Dobrý den.
Po úmrtí samice (96) uvažuji o jejím nahrazení loňskou samicí. Ta je zhruba 3 měsíce s loňským samcem v jiné voliéře bez budky a zatím jsem nepozoroval větší náklonnost, pouze se tolerují.
Zajímají mě tedy názory chovatelů, kteří mají s podobnou akcí během chovné sezony zkušenosti. Zda je dobré mladou samici pustit přímo k staršímu samci (96), nebo ji nechat chvíli k okoukání v metrové kleci vedle. A jestli to má vůbec cenu, nebude-li lepší to letos vzdát a čekat s mladým párem na další sezóny.
Děkuji předem za názory.
rosta
napsal(a):
Dobrý den.
Po úmrtí samice (96) uvažuji o jejím nahrazení loňskou samicí. Ta je zhruba 3 měsíce s loňským samcem v jiné voliéře bez budky a zatím jsem nepozoroval větší náklonnost, pouze se tolerují.
Zajímají mě tedy názory chovatelů, kteří mají s podobnou akcí během chovné sezony zkušenosti. Zda je dobré mladou samici pustit přímo k staršímu samci (96), nebo ji nechat chvíli k okoukání v metrové kleci vedle. A jestli to má vůbec cenu, nebude-li lepší to letos vzdát a čekat s mladým párem na další sezóny.
Děkuji předem za názory.
Dobrý den, přepárovat samici samozřejmě můžete, ale já bych to asi nedělal. Pokud máte loňský pár, náklonost ani pozorovat nemůžete, jsou to ještě "děti" Dospívají ve dvou až třech letech. Takže bych samci asi sháněl starší samici. Mě sedali ve dvou letech, ale většinou měli čistou snůšku a odchovu jsem se dočkal až ve třech letech. Záleží samozřejmě jen na Vás, ale od loňské samice se letos mladých určitě nedočkáte. Tom