Chov v 2,3 (2 samci, 3 samice)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adam_Nemec

15.4.2021 19:23
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Dobrý deň,
zaujímam sa o vtáky menšieho zrastu (korely, kakariky, andulky...) stretávam sa s tým, že veľa ľudí chová tieto vtáky v pomere 2 samce 3 samice, údajne nezaznamenali žiadne šarvátky atd. Ja mám doma 3 samcov, čiže prosim vás nenadavajte mne, že ja chcem takto množiť vtáky, ja len chcem zistiť nejaké tie typi a triky a informácie o chove menších papagájov.
Takze ak máte nejaký typ napríkad čo dať do hniezda či hobliny alebo slamu tak mi ho neváhajte napísat, chcem pocut rady typi a triky kazdeho.
Za odpovede ďakujem.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2021 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pokud chcete množit 3 samce tak jim dejte slámu-to bude mladých.

Adam_Nemec

15.4.2021 19:38
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Neeee😂,ja ich mám na okrasu ja sa iba zaujímam o malé papagáje tak ak máte radu tak ju môžte napísať.Veď som napísal že mám na okrasu samcov a že ich nechcem množiť 😂.

15.4.2021 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Adam_Nemec napsal(a):
Dobrý deň,
zaujímam sa o vtáky menšieho zrastu (korely, kakariky, andulky...) stretávam sa s tým, že veľa ľudí chová tieto vtáky v pomere 2 samce 3 samice, údajne nezaznamenali žiadne šarvátky atd. Ja mám doma 3 samcov, čiže prosim vás nenadavajte mne, že ja chcem takto množiť vtáky, ja len chcem zistiť nejaké tie typi a triky a informácie o chove menších papagájov.
Takze ak máte nejaký typ napríkad čo dať do hniezda či hobliny alebo slamu tak mi ho neváhajte napísat, chcem pocut rady typi a triky kazdeho.
Za odpovede ďakujem.

Tak andulky 2, 3 bude v budkách rvačka. 3, 2 tam to bude bez problému. Ikdyž nebude budka, aby se nemnožili, tak chovejte jen samce andulek. U kakariků a korel jsem měl jen páry bez lichých jedinců, tak nevím.

15.4.2021 19:50
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Osobně bych více samic nežli samců nedával. Třeba taková lichá samice andulky může nadělat pěknou paseku a zbytečné ztráty v obsazených budkách.
Výstelku do budek korelám, andulkám dávám bezprašné ( přesyté ) hobliny. Do budky dělám dřevěnou, vyjímatelnou vložku s důlkem a použité budky před hnízděním čistím Savem ( nechám pořádně vyvětrat a ještě pro jistotu oplachuji vodou ) a následně horkovzdušnou pistolí ještě lehce opálím

Adam_Nemec

15.4.2021 19:59
Adam_Nemec

XXX.XXX.234.136

Pánovi Mojdivlacekovi a Horovi 1 ďakujem za komentáre ktoré sú bez uraziek a pekne napísané.Ďakujem za odpovede cením si pomoc

Neregistrovaný uživatel

15.4.2021 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Adam_Nemec napsal(a):
Dobrý deň,
Za odpovede ďakujem.

Přečtěte si několikrát svůj dotaz a k jakému přijdete závěru???Ptáky nechcete množit tak o co vám vlastně jde?Podle mne je největší trik dát papouškům do hnízda slámu!PS:teď jsem zjistil,že máte dnes již druhý dotaz a jeden lepší než druhý.

Adam_Nemec

15.4.2021 21:41
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Tak ako prepáčte ale vás komentár dosahuje dokonalej hlúposti to akokeby ste povedali že človek ktorí pracuje v ZOO a má rad levy musí množiť a mat doma levy,ja som čakal nejaké konkretne rady typi a triky ale jedine na čo sa zmozete je robiť si srandu ak vás moja diskusia nebaví nezapájajte sa a odíďte ak dokázali 2 ja ľudia mi dať typ aká búdka aký pomer samcov ku samiciam myslím že to dokážete aj vy a ak nie potom nemáte dosť skúsenosti na to aby ste napísali nieco k veci

Neregistrovaný uživatel

15.4.2021 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Za několik desetiletí zřejmě nemám dost zkušeností,ale jedno je jisté-něco tak ubohého bych do fóra nepustil.Vždyť vy nevíte co chcete.Jednou nechcete množit podruhé se ptáte jak množit.Trochu si to srovnejte a pak se dotazujte...Ti levy tak to se opravdu podařilo!!

