Co do voliéry k dlaskovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2008 15:57

Dobrý den.Mám samce dlaska tlustozobého a nevím co dát k němu do venkovní voliéry.Mohl by jste mi někdo poradit druh kromě zvonků zelených?Předem moc děkuji.

21.4.2008 21:29

aaabbbccc napsal(a):
Dobrý den.Mám samce dlaska tlustozobého a nevím co dát k němu do venkovní voliéry.Mohl by jste mi někdo poradit druh kromě zvonků zelených?Předem moc děkuji.

Samici dlaska, nic jinýho nemá smysl.MB.

21.4.2008 23:05

redpoll napsal(a):

22.4.2008 22:07

rastislavmpavelka napsal(a):

Angličani se roky snaží zkřížit dlaska s jiným ptákem. Pokud vím zatím neúspěšně Zkoušejí vše od velkých kanárů, přes největší zvonky jací jsou k sehnání (a mají pěkné macky) přes křivky a ostatní pěnkavovité ptáky. Čas od času někdo z nich ohlásí že mu samice zasedla, nebo že se takový pár krmí, ale nikdo křížence neodchoval. Takže souhlas s MB. Pořiďte si samici dlaska.

22.4.2008 22:13

datl napsal(a):
Angličani se roky snaží zkřížit dlaska s jiným ptákem. Pokud vím zatím neúspěšně Zkoušejí vše od velkých kanárů, přes největší zvonky jací jsou k sehnání (a mají pěkné macky) přes křivky a ostatní pěnkavovité ptáky. Čas od času někdo z nich ohlásí že mu samice zasedla, nebo že se takový pár krmí, ale nikdo křížence neodchoval. Takže souhlas s MB. Pořiďte si samici dlaska.

19.4. někdo na (3x dvojité vé tečka tierflohmarkt tečka de) inzeroval pár dlasků. Asi to nebude láce a také to cestování... Ale pokud je opravdu chcete dají se při troše námahy sehnat.

22.4.2008 22:15

datl napsal(a):
19.4. někdo na (3x dvojité vé tečka tierflohmarkt tečka de) inzeroval pár dlasků. Asi to nebude láce a také to cestování... Ale pokud je opravdu chcete dají se při troše námahy sehnat.

