kada
napsal(a):
Dobrý den,měl bych dotaz ohledně budek pro rosely a límčáky.Chystám se vyrobit budky a nevim jaké rozměry,jde mi havně o výšku,nevím jestli stačí 60cm a nebo mají být vyšší?děkuji za radu a přeji hodně chovatelských úspěchů
límcové sice nechovám, ale soused párek má budka má tak 30 x 35cm dno a výšku okolo těch 60-70cm, ale přesný rozměry opravdu nevím. co se týče rozel tak ty chovám, přesně pestré, měl jsem i penanty ana výběr nejsou nároční, mě hnízdily ve všech budkách ležatách i stojatých, ale když jim dáte budku s rozměry 30 x 30cm dno a výšku 40 - 50cm určitě vám zahnízdí, penantovi klidně dejte stejnou budku jako pro límcové, když chce papoušek opravdu zahnízdit tak vám v té budce zahnízdí
Luboš Jedlinský
napsal(a):
límcové sice nechovám, ale soused párek má budka má tak 30 x 35cm dno a výšku okolo těch 60-70cm, ale přesný rozměry opravdu nevím. co se týče rozel tak ty chovám, přesně pestré, měl jsem i penanty ana výběr nejsou nároční, mě hnízdily ve všech budkách ležatách i stojatých, ale když jim dáte budku s rozměry 30 x 30cm dno a výšku 40 - 50cm určitě vám zahnízdí, penantovi klidně dejte stejnou budku jako pro límcové, když chce papoušek opravdu zahnízdit tak vám v té budce zahnízdí
Osobně používám pro hnízdění rosel penantovích kmenové budky o průměru 30cm a výškou 80cm a samice sedí naprosto klidně a v pohodě.Darax
darax
napsal(a):
Osobně používám pro hnízdění rosel penantovích kmenové budky o průměru 30cm a výškou 80cm a samice sedí naprosto klidně a v pohodě.Darax
ja pouzivam pro vsechny moje papousky kmenove budky ty jsou podle meho nazoru nejlepsi a moji penanti si budku stejne upravili pole sebe a zvetsili si i svuj vlet. otvor i kdyz byl dost velky
satelit
napsal(a):
Já mám u všech ptáku také kmenové budky a mám zjištěno,že je zde lepší vlhkost.Síla stěny je asi 5 cm.
Drevo ako originalny prirodny material nema konkurenca, tym viac kmen stromu
Drevene zatisie napr. pri hniezdeni euroazijskej fauny "na cerstvom vzduch" na panelakovom balkone (logii) robi dojem absurdity, ale drevo najlepsie chrani hniezdacieho vtaka pred civilizacnymi defektmi ako je hluk, ci v letnych horucavach rozpalene betonove panely mestskeho sidliska.
Na obrazku je hniezdaci mutacny stehlik (Carduelis carduelis major)
rastislavmpavelka
napsal(a):
Drevo ako originalny prirodny material nema konkurenca, tym viac kmen stromu
Drevene zatisie napr. pri hniezdeni euroazijskej fauny "na cerstvom vzduch" na panelakovom balkone (logii) robi dojem absurdity, ale drevo najlepsie chrani hniezdacieho vtaka pred civilizacnymi defektmi ako je hluk, ci v letnych horucavach rozpalene betonove panely mestskeho sidliska.
Na obrazku je hniezdaci mutacny stehlik (Carduelis carduelis major)
Moje budky..................