warezos
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě zda je možné chovat dva páry senegalců v jedné voliéře 2*1*2 kdyz by byli spolu chováni od mlada, nebo jestli je lepší chovat raději páry oddělěně v menší volierce?
Raději bych je držel raději po párech.U mně hnízdí více párů v menších klecích-největší rozměr délka 140cm.Pokud by mohli,tak by v období toku určitě po sobě šli,útočí na vedle umístěné pap.konžské přes dvojité pletivo.Bylo by dle mého názoru škoda o nějaký kus přijít.Podobné zkušenosti se senegaly mají i mí známí.
cone
napsal(a):
Raději bych je držel raději po párech.U mně hnízdí více párů v menších klecích-největší rozměr délka 140cm.Pokud by mohli,tak by v období toku určitě po sobě šli,útočí na vedle umístěné pap.konžské přes dvojité pletivo.Bylo by dle mého názoru škoda o nějaký kus přijít.Podobné zkušenosti se senegaly mají i mí známí.
jak velka staci klec na chovny par? treba 60*100*100(d š v) by stacila?
cone
napsal(a):
Musel jsem ted dát pár do klece jak popisujete - 1*1*0.7m,předělávám pár ubikací,a oni mi v této kleci zasedli.Budka zvenčí.Síla drátu 1.9mm bohatě stačí.
Můžete, prosím, uvést, jakého rozměru, tvaru a z jakého materiálu máte budku? Dal jsem jim, dle rady, ležatou kmenovou a v zadním rohu vyhlodali díru větší, než vletový otvor.
lutino
napsal(a):
Můžete, prosím, uvést, jakého rozměru, tvaru a z jakého materiálu máte budku? Dal jsem jim, dle rady, ležatou kmenovou a v zadním rohu vyhlodali díru větší, než vletový otvor.
Budku mám stojatou z betonářské překližky o roměrech základny 25*25cm a výška 4Ocm.Viděl jsem odchovávat i ve vyšší budce,extrém mám také stojatou 20*20*3O a dociluji tam pravidelně odchovů.Ty rozměry jsou venkovní.
warezos
napsal(a):
a v budce je dulek nebo ji vystylate hoblinami nebo necim jinym
V budkách mám rovné dno, jako výstelku používám štěpy od motorové pily a dávám ještě kusy ztrouchnivělého dřeva asi jako pěst velké.Celé hnízdění začíná tím,že si hrají a rozmělnují trouch,Po vytvoření kotlinky,po rozdrcení dřevěných kusů mám obvykle do 10ti dnů první snesené vejce.