Adam_Nemec

15.4.2021 22:12
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Snažil som sa vam to vysvetlit ale proste vy ste troll 🤡,to že sa človek zaujíma o niečo to podľa vás automaticky musí chovať?To čo je za volovinu?Ak sa spýtam a chovaní anduliek hneď musím chovať andulky?To čo je za blbosť len pre to že so chcem zistili informácie o nejakom druhu hneď musím byt chovateľ danneho druhu?Ak nechcete nezapájajte sa do diskuzie a nerobte shit-talk.Sú tu aj normálni ľudia ktorí mi pekne napísali ako sa chovajú vtáky v akom pomere tak ak neviete poradiť nepíšte nič.Kde je napísané že táto stránka je pre profesionálov?Tato stránka je pre kazdeho kto chce a potrebuje pomôcť ak mu nie ste schopný pomôcť nesirte hate a ignorujte danú diskusiu.PS na ďalšie hlúposti vam nebudem odpovedať keďže toto je fórum kde si majú ľudia pomáhať a nie sa hádať,nadávať si,zosmiešňovať sa....

16.4.2021 00:21
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

XXX.XXX.214.25

Osobně bych více samic nežli samců nedával. Třeba taková lichá samice andulky může nadělat pěknou paseku a zbytečné ztráty v obsazených budkách.
Mám tu samou zkušenost.

Adam_Nemec

16.4.2021 08:29
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Horák lutino napsal(a):
XXX.XXX.214.25

Mám tu samou zkušenost.

Ďakujem za rady,z môjho postrehu a čo som sa dozvedel je že by som nemal davat viac samcov ako samíc u anduliek,u korel a kakarikov cervenocel. to je asi jedno ale podstatne čo som sa dozvedel je že čím viac budiek tým menšie šarvátky.

16.4.2021 10:46
vegh

XXX.XXX.102.192

Adam_Nemec napsal(a):
Ďakujem za rady,z môjho postrehu a čo som sa dozvedel je že by som nemal davat viac samcov ako samíc u anduliek,u korel a kakarikov cervenocel. to je asi jedno ale podstatne čo som sa dozvedel je že čím viac budiek tým menšie šarvátky.

čím viac dudok a viac vtákov ta tím večé šarvátky.

Adam_Nemec

16.4.2021 11:29
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

vegh napsal(a):
čím viac dudok a viac vtákov ta tím večé šarvátky.

Samozrejme že čím viac vtákov tým väčšia šarvátka.Skôr som to myslel tak že ak by som choval kakariky a boli by 3 samice a 2 samce alebo naopak tak sa mi oplatí im dať radšej viac budok napríkad 3 a nielen 1 alebo 2

16.4.2021 12:39
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Adam_Nemec napsal(a):
Samozrejme že čím viac vtákov tým väčšia šarvátka.Skôr som to myslel tak že ak by som choval kakariky a boli by 3 samice a 2 samce alebo naopak tak sa mi oplatí im dať radšej viac budok napríkad 3 a nielen 1 alebo 2

Přemýšlel jsem jestli mám psát, ale je pátek...
Nikde nevidím jaké máte rozměry voliéry, co v ní v tuto chvíli máte za osazenstvo? Voliéra je venku nebo doma?
Píšete tři samce, ale nevím čeho. Doplňte tyto informace. Přidejte foto voliéry.
Jen odbočím, píšete o různých variantách .
Ze života, půjdete někam pařit se svými třemi kamarády, kde budou dvě krásné dívky. Bohužel na Vás vyjde černý Petr, zůstává sám v rohu opuštěn a jen pozorujete jak ti dva se mají. Jste naštvaný, trápíte se
Stejně to mají většinou i ptáci (ne všichni).
Tak se zamyslete co je nejlepší

