Miren
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli vadí papouškům plechová střecha na volieře.
Myslím tím při dešti. Máme plech na domečku a vím, jak to bubnuje kdyz prší, nebo kdyz jsou kroupy. Sklon střechy je malý.
Díky za info.
Je to podobný rachot jako makrolon.Měl jsem i plech a bez problémů i při kroupách.
Honza..

XXX.XXX.182.17
Taky mám plechovou střechu, jelikož přes léto pod plechem je strašné teplo tak když jsem dělal nové voliéry tak jsem dal palubky dal latě na navrch plech. Takže mezi těmi palubkami a plechem jsou 4 cm mezera kde může proudit vzduch. Jinak teplotní rozdíl je 17 stupňů. Takový je rozdíl střecha jen s plechem a pak střecha s palubkami a plechem. Přímo pod plechem bylo 49 stupňů a pod palubkami bylo 32 stupňů. bylo to měřené při venkovní teplotě 31 stupňů.
Miren
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli vadí papouškům plechová střecha na volieře.
Myslím tím při dešti. Máme plech na domečku a vím, jak to bubnuje kdyz prší, nebo kdyz jsou kroupy. Sklon střechy je malý.
Díky za info.
Dobrý den, mám střechy na voliérách z hnědého trapézového plechu. Měl jsem rovněž obavy, jestli to nebude vadit, ale ptáci si zvyknou časem na všechno. Byl jsem několikrát na chodbě, když padaly kroupy a to je opravdu rachot. Ptáci jsou chvilku neklidní a za chvíli jsou v pohodě. Plechy mám našroubované na střešních latích, aby pod nima proudil vzduch a vytvořily trochu spád k okapu na odvod vody. Pod plechama je pletivo, ale trochu obavy mám, když přijde občas taková ta vichřice, aby se to někde neurvalo, je to dost velká plocha,asi 60m2.Existují samozřejmě lepší stavební možnosti, ale tohle je poměrně levné a snadno namontovatelné a mě to vyhovuje.