Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2008 23:08
evena

XXX.XXX.35.177

Po dvou čistých snůškách jsem zjistila že vlastním dvě samice, dokoupila jsem dva samce, samci se o ně zajímají, ale samice je ignorují a stále si všímají jedna druhé a navzájem se krmí, takto to trvá týden. Mám zkusit dát budky? Nemůže se stát že samice si postaví znovu hnízdo spolu a samce budou ignorovat? Nebo je rozdělit po párech? Děkuji za odpovědi

14.8.2008 23:40
egi

XXX.XXX.73.58

evena napsal(a):
Po dvou čistých snůškách jsem zjistila že vlastním dvě samice, dokoupila jsem dva samce, samci se o ně zajímají, ale samice je ignorují a stále si všímají jedna druhé a navzájem se krmí, takto to trvá týden. Mám zkusit dát budky? Nemůže se stát že samice si postaví znovu hnízdo spolu a samce budou ignorovat? Nebo je rozdělit po párech? Děkuji za odpovědi

Ak by ste chceli páry, tak musíte samice rozhodne rozdeliť, a to tak, aby navzájom na seba nevideli a aby sa ani nepočuli, inak to nemá zmysel. Oddelené samice si za nejakú dobu začnú všímať samcov a keď bude aj nejaká búdka vo voliere, celý proces sa zrýchli.
Mal som tento rok podobný problém s fisherákmi a podarilo sa mi ho odstrániť.Mal som o samicu naviac vo voliere, plánoval som k nej dokúpiť samca, medzičasom mi však uhynul samec z druhého páru a dve samice sa rýchlo spriatelili až natoľko, že znášali do jednej búdky. Po oddelení obe vyviedli s dokúpenými samcami mladé.
Toť moja skúsenosť, možno Vám niekto poradí niečo iné.

Prajem veľa šťastia

Zdraví Negi

Přidejte reakci

Přidat smajlík