Alexandr malý modrý a modrý pastel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2007 01:30

mohl by, prosím, někdo vložit foto alexandra malého modrého a malého modrého pastelového, pro porovnání? Můžete i další barvy, jsou to přece nádherní ptáci.Díky.

25.11.2007 09:03

lutino napsal(a):
mohl by, prosím, někdo vložit foto alexandra malého modrého a malého modrého pastelového, pro porovnání? Můžete i další barvy, jsou to přece nádherní ptáci.Díky.

0,1 zlata oliva/modrou a 1,0 zeleny/modrou

25.11.2007 09:05

1313 napsal(a):
0,1 zlata oliva/modrou a 1,0 zeleny/modrou

Jeste

25.11.2007 09:08

1313 napsal(a):
Jeste

0.1 modry lacewing a 1,0 zeleny stepak

25.11.2007 09:13

1313 napsal(a):

1,0sedy lacewing r.07

25.11.2007 09:15

1313 napsal(a):

26.11.2007 08:42

lutino napsal(a):

Moje pastelová violeta

26.11.2007 08:43

lutino napsal(a):

A ještě zelený hlava ocas, pastelová violeta a modrý hlava ocas...

26.11.2007 11:37

jiribene napsal(a):
A ještě zelený hlava ocas, pastelová violeta a modrý hlava ocas...

Nádherní ptáci...........prosím dle mého fota je to také lacewing?Dnes je ještě svělejší barva - letos bude poprvé hnízdit se žlutou samicí od žlutých rodičů.Moc mi to na gen calc. nejde, mohl byste mí určit, jaké budu mít mutace?

26.11.2007 15:04

chmp napsal(a):
Nádherní ptáci...........prosím dle mého fota je to také lacewing?Dnes je ještě svělejší barva - letos bude poprvé hnízdit se žlutou samicí od žlutých rodičů.Moc mi to na gen calc. nejde, mohl byste mí určit, jaké budu mít mutace?

Opravdu nevím, jestli je Váš lacewing - nelze to poznat. To co budete mít za mladé záleží nejen na tom, co máte za barvy, ale hlavně na tom, do jakých barev dále štěpí. Pokud je to obyčejný modrý a obyčejný žlutý - budete mít všechny mladé zelené štěpitelné do modré a žluté. Pokud ten modrý je navíc skořicový , budete mít mladé
1,0 zelený štěpitelný do žlutých, modrých a skořic.
0,1 zelené skořicové štěpitelné do žlutých a modrých.
je dobré vědět na jaké barvy štěpí rodiče. Pokud to nevíte - můžete to později odvodit z odchovů.

26.11.2007 15:45

jiribene napsal(a):
Opravdu nevím, jestli je Váš lacewing - nelze to poznat. To co budete mít za mladé záleží nejen na tom, co máte za barvy, ale hlavně na tom, do jakých barev dále štěpí. Pokud je to obyčejný modrý a obyčejný žlutý - budete mít všechny mladé zelené štěpitelné do modré a žluté. Pokud ten modrý je navíc skořicový , budete mít mladé
je dobré vědět na jaké barvy štěpí rodiče. Pokud to nevíte - můžete to později odvodit z odchovů.

Mohl by jste sem vložit někdo foto mutace HIMELBLAU jak samce tak samici,děkuji.

26.11.2007 17:46

ros napsal(a):
Mohl by jste sem vložit někdo foto mutace HIMELBLAU jak samce tak samici,děkuji.

Vas alexandr maly je ciste modry.Lacewing je jiny,jak barva hlavy tak tela,uz mladata jsou viditelne zbarvena.

26.11.2007 17:47

1313 napsal(a):
Vas alexandr maly je ciste modry.Lacewing je jiny,jak barva hlavy tak tela,uz mladata jsou viditelne zbarvena.

A oci maji cervene

26.11.2007 23:09

jiribene napsal(a):

prosím Vás,
pokud budu mít čistý pár žlutý a modrý, budou tedy jak jste psal všechny mladé zelené štěpitelné na modré a žluté. Je potom u mladých štěpitelnost vázaná na pohlaví? děkuji

27.11.2007 08:39

1313 napsal(a):

Děkuji,a to mají všichni modří na křídlech bílou skvrnu?Opravdu nevím, proto se ptám,

27.11.2007 08:45

jirkaa napsal(a):
prosím Vás,
pokud budu mít čistý pár žlutý a modrý, budou tedy jak jste psal všechny mladé zelené štěpitelné na modré a žluté. Je potom u mladých štěpitelnost vázaná na pohlaví? děkuji

Modrá i žlutá je recesivní, takže i recesivní zůstane. Budete mít pouze zelené štěpitelné do modrých a do žlutých zároveň.

27.11.2007 12:37

jiribene napsal(a):
Modrá i žlutá je recesivní, takže i recesivní zůstane. Budete mít pouze zelené štěpitelné do modrých a do žlutých zároveň.

Už tomu rozumí děkuji moc za odpověď

27.11.2007 12:44

jiribene napsal(a):

Dobrý den pane Beneši, u alexandrů byla v žluté barvě jen lutino mutace. Ta byla vždy vázaná na pohlaví. Myslím, že bysme to tak měli nechat.

27.11.2007 14:55

saroun napsal(a):
Dobrý den pane Beneši, u alexandrů byla v žluté barvě jen lutino mutace. Ta byla vždy vázaná na pohlaví. Myslím, že bysme to tak měli nechat.

