Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2006 18:30

Zde pár fotek opravdu špičkových andulek.
1.0 Světle zelený - vítěz Europaschau 2005

23.1.2006 13:10

mhabrcetl napsal(a):

Tmavě modrá perlová - nejlepší samička Europaschau 2005

23.1.2006 13:12

mhabrcetl napsal(a):

Nejlepší starý sameček Europaschau 2005 - 1.0 šedozelený opalinový

23.1.2006 13:14

mhabrcetl napsal(a):

Tmavě zelená skořicová - nejlepší mladá samička Europaschau 2005

23.1.2006 13:15

mhabrcetl napsal(a):

a málo vídané v takové kvalitě - 1.0 světle modrý skořicový chocholatý...

23.1.2006 13:29

mhabrcetl napsal(a):
a málo vídané v takové kvalitě - 1.0 světle modrý skořicový chocholatý...

K tomu neni co dodat proste pani andulaci uzasne.Vrabec.

23.1.2006 13:47

mhabrcetl napsal(a):

Vpravo 1.0 dvoufaktorový perlový bílý Jo Mannese - vítěz německé AZ Bundesschau 2004 a 2005. Vlevo jeho bratr...

23.1.2006 13:48

mhabrcetl napsal(a):

a ještě dva bratři - šedí perláci Jo Mannese... Jo Mannes je světovou špičkou a jeho andulky neleznete po celém světě...

23.1.2006 14:50

mhabrcetl napsal(a):
a ještě dva bratři - šedí perláci Jo Mannese... Jo Mannes je světovou špičkou a jeho andulky neleznete po celém světě...

Re: Re: Výstavní andulky
Dobrý den Milane,
tedy musím říci, že jsou fakt nádherné. Klidně těch fotek přidejte víc, opravdu je na co se koukat.
Smekám.....
A už se těším až si u Vás nějakou vyberu.
Hezký den.

23.1.2006 16:30

lolinka napsal(a):
Re: Re: Výstavní andulky
Dobrý den Milane,
tedy musím říci, že jsou fakt nádherné. Klidně těch fotek přidejte víc, opravdu je na co se koukat.
Smekám.....
A už se těším až si u Vás nějakou vyberu.
Hezký den.

Dobrý den,
aby nedošlo k mýlce, všechny uvedené vítězné andulky jsou z chovů zahraničních chovatelů a jedná se opravdu o známé chovatele (Jo Mannes, Daniel Lütolf, Ralf Jene nebo Armin Giger či Paul G. Reimann). Tak daleko ještě nejsem, ale některé slibné odchovy už mám. Zde 1.0 světle modrý r. 2005, který mi už hnízdí a má už odchováno první hnízdo. Jeho otec je 1.0 Tmavě modrý od Jo Mannese. Letošní mláďata prvotřídní genetiku nezapřou, tak jsem zvědav jak dopadnou na našich výstavách. Milan

23.1.2006 18:39

mhabrcetl napsal(a):
Dobrý den,
aby nedošlo k mýlce, všechny uvedené vítězné andulky jsou z chovů zahraničních chovatelů a jedná se opravdu o známé chovatele (Jo Mannes, Daniel Lütolf, Ralf Jene nebo Armin Giger či Paul G. Reimann). Tak daleko ještě nejsem, ale některé slibné odchovy už mám. Zde 1.0 světle modrý r. 2005, který mi už hnízdí a má už odchováno první hnízdo. Jeho otec je 1.0 Tmavě modrý od Jo Mannese. Letošní mláďata prvotřídní genetiku nezapřou, tak jsem zvědav jak dopadnou na našich výstavách. Milan

Tak to je pašák.
Myslím, že i další odchovy se určitě povedou.
Držím palce.

24.1.2006 16:44

mhabrcetl napsal(a):

a zde 1.0 bílý opalinový - nejl. protějšek mladý pták DSV 2005 (Werner Schiller)

24.1.2006 19:38

mhabrcetl napsal(a):
a zde 1.0 bílý opalinový - nejl. protějšek mladý pták DSV 2005 (Werner Schiller)

Ještě jednou dobrý den.
Ten je tedy také nádherný! Chci poprosit, zda můžete přiložit další fotografie obvyklích i neobvyklích barevných mutací i s jejich přesným označením. Myslím, že se rádi pokochají i jiní.
Děkuji a přeji hezký večer.

