdo rýpal...Nic vám do toho není,jste urýpaný člověk a já se ptala slušně...

10.3.2021 09:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

Paní, buďte v klidu, někteří diskutující jsou příliš přecitlivělí "zelení" nemají co na práci,nic na profilu co chovají a možná kdyby jste viděla, jak to provozují oni, tak by to leckdy bylo o kázání vody a pití vína. Času máte očividně dost a jestli chcete andulku, tak lepší bude i pro oživení vašeho života pořídit dvě. Pro případ vaší krátké nepřítomnosti si pořiďte samokrnítko se zásobníkem a napájeku s nádobkou , navíc je může ve vaší nepřítomnosti pro klid duše někdo z vašich přátel dojít zkontrolovat.

10.3.2021 09:35

Bobča napsal(a):
Právě zvažuju eventuality-a chci to tu probrat-myslela jsem si na 2,aby jedné nebylo smutno...s andulkou se dá mluvit,i se s ní pomazlit,ne?..Nebo malý papoušek?

Proto se tu ptám,jak na to,co to obnáší-jestli v noci spí a tak...pokud bych chtěla jet na 1 noc,jestli je lepší je nechat doma,nakrmil by je soused..nebo jak snáší případný převoz,že bych je vzala s klecí sebou-ke kámošce,nebo dala na hlídání dceři..a jestli by jim ta změna prostředí na 2 dny neuškodila..

Prosím,myslím to vážně-nepište,kdo mě chce urážet,proč si chci něco pořizovat,když nebudu doma-jsem doma pořád-jezdila jsem 2 krát do roka s kámoškou na wellnes a sem tam ke kámošce....Je mi 65, jsem sama a kočku už do garsonky ne(i kdybych hodně chtěla)

..teď jde o tu hlučnost, jak moc jsou andulky hlučné a jak sousedi....nasi sousedi vedle v bytě dvě anduly měli, ale křik to byl docela velký, mně to nevadilo,ale jak ostatní sousedi...a zda neexistuje nějaký méně hlucny papoušek, jsou to z mé strany asi naivní dotazy, ale ten řev by nemusel být v bytovce každému příjemný....

10.3.2021 10:32

Četla jste můj další příspěvek? Na kočkách. V 8 51.

10.3.2021 10:36
Bobča

XXX.XXX.20.192

Četla jste můj další příspěvek? Na kočkách. V 8 51.

jaja,teď...

10.3.2021 11:04
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Bobča napsal(a):

Ano, andulky v noci spí, pochopitelně. Převoz nesnáší dobře, je to pro ně šílený stres a trápení.
Já bych vám doporučil spíš nějakého toho menšího hlodavce, pískomily, osmáky, myši..

10.3.2021 11:16
Bobča

XXX.XXX.20.192

PiLnÍk napsal(a):
Ano, andulky v noci spí, pochopitelně. Převoz nesnáší dobře, je to pro ně šílený stres a trápení.
Já bych vám doporučil spíš nějakého toho menšího hlodavce, pískomily, osmáky, myši..

Myši tady lovím na hůře-ale to je vedlejší

Nemám vztak k něčemu,co má dlouhý tenký ocas...My měli v hospodářství potkany,myší moře-i v baráku...takže jsem již hledala mezi osmáky atd......MOŽNÁ morče....
Jen jsem uvažovala o nějakém zvířátku..měla jsem kocoura-divočáka v garsonce-dopřála jsem mu volnost u babiček s dvorkem a zahradou..ale myslím na něho často...Kočku ale už ne...Já se potřebuju v noci už vyspat

Tak je to zatím ve výhledu-zjišťuju možnosti...Díky za reakci

10.3.2021 12:34
kubrt11

XXX.XXX.53.50

...za mě ideální,ve vší slušnosti!

10.3.2021 12:55

JoPe napsal(a):
Paní, buďte v klidu, někteří diskutující jsou příliš přecitlivělí "zelení" nemají co na práci,nic na profilu co chovají a možná kdyby jste viděla, jak to provozují oni, tak by to leckdy bylo o kázání vody a pití vína. Času máte očividně dost a jestli chcete andulku, tak lepší bude i pro oživení vašeho života pořídit dvě. Pro případ vaší krátké nepřítomnosti si pořiďte samokrnítko se zásobníkem a napájeku s nádobkou , navíc je může ve vaší nepřítomnosti pro klid duše někdo z vašich přátel dojít zkontrolovat.

No, on má zde každý nějakou historii, a některé třeba ventilovat vlastní fotky přestalo bavit - to může být taky jeden z pohledů na věc.

Vás si jako chovatele vážím a plně Vás respektuji. Máte moc pěkné stránky.

