Sarinka67899

XXX.XXX.213.224
Dobrý den,
chci se jen zeptat, známá dostala papouška, ale neví co je to zač? Tak chce vědět o jaky druh se jedna, aby věděla čím ho krmit a podobně.
Děkuji.
Sarinka67899
napsal(a):
Dobrý den,
chci se jen zeptat, známá dostala papouška, ale neví co je to zač? Tak chce vědět o jaky druh se jedna, aby věděla čím ho krmit a podobně.
Děkuji.
To jsme moc rádi, že jste se s námi o to podělila. Tak ji to zkuste zjistit. Dejte sem fotky a určitě někdo poradí.
Sarinka67899
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
Dobrý den.
Podle vašich informací, co jste udala, to bude papoušek neznámý. ;-).
Bez fotky doporučuji nějakou věštírnu, ale i tak to bude bez záruky :-D.
Sarinka67899

XXX.XXX.213.224
5008

XXX.XXX.228.41
Penanta do klícky? Chudák pták
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Sarinka67899
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
Něco otřesného vzít něco o čem nemám ani potuchy a pak zjišťovat co to je čím to krmit a podobně.Ten "dárce" by zasloužil tak týden samotku!
Sarinka67899

XXX.XXX.182.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Něco otřesného vzít něco o čem nemám ani potuchy a pak zjišťovat co to je čím to krmit a podobně.Ten "dárce" by zasloužil tak týden samotku!
A co jsem asi měla dělat? Proto se ptám co je to zač abych se o něj mohla postarat. A v kleci je jen proto protože jsem ho neměla do čeho dat když jsem si ho vezla domů. Člověk se tady zeptá aby nebyl za blázna aby zbytecne nebyl tyranej protože o něm nic nevím a i tak člověk bude špatně . Nechápu fakt.
Sarinka67899
napsal(a):
A co jsem asi měla dělat? Proto se ptám co je to zač abych se o něj mohla postarat. A v kleci je jen proto protože jsem ho neměla do čeho dat když jsem si ho vezla domů. Člověk se tady zeptá aby nebyl za blázna aby zbytecne nebyl tyranej protože o něm nic nevím a i tak člověk bude špatně . Nechápu fakt.
Nějakou směs zrní pro střední australské papousky. Já dávám Deli Nature 68 Vodu deně čerstvou, ovoce, zeleninu ( pozor na avokádo), tvrdý rohlík sem tam, tam. Pochopitelně nějaké minerály, písek nejlépe projít vyšší teplotou v troubě. Bidla přírodní s průměrem, aby neobejmul prsty celou větev. Sépiovou kost, nějaké bylinky nejlépe čerstvé ( střídat je jich na výběr dostatek - jinak na louce pampelišku, nedozrálé traviny apod. Samozřejmě z místa, kde nehrozí nějaká kontaminace hnojivy, postřiky atd.
Více například o jídle zde: https://www.pyrurapenny.cz/bezpecna-vhodna-strava-pro-papouska/
A k tomu všemu vhodnou velikost klece, prolet a čas na papouška, aby nestrádal samotou. Papoušci jsou společenští ptáci a samotu snášejí špatně.
Normální je starat se PŘED pořízením živého tvora, zda vůbec jsem schopna splnit jeho nároky, tak se nerozčilujte a studujte...
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r?hledat=rozela+penant
PS. zamlžovací kecy o kamarádce si můžete ušetřit a blbečka co vám ho dal (aniž ani netušil , že netuší) se zbavte...
5008

XXX.XXX.228.41
Sarinka67899
napsal(a):
V úvodu píšete že známá dostala, známá se ptá a najednou jste dostala a ptáte se vy. Pitomec co vám ho dal a vy ještě větší že jste si ho vzala. Kubišovou na vás!
5008
napsal(a):
V úvodu píšete že známá dostala, známá se ptá a najednou jste dostala a ptáte se vy. Pitomec co vám ho dal a vy ještě větší že jste si ho vzala. Kubišovou na vás!
Tazatelku jste vystihl naprosto přesně.
Tak kde je pravda a kde lež ? Kdo tedy papouška dostal ?
A ten kdo, jedno jestli té nebo oné penanta dal a neřekl co to je a čím ho krmit, musel být padlý na hlavu a nebo ten údaj o tom, že papouška známá dostala je další lež tazatelky.
A já jsem též mimo mísu, měl jsem mlčet, protože to dobře napsal zborov.
Moudivláček
napsal(a):
Tazatelku jste vystihl naprosto přesně.
Tak kde je pravda a kde lež ? Kdo tedy papouška dostal ?
A ten kdo, jedno jestli té nebo oné penanta dal a neřekl co to je a čím ho krmit, musel být padlý na hlavu a nebo ten údaj o tom, že papouška známá dostala je další lež tazatelky.
A já jsem též mimo mísu, měl jsem mlčet, protože to dobře napsal zborov.
Nejhorší na tom je to, že si někdo pořízuje živého tvora a potom řeší co s tím.
Ale věřte tomu, že když si bude dotyčná pořizovat mobilní telefon, tak bude mít nastudováno od až by se kde kdo divil.