Zamrzání vody ve venkovních voliérách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2008 14:04

Takhle jsem vyřešil zamrzání vody ve venkovních voliérách, je to odzkoušeno už několik zim a nemá to chybu. Na trafu jsem odmotal závity aby dávalo pouze 5 volt, což ptákům nijak neublíží a ani nevadí. Kolem pružinky z odporového drátu je voda rozmrzlá, i když hodně mrzne. Musel jsem to takhle vyřešit, protože se v zimě za světla nedostanu k voliérám i třba tři dny po sobě.

4.11.2008 14:05

zzdenek napsal(a):
Takhle jsem vyřešil zamrzání vody ve venkovních voliérách, je to odzkoušeno už několik zim a nemá to chybu. Na trafu jsem odmotal závity aby dávalo pouze 5 volt, což ptákům nijak neublíží a ani nevadí. Kolem pružinky z odporového drátu je voda rozmrzlá, i když hodně mrzne. Musel jsem to takhle vyřešit, protože se v zimě za světla nedostanu k voliérám i třba tři dny po sobě.

pružinka z odporového drátu

4.11.2008 14:05

zzdenek napsal(a):

Spínací hodiny

4.11.2008 14:06

zzdenek napsal(a):
Spínací hodiny

Trafo

4.11.2008 14:15

zzdenek napsal(a):
Trafo

A takhle to vypadá v akci

4.11.2008 14:23
letecm

XXX.XXX.30.157

zzdenek napsal(a):
A takhle to vypadá v akci

Dobrý den
Kde se dá sehnat pružina z odporovacího drátu?
Nebo, jak ji lze sestrojit.
Děkuji

4.11.2008 14:46

letecm napsal(a):
Dobrý den
Děkuji

Je to odporový drát, koupil jsem jej v prodejně Kvapil elektro v Olomouci v jejich prodejně na sídlišti, ne na náměstí. Drát se namotá na hřebík a je z něj pružina.

4.11.2008 14:49

letecm napsal(a):
Dobrý den
Děkuji

Trafo původně sloužilo jako napájení bodových světel.

4.11.2008 14:50
rasekm

XXX.XXX.156.6

zzdenek napsal(a):

Dobry den,

Pane Zdenku neberte ti to spatne, ani osobne, ale nemohu neregovat na toto "kutilske" reseni.

Vim ze jste to myslel jen a jen dobre, ale majice zakladni elektrotechnicke vzdelani, tak mi vstavani vlasy hruzou, kdyz vidim jak se chystate zlikvidovat sve chovance ve stylu elektrickeho kresla.

El. proud nikdy nesmi prijit do styku s vodou. Staci jakakoli maly zkrat, prepeti v siti a pripravite ptakum smrt uvarenim v horke vode, nebo primo uskvarenim el. proudem.

Pritom staci misto dratu primo do vody pouzit vytapenou desticku pod miskou, propadne koupit profesionalni topna teliska jaka pouzivaji akvariste - verte ze nebudou draha, zato 100% bezpecna.

Myslim to opravdu jen v dobrem a jde mi o Vase chovance.

S pozdravem
Martin Rasek

www.gencalc.com

4.11.2008 15:08

rasekm napsal(a):
Dobry den,

Pane Zdenku neberte ti to spatne, ani osobne, ale nemohu neregovat na toto "kutilske" reseni.

Vim ze jste to myslel jen a jen dobre, ale majice zakladni elektrotechnicke vzdelani, tak mi vstavani vlasy hruzou, kdyz vidim jak se chystate zlikvidovat sve chovance ve stylu elektrickeho kresla.

El. proud nikdy nesmi prijit do styku s vodou. Staci jakakoli maly zkrat, prepeti v siti a pripravite ptakum smrt uvarenim v horke vode, nebo primo uskvarenim el. proudem.

Pritom staci misto dratu primo do vody pouzit vytapenou desticku pod miskou, propadne koupit profesionalni topna teliska jaka pouzivaji akvariste - verte ze nebudou draha, zato 100% bezpecna.

Myslim to opravdu jen v dobrem a jde mi o Vase chovance.

S pozdravem
Martin Rasek

www.gencalc.com

Nemám Vám za zlé Váš názor, podle mě jim stejné nebezpečí hrozí třeba z pádu letadla na moje voliéry. 5 voltů v podstatě zkratovaných odporovým drátem nijak ptáky neohrožuje, a přepětí v síti hrozí snad při bouřce. Toto přepětí by se na vývodech trafa projevilo snad malým zvýšením napětím, což samozřejmě nijak nevadí. Navíc trafo má proudovou i tepelnou pojistku, takže nesdílím s Vámi Vaše obavy.
S pozdravem Zdenek

4.11.2008 23:59
stenly

XXX.XXX.241.186

zzdenek napsal(a):

