Dobrý den
Pomohly by jste mi prosím určit pohlaví tohoto papouška Senegalského? Je mu 7 měsíců.
Děkuji za odpověď.
jaeger
napsal(a):
Dobrý den
Pomohly by jste mi prosím určit pohlaví tohoto papouška Senegalského? Je mu 7 měsíců.
Děkuji za odpověď.
další foto
zdendy
napsal(a):
dobry vecer ja bych rekl samicka mam podobnou po zkousce DNA se mi to potvrdilo
dovolim si pridat na porovnani
hicks
napsal(a):
Je to hodně mladý pták. Počkejte si 2 roky a pak se uvidí a nebo udělejte testy DNA, nebo endoskopii. Možná vám někdo jiný poradí lépe.
Jak psal hicks,papoušek je hodně mladý.V tomhle věku se dá odhadnout pohlaví v porovnání velikosti a robustnosti s ostatním sourozenci ale podle zbarvení určitě ne.Doporučuji Vám udělat testy DNA.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jaeger
napsal(a):
a poslední
Na samičku to vypadá. Pro porovnání - sourozenci po prvním přepeření
z jarda
napsal(a):
Zdravím, myslím,že je to SAMIČKA,asi forma Versteri-ale na přesné určení je nutné foto pod křídlem! Jinak je to pěkný kousek,hodně štěstí. Zappe
Jasně, může to být samička, ale podle fotky sourozenců bych druhý kus na versteri netipoval, mám ve versteri trochu guláš, nebo může být u čistých versteri v hnízdě i mesotypus? Už jsem pane Zappe něco takového viděl, a to mě od versteri trochu odrazuje.Jsem zastáncem teorie, možná mylné, že celé hnízdo má být stejný poddruh, pokud už samozřejmě nejsou namixovaní rodiče.Ale k tomu se zodpovědně můžete vyjádřit vy, máte odchovy i v dalších generacích.. Zdravím Šiška
z jarda
napsal(a):
Zdravím, myslím,že je to SAMIČKA,asi forma Versteri-ale na přesné určení je nutné foto pod křídlem! Jinak je to pěkný kousek,hodně štěstí. Zappe
Zdravím, přidávám foto pod křídly a asi to forma Versteri není, neboť žádný červený flek tam nemá. I přezto děkuji všem za odpovědi. Jaeger
z jarda
napsal(a):
Ještě druhá strana
atobajus
napsal(a):
Jak psal hicks,papoušek je hodně mladý.V tomhle věku se dá odhadnout pohlaví v porovnání velikosti a robustnosti s ostatním sourozenci ale podle zbarvení určitě ne.Doporučuji Vám udělat testy DNA.
Podle mne se také jedná pravděpodobně o samičku. Jestli je to ale forma versteri si vůbec nejsem jistý. Výklad a popis u této formy je u mnoha chovatelů opravdu chaotický. Novák
Neregistrovaný uživatel

cone
napsal(a):
Jasně, může to být samička, ale podle fotky sourozenců bych druhý kus na versteri netipoval, mám ve versteri trochu guláš, nebo může být u čistých versteri v hnízdě i mesotypus? Už jsem pane Zappe něco takového viděl, a to mě od versteri trochu odrazuje.Jsem zastáncem teorie, možná mylné, že celé hnízdo má být stejný poddruh, pokud už samozřejmě nejsou namixovaní rodiče.Ale k tomu se zodpovědně můžete vyjádřit vy, máte odchovy i v dalších generacích.. Zdravím Šiška
Zdravím, tak p.Šiška já jsem odpovídal na foto kde je jenom jeden kus! A po vložení dalších foto pod křídly už věřím,že může jít o formu Versteri v gen.F1--to je po rodičích z importu! Dále máte pravdu,že v čisté formě musí být všechna mláďata jen např.červenobřichá! Jinak se nemůže jednat o čistou formu a to i když jsou rodiče červenobřichý,ale mláďata v hnízdě jsou různá,tak v takovém případě je problém v prarodičích a atd.! Já znám taky takové chov.,kterým je úplně jedno jak a co kříži...pro ně je důležitý jen odchov,ale to je věc každého! Bohužel je pravdou,že o čisté formy se zajíma jen minimum z nás,to je pro chov a udržení čistoty hodně špatné!
A na foto,kde jsou dva senegály,tak to je pár a forma Mesotypus. Zappe