Adam_Nemec

16.4.2021 14:04
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Ladamusa napsal(a):
Přemýšlel jsem jestli mám psát, ale je pátek...
Nikde nevidím jaké máte rozměry voliéry, co v ní v tuto chvíli máte za osazenstvo? Voliéra je venku nebo doma?
Píšete tři samce, ale nevím čeho. Doplňte tyto informace. Přidejte foto voliéry.
Jen odbočím, píšete o různých variantách .
Ze života, půjdete někam pařit se svými třemi kamarády, kde budou dvě krásné dívky. Bohužel na Vás vyjde černý Petr, zůstává sám v rohu opuštěn a jen pozorujete jak ti dva se mají. Jste naštvaný, trápíte se
Stejně to mají většinou i ptáci (ne všichni).
Tak se zamyslete co je nejlepší

Napísal som NAPRÍKLAD.Pane ja tu neidem rozoberať voliéru ja tu idem rozoberať pomer samcov ku samiciam.Pozrite sa čo mi napísali ľudia hore 🙂,písali že môže byt 3 samce 2 samice ak sa vam to nepáči tak reagujte na nich a nie na mna.Ja tu rozoberám typ chovu lebo som počul že sa napríklad takto chovajú kakariky: v pomere 2 samci a 3 samice aby sa samce nebili o teritórium treba ich v pustit do novej voliéry naraz.Ak sa chcete zapojiť do diskusia napíšte napríklad že vy by ste ich takto nechoval,alebo že by ste napríklad radšej mal 3 samice a 2 samce a dodám len to že voliéru mám von.Ak sa vam nepáči typ chovu 2,3 tak kľudne vyjadrite svoj názor na to vy.Zaujíma má názor každého ja som len chcel vedieť či o tom ostatní počuli a čo si myslia o chove 3 samce 2 samice alebo 3 samice 2 samce ale inak ďakujem za odpoved...

16.4.2021 14:13
bb-k

XXX.XXX.13.144

Doporučuji tu práci s ptáky buď gay clubu nebo drubezarne 🤔😪😃

16.4.2021 14:17
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Adam_Nemec napsal(a):
Napísal som NAPRÍKLAD.Pane ja tu neidem rozoberať voliéru ja tu idem rozoberať pomer samcov ku samiciam.Pozrite sa čo mi napísali ľudia hore 🙂,písali že môže byt 3 samce 2 samice ak sa vam to nepáči tak reagujte na nich a nie na mna.Ja tu rozoberám typ chovu lebo som počul že sa napríklad takto chovajú kakariky: v pomere 2 samci a 3 samice aby sa samce nebili o teritórium treba ich v pustit do novej voliéry naraz.Ak sa chcete zapojiť do diskusia napíšte napríklad že vy by ste ich takto nechoval,alebo že by ste napríklad radšej mal 3 samice a 2 samce a dodám len to že voliéru mám von.Ak sa vam nepáči typ chovu 2,3 tak kľudne vyjadrite svoj názor na to vy.Zaujíma má názor každého ja som len chcel vedieť či o tom ostatní počuli a čo si myslia o chove 3 samce 2 samice alebo 3 samice 2 samce ale inak ďakujem za odpoved...

Opravdu škoda s Vámi ztrácet čas.

Adam_Nemec

16.4.2021 14:32
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

Tak na čo tu potom píšete komentáre.Ak nepoviete nič konkretne iba omáčky čo nikoho nezaujímajú tak nepíšte nič nikto vam nekáže sem písať príspevky ak vás to nezaujíma tak odchod z fóra 🙂

16.4.2021 15:14
vegh

XXX.XXX.226.78

Adam_Nemec napsal(a):
Tak na čo tu potom píšete komentáre.Ak nepoviete nič konkretne iba omáčky čo nikoho nezaujímajú tak nepíšte nič nikto vam nekáže sem písať príspevky ak vás to nezaujíma tak odchod z fóra 🙂

Už Vám vieceri napísali že to nie.ale ked su vtáky dospelé a budu mať butky tak do tyžna uvidíťe masaker.

