jorgen

XXX.XXX.232.12
Dobrý den,
omílané téma, nicméně pořád aktuální.
Do budky k pestrým lutino jsem nakouknul jen při kroužkování. Říkal jsem si nebudu rušit. Podle dnů jsem spočítal kdy by tak +- měli vyletět a v toto období se šel podívat.
Bohužel 2 kousky úplně orvané do hola.pár pírek na ocasů,ale spíše bez,tělo úplný masakr,křídla něco málo ale né tak,aby létala.
Druhý den už mlaďata byla vylétlá venku. Dle pozorování se venku už kanibalismus neděje, hlavy taky holé.
Tak ted jsem na vážkách co dál?
Odstavit jsem je nechtěl kvůli přikrmování rodiči, ale mládata se pohybují pouze po zemi ve voliéře, smutný pohled.
Ted otázka, zda vůbec někdy plně obrostou.Tak ted nevím, zda je nechat pochodovat aspon po zemi, občas vylezou po pletivu do úrovně bidel, nebo je sprovodit ze světa.I o tom chovatelství je.
Ještě plně sami nežerou, kanibalismus mimo budku nepokračuje.
Díky za zkušenosti.
jorgen
napsal(a):
Dobrý den,
omílané téma, nicméně pořád aktuální.
Do budky k pestrým lutino jsem nakouknul jen při kroužkování. Říkal jsem si nebudu rušit. Podle dnů jsem spočítal kdy by tak +- měli vyletět a v toto období se šel podívat.
Bohužel 2 kousky úplně orvané do hola.pár pírek na ocasů,ale spíše bez,tělo úplný masakr,křídla něco málo ale né tak,aby létala.
Druhý den už mlaďata byla vylétlá venku. Dle pozorování se venku už kanibalismus neděje, hlavy taky holé.
Tak ted jsem na vážkách co dál?
Odstavit jsem je nechtěl kvůli přikrmování rodiči, ale mládata se pohybují pouze po zemi ve voliéře, smutný pohled.
Ted otázka, zda vůbec někdy plně obrostou.Tak ted nevím, zda je nechat pochodovat aspon po zemi, občas vylezou po pletivu do úrovně bidel, nebo je sprovodit ze světa.I o tom chovatelství je.
Ještě plně sami nežerou, kanibalismus mimo budku nepokračuje.
Díky za zkušenosti.
To zvládnů. Měl jsem úplně ten samý problém a co vím tak jsem nebyl zdaleka sám. Žalostný pohled s opéřením a co se krmení týká taky žádný zázrak. Jen aby se neřeklo. Strašně dlouho trvalo než trochu vyrostly. Po vylétnutí velikost opelíchané andulky, teď už jsou ,, krásné ", taky cca 3 měsíce od vyléhnutí bylo načase. Ale jednu věc vím, že už je odchovávat nenechám, budka už je pryč. Minimálně mladé směr výkup, nechci aby jsi je někdo dotáhl do chovu, kdyby to bylo dědičné. Je to fakt žalostný pohled a nestojí to za to, radši bez odchovu než takhle.