Možná jste měl taky zmínit poměrně podstanou věc, když paní evidentně o ptácích nic neví - tak doplním ještě info:
- paní bydlí v malé pronajaté garsonce, vlhké s plesnivou zdí (což se asi dá časem možná zlikvidovat, ale ukazuje to na nedobré parametry ovzduší v interiéru). Dřív měla kocoura, kterého nezvládala a předala dál. O ptácích mnoho (jemně řečeno) neví. Často a ráda vaří. Možná by někdo ze zkušených, co mají třeba i fotky , mohl ten teflon aspoň zmínit, no.

Ono těch věcí je prostě víc a poradit někomu jen tak na diskuzi, když sám nemá snahu se základně vzdělat, stejně moc k ničemu není.
Jen těch zvířat je pak člověku líto.

10.3.2021 12:59
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Bobča napsal(a):
Myši tady lovím na hůře-ale to je vedlejší

Nemám vztak k něčemu,co má dlouhý tenký ocas...My měli v hospodářství potkany,myší moře-i v baráku...takže jsem již hledala mezi osmáky atd......MOŽNÁ morče....
Jen jsem uvažovala o nějakém zvířátku..měla jsem kocoura-divočáka v garsonce-dopřála jsem mu volnost u babiček s dvorkem a zahradou..ale myslím na něho často...Kočku ale už ne...Já se potřebuju v noci už vyspat

Tak je to zatím ve výhledu-zjišťuju možnosti...Díky za reakci

Jak jsem již výše zmiňoval, tak morče nemůže být samotné. Vy jako člověk mu nikdy nedokážete dát všechno, co mu dá jeho druh. Stejné je to i u těch papoušků, za tím si stojím.

10.3.2021 13:41
klasterec

XXX.XXX.127.80

Anduličky jsou bezvadné, ale potřebují kontakt s člověkem.Jestli občas nejste doma, tak je lepší mít 2.
Co se týká hlučnosti, tak asi záleží, z jakého chovu pochází, jak častý mají kontakt s člověkem. Když byly děti malé, přinesly andulku a ta byla přímo šílená. Lítala v kleci sem tam a řvala jako blázen celý den. Darovala jsem ji i s klecí. Pak jsme měli Pepíka od chovatele, který andulky odchovával ve sklepní kóji paneláku, trávil tam hodně času. Andulka byla kontaktní, neřvala a brzy mluvila. Měli jsme ji 12 let. Teď jsem si od jednoho bezva chovatele vzala párek. Také je chová v zázemí domu, hodně se jim věnuje. Andulky jsou krotké, od rána švitoří, vůbec neřvou. Po 10 dnech se už pustily z klece ven a dokáží se vrátit. Ruky se nebojí.
Určitě bych andulku nekupovala ve Zverimexu nebo na burze. Poptejte se po dobrém chovateli a andulky vám pak budou dělat bezva společníky i v garsonce

10.3.2021 13:50
JoPe

XXX.XXX.82.6

Karel 1979 zde prezentoval nedávno nápad o vytvoření jedné společné "sekce" pro mazlíčkáře. Souhlasím s ním, ale je to zřejmě nereálné. Vzhledem k hromaďění stále stejných dotazů dochází očividně ke ztrátě energie a chuti chovatelů poskytovat rady těmto začínajícím..... Výsledkem jsou pak mnohdy i nervozní, nesouvisející a někdy i zesměšňující odovědi z obou stran.
Považuji osobně toto diskuzní fórum zde na exotech za trochu víc odborně zaměřené na praktické chovatelství a nepřál bych si, aby to zde sklouzlo na dohady, které s tím mají málo společného. Jestli máte někdo konkrétní nápad kromě metody nevšímačky, jak a jestli vůbec řešit tuto záležitost,třeba za pomoci Fauny, tak sem s ním.

10.3.2021 18:08
kubrt11

XXX.XXX.53.50

JoPe napsal(a):
Karel 1979 zde prezentoval nedávno nápad o vytvoření jedné společné "sekce" pro mazlíčkáře. Souhlasím s ním, ale je to zřejmě nereálné. Vzhledem k hromaďění stále stejných dotazů dochází očividně ke ztrátě energie a chuti chovatelů poskytovat rady těmto začínajícím..... Výsledkem jsou pak mnohdy i nervozní, nesouvisející a někdy i zesměšňující odovědi z obou stran.
Považuji osobně toto diskuzní fórum zde na exotech za trochu víc odborně zaměřené na praktické chovatelství a nepřál bych si, aby to zde sklouzlo na dohady, které s tím mají málo společného. Jestli máte někdo konkrétní nápad kromě metody nevšímačky, jak a jestli vůbec řešit tuto záležitost,třeba za pomoci Fauny, tak sem s ním.

Souhlas 1000% !