Adam_Nemec

16.4.2021 15:23
Adam_Nemec

XXX.XXX.227.41

vegh napsal(a):
Už Vám vieceri napísali že to nie.ale ked su vtáky dospelé a budu mať butky tak do tyžna uvidíťe masaker.

Ďakujem konečne zmysluplná odpoved.Áno ,videl som písali mi že sa samci bijú o samičky už som si všimol

16.4.2021 15:53
vegh

XXX.XXX.226.78

Adam_Nemec napsal(a):
Ďakujem konečne zmysluplná odpoved.Áno ,videl som písali mi že sa samci bijú o samičky už som si všimol

skor by povedal že samičky sa biju o butku-a-za-samca.

16.4.2021 16:46
hzp

XXX.XXX.83.72

Inu, chtěl jste bez dalšího vědět, co si o tom myslíme. Tak krátce: píč...na.

17.4.2021 13:45
jindras57

XXX.XXX.70.68

Pokud u andulek budete mít o samici více než je samců, nic neodchováte, zničí všechny snůšky v budkách. Není na škodu si také něco přečíst o chovu.

17.4.2021 14:47
Valentko

XXX.XXX.254.81

Adam_Nemec napsal(a):

Najlepsie je chovat vtáky v pomere 1 : 1. Alebo keď uz tak radšej viac samcov ako samičiek. Ked je v kŕdli licha samicka tak plieni ostatným hniezda bije sa z druhymi o budky. Az fora by ste radšej mali odíst vy lebo vymyslate somariny a druhy sa vam snazia dobre poradiť.

18.4.2021 17:23
jarri14

XXX.XXX.79.95

Bohužel další smutný příklad toho, jak to dnes na diskuzích chodí......

Řeší TYP CHOVU a POMĚR SAMCŮ a SAMIC.

Když se zeptáte na druh, zda venku či uvnitř, nebo na velikost voliéry, jste trollové, nemáte zkušenosti, nemáte odpovídat. Nechápete, že tohle fórum je tu proto, že sem každý může napsat sebevětší kokotinu a vy máte buď radit, nebo nic nepsat. Hlavně neupozorňovat, že je to kokotina...... To jen urážíte a zesměšňujete.

Vůbec netuší, že ty dotazy jsou oprávněné. Důležité, aby se dalo přesněji a lépe poradit.

Jednou nechce odchov, ale ptá se co do budky.
Pak chce odchov, ale na výše uvedené dotazy čeho a kde píše to, co píše.
Tomu není pomoci. Bohužel, takových je všude mraky.

Kdo by vám chtěl radit, když si přečte, jakým způsobem reagujete a jak se chováte?

5008

18.4.2021 21:01
5008

XXX.XXX.228.41

jarri14 napsal(a):
Bohužel další smutný příklad toho, jak to dnes na diskuzích chodí......

Řeší TYP CHOVU a POMĚR SAMCŮ a SAMIC.

Když se zeptáte na druh, zda venku či uvnitř, nebo na velikost voliéry, jste trollové, nemáte zkušenosti, nemáte odpovídat. Nechápete, že tohle fórum je tu proto, že sem každý může napsat sebevětší kokotinu a vy máte buď radit, nebo nic nepsat. Hlavně neupozorňovat, že je to kokotina...... To jen urážíte a zesměšňujete.

Vůbec netuší, že ty dotazy jsou oprávněné. Důležité, aby se dalo přesněji a lépe poradit.

Jednou nechce odchov, ale ptá se co do budky.
Pak chce odchov, ale na výše uvedené dotazy čeho a kde píše to, co píše.
Tomu není pomoci. Bohužel, takových je všude mraky.

Kdo by vám chtěl radit, když si přečte, jakým způsobem reagujete a jak se chováte?

Přesně tak. A nejhorší je že těchto pitomců je čímdál víc

Přidejte reakci

Přidat smajlík