Dobrý den pane Šaroun, děkuji za kapku arogantní poznámku, ale musím vám dát zapravdu. Omlouvám se - neuvědomil jsem si, že u Alexandrlů existuje jen Lutino (vycházel jsem ze špatného pojmenovaní barvy).
Omlouvám se i tazateli. Jeho mladé budou všechny v zelené barvě štěpitelné na modrou + na žlutou budou štěpitelní pouze samci.
Dále bych i Vás chtěl opravit, neboť lutino barva není výlučně a vždy Vázaná na pohlaví. Např u Princezek (papoušek alexandrin) se jedná pouze o recesivní lutino. Dále je např. u alexandrů rudohlavých lutino jak Vázané na pohlaví, tak i recesivní. No a v neposlední řadě se nám letos potvrdilo, že máme doma lutino recesivní i vázané na pohlaví i u Mníšků šedých -tak to jen pro vaši informaci. Jiří Beneš

27.11.2007 15:36

jiribene napsal(a):
Dobrý den pane Šaroun, děkuji za kapku arogantní poznámku, ale musím vám dát zapravdu. Omlouvám se - neuvědomil jsem si, že u Alexandrlů existuje jen Lutino (vycházel jsem ze špatného pojmenovaní barvy).
Omlouvám se i tazateli. Jeho mladé budou všechny v zelené barvě štěpitelné na modrou + na žlutou budou štěpitelní pouze samci.
Dále bych i Vás chtěl opravit, neboť lutino barva není výlučně a vždy Vázaná na pohlaví. Např u Princezek (papoušek alexandrin) se jedná pouze o recesivní lutino. Dále je např. u alexandrů rudohlavých lutino jak Vázané na pohlaví, tak i recesivní. No a v neposlední řadě se nám letos potvrdilo, že máme doma lutino recesivní i vázané na pohlaví i u Mníšků šedých -tak to jen pro vaši informaci. Jiří Beneš

Dobrý den, já myslím, že ta poznámka není vůbec arogantní, pouze věcná.Naopak "kapku" vyučujete Vy pana Šarouna tím co máte doma, nemyslíte? Ale toť jen můj názor, Zbyněk

28.11.2007 14:53

jiribene napsal(a):

Zdravím vás, rozhodně jsem neměl snahu vás jakkoliv urazit. Protože se ale nějaký čas známe a věděl jsem, že to není mezera ve znalostech, jen lokální chvilkový výpadek, neodpustil jsem si malinko popíchnout, v podstatě z legrace. Berte to jako srandu. Žádný zlý úmysl v tom nebyl. Do smrti dobrý.

28.11.2007 16:00

saroun napsal(a):
Zdravím vás, rozhodně jsem neměl snahu vás jakkoliv urazit. Protože se ale nějaký čas známe a věděl jsem, že to není mezera ve znalostech, jen lokální chvilkový výpadek, neodpustil jsem si malinko popíchnout, v podstatě z legrace. Berte to jako srandu. Žádný zlý úmysl v tom nebyl. Do smrti dobrý.

samozřejmně uražený nejsem, chyba byla na mé straně.. . všechno dobré

17.4.2014 20:43
rejža24

XXX.XXX.37.2

Dobrý den, za kolik se dá koupit samice dvouroční samice modrý lacewing?
Děkuji smajlík

18.4.2014 16:19
milanplšek

XXX.XXX.18.68

Dobry den. Tak ted sem cetl na anonymni diskusi ze odhlasovali v evropskem parlamentu ten zakon o invazivnich druzich. Tak nevi co si o tom myslet patri mezi ne aj alexandri maly. Potom by asi nemelo cenu resit nejake ceny mutaci protoze se stanou prakticky neprodejni coz si nedovedu vubec ani predstavit.

10.8.2014 18:50
trampkrbec

XXX.XXX.189.221

a jak se pozna že ten samec je stěpitelnej

12.8.2014 20:51
kubrt11

XXX.XXX.53.50

lutino napsal(a):

Samec

13.8.2014 07:47
zbosace

XXX.XXX.6.82

Vidím že je z inzercie. No ten je dokonalý.

13.8.2014 13:00
trampkrbec

XXX.XXX.189.221

no krasavecsmajlík

27.10.2014 20:01
bittis

XXX.XXX.189.221

trampkrbec napsal(a):
no krasavecsmajlík

Mužu se optat mam 1,0 modrý lacewing co sem kupoval ho od toho prodejce tak mně říkal že mu pár hazí vždy modré 1,0 je předpoklad že kryž dam modrou 0,1 že budou padat modré mládata

30.10.2014 13:52
martinkou

XXX.XXX.236.79

Taky něco přidám- tyrkys a violet straky.

19.2.2015 12:06
boza

XXX.XXX.156.30

Koupil jsem 1,1žluty jaky budou mlady zapoměl jsem se zeptat po jakých jsou rodičich.

19.2.2015 12:16
boza

XXX.XXX.156.30

Jak rozeznam samce od samise alexandr malý žluty.

19.2.2015 20:47
bibin

XXX.XXX.107.241

Zdravím,
pane Koukal, mohl by jste mi na sebe poslat kontakt. Měl bych zájem o mutace straky.
Email : stastny.libor@centrum.cz.

20.2.2015 14:16
Martina246

XXX.XXX.128.253

Pěkný den...ti modří jsou nádherný...přemýšlala jsem o alexandrech...a ted´je rozhodnuto...ostatně...jsou krásný i ti ostatní které jste na fotkách poslali...

Přidejte reakci

Přidat smajlík