10.3.2021 18:09
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

JoPe napsal(a):

Tak zde bylo rad, že se z nich paní důchodkyni může motat hlava.
Jestli jsou pro někoho hlučné 2 andulky, tak doporučuji kanára dutopěvce.
Samota nu nevadí, ochočí se, že si sezobne i z dlaně. zpěv na rozdíl od barevných kanárů je tlumené bublání. Člověk bení doma sám.
Dnes každý chce papouška a na kanára, kterého měl kdysi v malé klícce nad dveřmi skoro každý švec, se jaksi zapomíná.

10.3.2021 18:52
Bobča

XXX.XXX.20.192

buďte v klidu...byl to špatný nápad se tu ptát...zapomeňte na to...

Ale mohli jste mě navést do nějaké jiné sekce pro začátečníky....ale děkuji všem,co mi odpověděli slušně

11.3.2021 20:31

No, on má zde každý nějakou historii, a některé třeba ventilovat vlastní fotky přestalo bavit - to může být taky jeden z pohledů na věc.

Vás si jako chovatele vážím a plně Vás respektuji. Máte moc pěkné stránky.

Možná jste měl taky zmínit poměrně podstanou věc, když paní evidentně o ptácích nic neví - tak doplním ještě info:
- paní bydlí v malé pronajaté garsonce, vlhké s plesnivou zdí (což se asi dá časem možná zlikvidovat, ale ukazuje to na nedobré parametry ovzduší v interiéru). Dřív měla kocoura, kterého nezvládala a předala dál. O ptácích mnoho (jemně řečeno) neví. Často a ráda vaří. Možná by někdo ze zkušených, co mají třeba i fotky , mohl ten teflon aspoň zmínit, no.

Ono těch věcí je prostě víc a poradit někomu jen tak na diskuzi, když sám nemá snahu se základně vzdělat, stejně moc k ničemu není.
Jen těch zvířat je pak člověku líto.

Telenovelu o Maxovi jste očividně nesledovala.

11.3.2021 21:08

Ale četla, myslím si o tom své....

Něco k andulkám byste neměla? Nejlépe z vlastní zkušenosti.
Bobče jste tady neporadila ohledně andulek nic, jen se navážíte do mě.

Když o ptácích nic nevíte, je zbytečné do ptačí diskuze přispívat jen proto, že zde zahlédnete můj nick.

12.3.2021 20:43

Ale četla, myslím si o tom své....

Něco k andulkám byste neměla? Nejlépe z vlastní zkušenosti.
Bobče jste tady neporadila ohledně andulek nic, jen se navážíte do mě.

Když o ptácích nic nevíte, je zbytečné do ptačí diskuze přispívat jen proto, že zde zahlédnete můj nick.

Já že se do vás navážím? Mně to přišlo obráceně. A Bobče jsem poradila. Z vlastní zkušenosti.

12.3.2021 20:53
JoPe

XXX.XXX.82.6

Dámy, je to jasné, doba není dobrá, lidé jsou nervní atd. vyměňte si třeba tel. čísla, pěkně si to povězte a dejte prosím pokoj.

12.3.2021 21:27

JoPe napsal(a):
Dámy, je to jasné, doba není dobrá, lidé jsou nervní atd. vyměňte si třeba tel. čísla, pěkně si to povězte a dejte prosím pokoj.

Nebojte, dám pokoj. Aspoň v této sekci.

13.3.2021 05:43
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Mamka když šla do důchodu také chtěla nějakého živého tvora, pořídili jsme ji kanárka ,krásně zpíval a mamka ho měla moc ráda povídala si s ním měla ho 9 let ,když umřel pořídili jsme ji druhého. Doporučuji.

14.3.2021 19:08
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Horák lutino napsal(a):
Mamka když šla do důchodu také chtěla nějakého živého tvora, pořídili jsme ji kanárka ,krásně zpíval a mamka ho měla moc ráda povídala si s ním měla ho 9 let ,když umřel pořídili jsme ji druhého. Doporučuji.

Tak jsem rád, že jsem s doporučením kanára té paní nezůstal osamocen.
Myslím si, že v dnešní době, kdy každému něco na sousedovi vadí, sebe nevidí, tak ten kanárek je milým společníkem nenáročným na péči, celkem tichým a i krotkým.Člověk není v bytě sám.
Kdo se chce s něčím mazlit, ať se obrátí na jiné zdroje.l

14.3.2021 21:27
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Kdo se chce s něčím mazlit, ať se obrátí na jiné zdroje. A jiné stránky.

14.3.2021 22:31

Nebo může trénovat latté art - nádherné kresby, škoda to vypít:
https://www.thisiscolossal.com/2019/05/feathered-latte-art/

Přidejte reakci

Přidat smajlík