26.1.2006 16:46

lolinka napsal(a):
Ještě jednou dobrý den.
Ten je tedy také nádherný! Chci poprosit, zda můžete přiložit další fotografie obvyklích i neobvyklích barevných mutací i s jejich přesným označením. Myslím, že se rádi pokochají i jiní.

zkusím něco pohledat. Zde vítězný 1.0 světle zelený šedokřídlý z Europaschau 2003

26.1.2006 16:47

lolinka napsal(a):
Ještě jednou dobrý den.

a vítězný Lacewing žlutý z téže výstavy (u nás se Lacewing označují jako krajkové - tedy alespoň v literatuře :-)

26.1.2006 18:07

mhabrcetl napsal(a):
a vítězný Lacewing žlutý z téže výstavy (u nás se Lacewing označují jako krajkové - tedy alespoň v literatuře :-)

me by zajimalo, jestli se v cesku chovaji vystavni chocholate andulky. Myslim si, ze je to docela tezka disciplina.
Videl jsem na zahranicnich vebech nejake fotky a byly super.
Drive jsem choval obycejne chocholouse, ale nebylo z ceho vybirat. Vetsinou to byli podprumerni jedinci.
Chtel bych znat vas nazor.

27.1.2006 08:07

kava napsal(a):
me by zajimalo, jestli se v cesku chovaji vystavni chocholate andulky. Myslim si, ze je to docela tezka disciplina.
Videl jsem na zahranicnich vebech nejake fotky a byly super.
Drive jsem choval obycejne chocholouse, ale nebylo z ceho vybirat. Vetsinou to byli podprumerni jedinci.
Chtel bych znat vas nazor.

Opravdu kvalitní chocholaté andulky jsem dosud v republice na výstavách neviděl (od roku 1991). Je to dáno tím, že samotná podstata výstavní andulky je o šlechtění typu a až v druhé fázi barvy. Přitom se při posuzování dbá jak na typ tak i na barvu. Přidáte-li ještě navíc faktor chocholatosti se všeho jeho obtížemi, dostanete se na "vyšší chovatelskou". V oblasti výstavních andulek pak jde i o sehnání kvalitního základu pro chov chocholatých. Představa, že na výborného výstavního anduláka namontujete podprůměrnou chocholatou andulku je vedoucí tak akorát k neúspěchu, který může být překonán leda velikou a dlouholetou trpělivostí. Osobně, pokud bych chtěl chovat výstavní chocholaté andulky, bych se rozhlédl po co nejkvalitnějších chocholatých (Belgie, Anglie) a založil si samostatnou linii o cca 10-20 kusech. U chocholatých se totiž stejně jako např. u recesivních nevyhnete spoustě nepoužitelných odchovů.

Milan www.andulky.cz

30.1.2006 14:57

mhabrcetl napsal(a):

Ještě jsem našel fotku kontinentální tmavě modré straky. Co jezdím v Čechách po výstavách, tak jsem ji ještě neviděl.

30.1.2006 15:36

mhabrcetl napsal(a):
Ještě jsem našel fotku kontinentální tmavě modré straky. Co jezdím v Čechách po výstavách, tak jsem ji ještě neviděl.

nejake fotky z australskeho klubu chovatelu crested budgerian

30.1.2006 15:38

kava napsal(a):
nejake fotky z australskeho klubu chovatelu crested budgerian

dalsi...

30.1.2006 16:51

kava napsal(a):
dalsi...

Tato andule je fakt zajímavá...Zdá se, že má "chocholatá" i křídla :-)

2.2.2006 18:30

kava napsal(a):
next...

Výtězka chocholatých na 9. SWS Jung und Babyvogelschau 2005

Přidejte reakci

Přidat smajlík