Kde jste to slyšel, že je ořech jedovatý? Používají se naopak k léčení listy, zelené nezralé plody. Vyrábí se z nich ořechovka a na podzim až dozrají a spadnou si jich pár nasbírejte na nervy. Určitě to potřebujete. Do voliéry bych ho nesázel z jednoho prostého důvodu. Rychle roste a mohl by vám za pár let nadzvednout voliéru. Jinak větve do voliéry jsou dobré i s listy. Sice jsou dost hladké, ale ptákům to nevadí. Já sám používám do budek papoušků nastříhané slabé větvičky a kousky kůry. Odpuzuje to různé čmelíky a samice mají při sezení klid.
corvuscorax
napsal(a):
Kde jste to slyšel, že je ořech jedovatý? Používají se naopak k léčení listy, zelené nezralé plody. Vyrábí se z nich ořechovka a na podzim až dozrají a spadnou si jich pár nasbírejte na nervy. Určitě to potřebujete. Do voliéry bych ho nesázel z jednoho prostého důvodu. Rychle roste a mohl by vám za pár let nadzvednout voliéru. Jinak větve do voliéry jsou dobré i s listy. Sice jsou dost hladké, ale ptákům to nevadí. Já sám používám do budek papoušků nastříhané slabé větvičky a kousky kůry. Odpuzuje to různé čmelíky a samice mají při sezení klid.
Ďakujem za radu 😉
Pred x rokmi mi uletel samec rozely pestrej. Bolo to v lete. Zdržiaval sa v okolí. Nebolo mi ho veľmi ľúto lebo mal perie vo veľmi zlom stave, neupravené, zle preperoval. Naučil sa chodiť hydine do krmidla. Bohužiaľ , môj otec zistil že rozelak ucvakava listy z orecha a akoby vysával šťavu zo stopiek. Skrátka stopku rozcvakal držiac si list v jednej nohe. Podarilo sa mi ho odchytiť a celá rodina bola nadšená aký krásny vták sa z neho stal. Výrazné farby s leskom, zbytok odchovu ktorý bol vo voliere vypadal ako 2. trieda. Preto som orechové listy a konáre začal odporúčať chovateľom z vtakmi ktoré sa sklbu či zle zaperuju. Niektoré výsledky sú pozoruhodné.