DD,
asi před čtyřmi měsíci jsem si koupil 1,1 amaz. modrohlavý, Jsou to ptáci z roku 06. Již při koupi, se v přenosce přebírali. Asi měsíc mají danou budku, po pár dnech již bylo v budce hrabáno. Teď se jeden kus výrazně dostal do toku, druhý kus však prvního následuje ...křičí a někdy velmi aktivně pobíhá po bidle. Mám takové neblahé tušení, zda to nemůže být 2,0? Podotýkám, že ptáci nejsou sexovaní ani děláno DNA. Chtěl bych se zeptat, zda-li je nějaké, alespoň částečně směrodatné, chování amazónků v toku?
Přikládám pár fotek, někdo mi říkal, že lze pohlaví odhadnout dle velikosti hlavy.
Díky za seriózní odpovědi.
martinx
napsal(a):
DD,
asi před čtyřmi měsíci jsem si koupil 1,1 amaz. modrohlavý, Jsou to ptáci z roku 06. Již při koupi, se v přenosce přebírali. Asi měsíc mají danou budku, po pár dnech již bylo v budce hrabáno. Teď se jeden kus výrazně dostal do toku, druhý kus však prvního následuje ...křičí a někdy velmi aktivně pobíhá po bidle. Mám takové neblahé tušení, zda to nemůže být 2,0? Podotýkám, že ptáci nejsou sexovaní ani děláno DNA. Chtěl bych se zeptat, zda-li je nějaké, alespoň částečně směrodatné, chování amazónků v toku?
Přikládám pár fotek, někdo mi říkal, že lze pohlaví odhadnout dle velikosti hlavy.
2)
martinx
napsal(a):
DD,
3)
Neregistrovaný uživatel

martinx
napsal(a):
3)
Dobrý den.Tohle samé jsem měl u amazonku bělobřichých.Hrabali v boudě,navzájem se krmili a pářili se.Až test dna ukázal,že to jsou dva samci.
ros
napsal(a):
Dobrý den.Já vlastním tři páry a u všech má oproti samečkovi samice hranatější hlavu.Samci jí mají spíše menší a do kulata.U vašich ptáků bych hádal samce vpravo a samici vlevo.Jistotu vám ale pouhým pohledem nikdo nedá.
Dobrý večer,
připojuji se k diskusi na téma rozeznání pohlaví u amazónků modrohlavých.
Samice je podle mého soudu robustnější, a souhlasím i s Rosem, že má i větší hlavu, ale poznám to pouze u svého páru, u jiných jsem na pochybách. Netroufnu si poznat pohlaví u vašich amazónků podle fotky. U mého páru je aktivnější samice, leze taky pravidelně do budky, hrabe v ní celou sezónu a je vůdčí v páru. Doporučuji vám anylýzu pohlaví buď DNA ( GENSERVIS ) nebo endoskopii ( Nečasová, Tukač, Grymmová )Amazónci roku 2006 vám letos určitě nezahnízdí, až v roce příštím. Přikládám foto svého páru, podotýkám dospělých jedinců, kde samec je 98 a samice 02. Na fotce je samice vlevo, samec vpravo. Milda
martinx
napsal(a):
DD,
Určitě je to pár!
KLektan
jakubg
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, za kolik se dá letos sehnat mladý nepříbuzdný pár.Děkuji za odpověď
Těžko odpovídat, loni se dal sehnat tak za 30.000,- pár , samotnou samici těžko koupíte. Vloni moc mláďat nebylo. Letos uvidíme, jaká bude cena. Na fotce loňská mláďata při kroužkování. Bohužel jsem o mladé přišel vlastní hloupostí. Zahnízdili pozdě a mladí se vylíhli v polovině září. Začátkem října bylo docela chladno a ptáci svá mláďata ušlapali. Kdybych byl zasáhldříve, minimálně jedno mladé by bylo. Letos neprodám, pouze vyměním, buď do páru, nebo za jiné amazónky.Milda
mildaii
napsal(a):
Těžko odpovídat, loni se dal sehnat tak za 30.000,- pár , samotnou samici těžko koupíte. Vloni moc mláďat nebylo. Letos uvidíme, jaká bude cena. Na fotce loňská mláďata při kroužkování. Bohužel jsem o mladé přišel vlastní hloupostí. Zahnízdili pozdě a mladí se vylíhli v polovině září. Začátkem října bylo docela chladno a ptáci svá mláďata ušlapali. Kdybych byl zasáhldříve, minimálně jedno mladé by bylo. Letos neprodám, pouze vyměním, buď do páru, nebo za jiné amazónky.Milda
Dobrý den,ještě bych se chtěl zeptat, jak velké máte voliéry pro amazónky (venek,vnitřek) Děkuji za odpověď
jakubg
napsal(a):
Dobrý den,ještě bych se chtěl zeptat, jak velké máte voliéry pro amazónky (venek,vnitřek) Děkuji za odpověď
3,5m délka ( 2 metry temperovaný zálet ), 1 metr šířka a 2 metry výška. Na fotce chovný pár odchovem ve výletu v roce 2006. ( mírně upraveno v Photoshopu ) Milda
mildaii
napsal(a):
3,5m délka ( 2 metry temperovaný zálet ), 1 metr šířka a 2 metry výška. Na fotce chovný pár odchovem ve výletu v roce 2006. ( mírně upraveno v Photoshopu ) Milda
Dobrý den.Tak se mi letos konečně líhnou mladí amazónci modrohlaví.Samička snesla 4 oplozená vejce,dnes tam bylo první mládě,což odpovídá 28 dní od snesení prvního vajíčka.Jestli ještě nemáte nikoho na výměnu letošního odchovu,ráda bych s Vámi vyměnila.Jestli se jim podaří odchovat,nechám si je všechny nebo vyměním pro změnu krve.
arunka2
napsal(a):
Dobrý den.Tak se mi letos konečně líhnou mladí amazónci modrohlaví.Samička snesla 4 oplozená vejce,dnes tam bylo první mládě,což odpovídá 28 dní od snesení prvního vajíčka.Jestli ještě nemáte nikoho na výměnu letošního odchovu,ráda bych s Vámi vyměnila.Jestli se jim podaří odchovat,nechám si je všechny nebo vyměním pro změnu krve.
Tak se nakonec vylíhla tři mláďata,z jednoho vajíčka se mláděti nepodařilo dostat ven a uhynulo vyčerpáním ve vejci,moje chyba-při včasné pomoci by nejspíš žilo....jestli rodiče mláďata vyvedou úspěšně z hnízda jedno nebo dvě vyměním pro změnu krve...
arunka2
napsal(a):
Ještě mám jeden dotaz.Jak to vypadá momentálně s CItesem pro amazónky modrohlavé.Rodiče ho mají,ale někde jsem četla,že už neni na tento druh potřeba.Děkuji za odpověď.