Zdravím Vás,váš umysl dodat vašim chovancům vodu v mrazivém období je sice pěkné,ale i já mám zkušenosti a jak se vám ptáci vykoupou v teplé vodě i když jen pár stupňů,namočí si tím pak peří a mohou přimrznout k bydlům a to pak není pěkný pohled,já dávám ptákům vodu denně dvakrát (v zimním období) a to v napaječkách a jen na necelou hodinu a i bez ní se obejdou majíli ve volieře sníh,nic ve zlém-každý se snaží jak umí i já-ale zvašte to.Omrzliny u ptáků jsou nebezpečné až smrtelné.Zítra pošlu napaječky proti koupání koupil sem je na burze v Přerově caa 50kč
s pozdravem Staňa Vrzal

5.11.2008 11:10
souky

XXX.XXX.129.10

zzdenek napsal(a):
Nemám Vám za zlé Váš názor, podle mě jim stejné nebezpečí hrozí třeba z pádu letadla na moje voliéry. 5 voltů v podstatě zkratovaných odporovým drátem nijak ptáky neohrožuje, a přepětí v síti hrozí snad při bouřce. Toto přepětí by se na vývodech trafa projevilo snad malým zvýšením napětím, což samozřejmě nijak nevadí. Navíc trafo má proudovou i tepelnou pojistku, takže nesdílím s Vámi Vaše obavy.
S pozdravem Zdenek

Proč takové složité řešení?
Já chovám venku celoročně pap. horské. Zajel jsem si na Hobby výstavu do Budějovic a tam jsem koupil vyhřívaní pod misky (které se používaji pro slepice).
Zahrabal jsem do voliery kabel a vyhrejvaci "placku" jsem umístil přímo pod kovou nadobu z vodou, skvle to funguje, voda nezamrzá a není nikdy teplá.
Už to používám 3 rokem a vždy jen spokojenost. U dveří na zahradu si jen macknu vypínac rozsviti se svetilko ze to vyhrejva a je po starostech...
Jednoduche řešení a stálo así 200 kč :-), a nikde to ve voliere neni videt.

23.11.2008 11:04
biker70

XXX.XXX.48.30

souky napsal(a):
Proč takové složité řešení?
Já chovám venku celoročně pap. horské. Zajel jsem si na Hobby výstavu do Budějovic a tam jsem koupil vyhřívaní pod misky (které se používaji pro slepice).
Zahrabal jsem do voliery kabel a vyhrejvaci "placku" jsem umístil přímo pod kovou nadobu z vodou, skvle to funguje, voda nezamrzá a není nikdy teplá.
Už to používám 3 rokem a vždy jen spokojenost. U dveří na zahradu si jen macknu vypínac rozsviti se svetilko ze to vyhrejva a je po starostech...
Jednoduche řešení a stálo así 200 kč :-), a nikde to ve voliere neni videt.

Trochu jsem pátral na netu a našel jsem různé topné kameny,desky atd. pro terarijní zvířata /plazy/. Mají ,ale většinou výkon jen kolem 6 W. Tušíte,jestli to stačí? Jinak více informací robimaus.cz/topeni/

24.11.2008 13:03

biker70 napsal(a):
Trochu jsem pátral na netu a našel jsem různé topné kameny,desky atd. pro terarijní zvířata /plazy/. Mají ,ale většinou výkon jen kolem 6 W. Tušíte,jestli to stačí? Jinak více informací robimaus.cz/topeni/

Důležité je, aby se ptáci nedostali ke drátům, kde je síťové napětí, oberou izolaci a zabije je to, proto jsem volil napájení 5V.

25.11.2008 10:18
hajdy

XXX.XXX.103.162

zzdenek napsal(a):

Zdravím, chovám celoročně bez přitápění austrálii. Dříve jsem měnil led za vodu, která stejně zamrzla, proto jsem zkusil ponechat v miskách pouze led a vida, od zpěváků po kralováky si všichni poradili - led si vždy zpracují(lepší je alespoň led nasekat a vrátit do misky). Pokud napadne sníh a vydrží nerostát dám do misky kouli sněhu a pohoda.

28.12.2008 20:26
on marek

XXX.XXX.47.40

hajdy napsal(a):
Zdravím, chovám celoročně bez přitápění austrálii. Dříve jsem měnil led za vodu, která stejně zamrzla, proto jsem zkusil ponechat v miskách pouze led a vida, od zpěváků po kralováky si všichni poradili - led si vždy zpracují(lepší je alespoň led nasekat a vrátit do misky). Pokud napadne sníh a vydrží nerostát dám do misky kouli sněhu a pohoda.

http://www.holubnik-podoubravi.cz/12%20pomuc4.htm

29.12.2008 17:04
kratochvil

XXX.XXX.82.210

hajdy napsal(a):

Dělám to úplně stejně a paráda, ikdyž se celý obsah misky změní na led tak si australsti papousci které chovám poradí a vykusují led, než dostanou opět nezmrzlou studenou vodu, když krmím. s pozdravem Jakub

Přidejte reakci

Přidat smajlík