Fotky nejsou nic extra ale zato jsou moje vlastní

23.4.2008 19:04

datl napsal(a):
Fotky nejsou nic extra ale zato jsou moje vlastní

pridavam tiez jednu vlastnu a je to samica

23.4.2008 19:06

pavol napsal(a):
pridavam tiez jednu vlastnu a je to samica

a este jedna

23.4.2008 20:20

pavol napsal(a):
a este jedna

tak pridam aj niečo,

23.4.2008 20:21

marko napsal(a):
tak pridam aj niečo,

ešte jeden,

23.4.2008 21:50

marko napsal(a):
ešte jeden,

Děkuji přispěvovatelům, těší mne, když je diskuse k věci, vlastně bych se sám měl skoro omluvit za strohost svého příspěvku. Ten dotaz byl asi míněn i trochu jinak, tedy co je možné spolu s tím dlaskem do voliéry ještě přidat. On je to v podstatě dobrák, mě v jeho společnosti hnízdily úspěšně čečetky. Samotné dlasky se mi ale nikdy nepodařilo odchovat, několik let jsem měl samici která pravidelně měla problémy se snášením, s obtížem snesla jedno vejce, další potom za dva dny už ale na zem a vždy s podobnými komplikacemi. Na snůšku v důsledku toho nikdy nenasedla. Nicméně vejce byla oplozená a vylíhnurtí jednotlivých mláďat jsem dokázal zajistit ale z běžných ptáků které jsem zkusil použít jako chůvy (zvonek, hýl a kanár) se žádný nehodí a nebyl jsem úspěšný. Vylíhlí dlasci dost neobvykle vyhlížejí, mají na sobě poměrně dost husté a úplně bílé chmýří, nevím jestli hýlům (kteří zas mají holátka s chmýřím úplně černým) třeba právě ten barevný rozdíl tak moc vadil, ale samice hýla byla z vylíhnutého dlaska naprosto vyděšená a odmítla vůbec se vrátit na hnízdo, natož krmit. Kdo má o to víc zájmu, tak těch obrázků vylíhlých mláďat se už dnes na internetu najde dost, mně se zrovna nechce je hledat abych je sem dal, když nemám vlastní. Obecně se však má za to, že v době hnízdění dlasků ve voliéře je samec agresívní a je lépe je chovat samotné. Asi to nemusí být vždy úplně pravda ale rozhodně to zkoušet radši opatrně. Mnoho let jsem měl také zdravého pěkného samce, kterého v zimě skutečně našly děti vysláblého natolik, že jej sebraly do ruky a dostal se až ke mně. Samozřejmě nikdo nevěděl o jaký druh se jedná. Toho jsem měl několik let cílevědomě a záměrně stále s toutéž samičkou zvonka, krmili se naprosto bez ostychu ale páření jsem nezaregistroval nikdy a taky všechna snešená vejce byla vždy čistá. Teprve později jsem se dozvěděl podobně jako uvádí Dalibor od anglických chovatelů, že dlaska se ještě nikdy v historii nepodařilo s ničím křížit. Tedy mám samozřejmě na mysli úspěšně odchovat křížence, samotné krmení a páření je sice krásná naděje ale počítá se vždy jen to co je hotové a sedí to na bidélku. Ještě později jsem se přesvědčil, že i chovatelé v ostatních západoevropských zemích sdílejí zatím tuto skutečnost nereálnosti kříženců dlaska shodně. Asi by se možná ještě našel někdo s připomínkou dalších dlasků z Asie nebo z Ameriky, ale většinou to nejsou ptáci v chovech až tak hojní, takže si myslím, že nějaké teorietické úvahy na tohle téma nemají ani smysl. Takže tímhle svou původní stručnou odpověď dodatečně doplňuji.

24.4.2008 20:21

redpoll napsal(a):

Za uvahu by stalo dat pripadne samicku ineho dlaska napr. kanadskeho vid foto, alebo efektne bielym operenim obohateneho americko-mexickeho dlaska.

24.4.2008 21:07

Za uvahu by stalo dat pripadne samicku ineho dlaska napr. kanadskeho vid foto, alebo efektne bielym operenim obohateneho americko-mexickeho dlaska.

zdravím,podob.problém,ako spomenul kolega Brázdil,som pri znáške u dlaskov mal aj ja,avšak s tým rozdielom,že kade tade poznášané vajíčka,(raz v krmivu ,potom na zem,či misky)som pozberal a po 3 vajci podložil do hniezda,ktoré inak sama vzorne postavila,0.1 v pohode zasadla a vysedela,pritom na znáške sedela tak pevne,že pri kontrole som ju musel nadvihnút(krotká jak kanár),prikrmení mladých uprednostnovali takýchto slimákov(velkosti viac než1cm.),pri druhom hniezdení,im zas chutili letní chrústi,

24.4.2008 21:07

marko napsal(a):
zdravím,podob.problém,ako spomenul kolega Brázdil,som pri znáške u dlaskov mal aj ja,avšak s tým rozdielom,že kade tade poznášané vajíčka,(raz v krmivu ,potom na zem,či misky)som pozberal a po 3 vajci podložil do hniezda,ktoré inak sama vzorne postavila,0.1 v pohode zasadla a vysedela,pritom na znáške sedela tak pevne,že pri kontrole som ju musel nadvihnút(krotká jak kanár),prikrmení mladých uprednostnovali takýchto slimákov(velkosti viac než1cm.),pri druhom hniezdení,im zas chutili letní chrústi,

ešte

25.4.2008 09:03

Mily priatelu,
na zaklade mailu vkladam do fora foto samicky kanadskeho dlaska, taktiez prikladam dalsie foto americkych dlaskov do mailu. Vzniklo nepochopenie!

Přidejte reakci

Přidat smajlík