maverickx
napsal(a):
Dobrý den, jen jsem se chtěl zeptat jestli se odčervují papoušci. Včera jsem byl v obchodě a slyšel jsem to, tak mě to jen zajímá, protože jsem se o tom nikde zatím ani nedočetl...za odpovědi předem děkuji....
Ano. Odčervují se především papoušci z Austrálie, kteří se zdržují hodně na zemi. Někteří chovatelé odčervují preventivně, jiní jen v případě, že papoušek onemocní.
maverickx
napsal(a):
Dobrý den, jen jsem se chtěl zeptat jestli se odčervují papoušci. Včera jsem byl v obchodě a slyšel jsem to, tak mě to jen zajímá, protože jsem se o tom nikde zatím ani nedočetl...za odpovědi předem děkuji....
Ano já odčervuji preventivně na jaře a na podzim. Používám panakur
a letos poprvé zkouším chemisol. Výhradně kupuji odčervení od
veterináře. Na burze je možné koupit panakur,ale když vidíte jak je naředěný tak tomu moc nevěřím....
maverickx
napsal(a):
Děkuji Vám že jste odepsali, já jsem si teď pořídil výstavní andulky a tak se mě jedna pani v prodejně ptala jestli je mám odčervené, tak jsem nevěděl že se tohle taky dělá. A jakým způsobem se jim to podává? To jim to dáte do pití nebo co? To víte, chci je mít zdravé. Děkuji
maverickx
napsal(a):
Děkuji Vám že jste odepsali, já jsem si teď pořídil výstavní andulky a tak se mě jedna pani v prodejně ptala jestli je mám odčervené, tak jsem nevěděl že se tohle taky dělá. A jakým způsobem se jim to podává? To jim to dáte do pití nebo co? To víte, chci je mít zdravé. Děkuji
dobrý večer, ja Vám nechcem radit, ale kúpte si kvalitnú odbornú, staršiu literatúru, napr. od p. Vašíčka, prípadne navštívte pár správnych chovateľov a každý chovateľ s Vami hodí na tému odčervovanie pár slov. Ja odčervujem na jar, po odchove keď mladé odstavím od starých a na jesen cca po preperení. Prv som dával cez striekačku OVOROTOL, teraz mám PANACUR 2,5% a kapem do zobáku, a odčervujem princov,královské, barnardy klonkurské, speváky a mám i drobotinu, zebry APČ a iné.