Kanárci, samec sedí na vajíčkách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2021 17:18
Milan666

XXX.XXX.47.30

Dobrý den, kanarice má 3 vajíčka, vypozoroval jsem, že kanár sedí na vajíčkách a nepustí ji do hnízda. Je to normální?
Děkuji za odpověď.

11.5.2021 18:23
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Milan666 napsal(a):
Dobrý den, kanarice má 3 vajíčka, vypozoroval jsem, že kanár sedí na vajíčkách a nepustí ji do hnízda. Je to normální?
Děkuji za odpověď.

Jen jestli jste dobře pozoroval/a,v mém dvacetiletém chovu Kanárů jsem toto nikdy"nepozoroval"!!!K.

11.5.2021 19:05
exotchov

XXX.XXX.168.151

Ja taky sedim na vejcich,ale starou tam pustim.

koitun

11.5.2021 19:27
koitun

XXX.XXX.40.157

exotchov napsal(a):
Ja taky sedim na vejcich,ale starou tam pustim.

Jenže pane, vy nejste kanár, u nich jsem o tom neslyšel. Jestli nemá zadavatel 2 samice?

12.5.2021 08:25
Milan666

XXX.XXX.47.30

Ne mám samce a samici taky SME cucely minulé je samec začal vyhazovat z hnízda a teď zase prad sedi

12.5.2021 09:37
JoPe

XXX.XXX.82.6

Milan666 napsal(a):
Ne mám samce a samici taky SME cucely minulé je samec začal vyhazovat z hnízda a teď zase prad sedi

Svět se holt mění a přizpůsobuje změnám, dříve by nikoho také nenapadlo, že mohou jít chlapi na mateřskou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2021 10:39

No jestli není ten údajný samec třeba transvestita v dnešní době je to prý moderní 🤔

12.5.2021 18:28
Milan666

XXX.XXX.47.30

Můžu se zeptat jak poznat samečka od samičky dekuji

Neregistrovaný uživatel

12.5.2021 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Milan666 napsal(a):

Tak podle vašich znalostí máte dvě samičky a ta co sedí je dominantní.

13.5.2021 17:01

Milan666 napsal(a):

Třeba podle zpěvu?

13.5.2021 17:16
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Třeba podle zpěvu?

13.5.2021 20:06
edelmann

XXX.XXX.24.68

Myslím též, že máte dvě samičky. Viděl jste, že by se pojímali - pářili? Samec je výrazněji zbarvený na hlavičce a má tzv. špunt, vystouplou kloaku atd. Zpěv je také jasná známka.....K.E.

14.5.2021 18:53
norw

XXX.XXX.182.253

Viac krát som mal samca, čo akože chcel sedieť na vajciach, skôr sa to snažil napodobniť, keď samica išla žrať. Ale bolo to nemotorné a trvalo to krátko, niekoľko minút. Momentálne mám samca, čo tam sedí aj hodinu, lebo samica nejaví záujem o sedenie - u norwichov bežná vec. No nemyslím si, že by vedel točiť vajíčka a regulovať svoju teplotu podľa potreby. Skôr sa mu páči tam oddychovať. Prikláňam sa ku tomu, že sú to dve samice...

14.5.2021 19:56
kubrt11

XXX.XXX.53.50

edelmann napsal(a):
Myslím též, že máte dvě samičky. Viděl jste, že by se pojímali - pářili? Samec je výrazněji zbarvený na hlavičce a má tzv. špunt, vystouplou kloaku atd. Zpěv je také jasná známka.....K.E.

Zbarvení je u Kanárů naprosto totožné,rozhodujícím identikitem je pouze výrazný zpěv,a to zdůrazňuji(některé samičky také zpívají,ale mnohem tišeji,a jaksi monotóně),ale hlavně dost výrazný tzv."špunt"u kloaky viditelný velmi zřetelně při rozfouknutém peří na břiše,více u dospělých ptáků samců,dále pak jaksi vyší posed na bidle,a větší temperament,zvlášť pak v době toku!K.

14.5.2021 20:31

kubrt11 napsal(a):
Zbarvení je u Kanárů naprosto totožné,rozhodujícím identikitem je pouze výrazný zpěv,a to zdůrazňuji(některé samičky také zpívají,ale mnohem tišeji,a jaksi monotóně),ale hlavně dost výrazný tzv."špunt"u kloaky viditelný velmi zřetelně při rozfouknutém peří na břiše,více u dospělých ptáků samců,dále pak jaksi vyší posed na bidle,a větší temperament,zvlášť pak v době toku!K.

Zbarvení je u Kanárů naprosto totožné,...opravdu?

14.5.2021 22:52
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

kubrt11 napsal(a):

Napsal jste to naprosto výstižně, ale tazatel , začátečník asi nepozná odlišnost zpěvu samice od samce, nepozná ani " špunt"
SNAD JE POBLÍŽ NĚJAKÝ CHOVATEL, AŤ SE NA TY JEHO KANÁRY PODÍVÁ, BUDE VĚDĚT HNED.

Přidejte reakci

Přidat smajlík