Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

meun

31.12.2006 13:25
meun

Dobrý den, chci se zeptat zda mohu s andulkama chovat v jedné voliéře i jiné druhy papoušků? Líbí se mi neofémy bourkovy ale nevím zda je mohu mít dohromady i v době odchovu mláďat. Děkuji za odpovědi meun

31.12.2006 13:30

meun napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda mohu s andulkama chovat v jedné voliéře i jiné druhy papoušků? Líbí se mi neofémy bourkovy ale nevím zda je mohu mít dohromady i v době odchovu mláďat. Děkuji za odpovědi meun

Dobrý den,
andulky zásadně nedoporučuju chovat s jinými druhy ptáků. Bez problémů je můžete mít v jakkoliv velkém hejnu, ale nedávejte k nim jiné druhy ptáků. Neofémám lezou do budek a zabíjí jim mláďata (samotné se mi to bohužel stalo) a prý jsou schopné zabít i dospělé neofémy.

meun

31.12.2006 13:37
meun

zebricka napsal(a):
Dobrý den,
andulky zásadně nedoporučuju chovat s jinými druhy ptáků. Bez problémů je můžete mít v jakkoliv velkém hejnu, ale nedávejte k nim jiné druhy ptáků. Neofémám lezou do budek a zabíjí jim mláďata (samotné se mi to bohužel stalo) a prý jsou schopné zabít i dospělé neofémy.

Děkuji za odpověď, a chci se jěště zeptat chovatelé co znám mají u andulek korely. Ty by jste taky nedoporučila?- Korely bělohlavé . Děkuji

31.12.2006 14:30

meun napsal(a):
Děkuji za odpověď, a chci se jěště zeptat chovatelé co znám mají u andulek korely. Ty by jste taky nedoporučila?- Korely bělohlavé . Děkuji

Chov s korelami je vcelku běžný. Může se stát, že andulky jim také vlezou do budky a zabijou jim mladé, ale vzhledem k velikosti korel si na ně většinou netroufnou a soužití funguje bez problémů.

24.1.2007 15:15

meun napsal(a):

Musím dát za pravdu zebričce. Andulky jsou vůči bourkům dominantnější a svoji převahu uplatnˇují při výběru, nebo jen při prohlídce budek ve kterých bourci hnízdí. Andulka biť menší než bourci si vyčistí budku na kterou si zamane. Mám stejné zkušenosti. S většími druhy papoušků andulka tolik nesoupeří, ale může je zásadně rušit a maří tak jejich odchovy.

24.1.2007 16:14

meun napsal(a):

Já jsem kdysi choval andulky s párem korel a vše bylo bez problémů dokud nevylétly mladé korely z budky.Jedna samice andulky se zaměřila na mladou korelu a doslova jí na zádech vyklovala díru,až jsem si toho všiml tak bylo pozdě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík