chtěla jsem poprosit mám pár senegalských papoušků. Asi před týdnem jsem je viděla pářit. A před 3-4 dny snesla první vejce,nesedí zatím na něm,ale taky není vidět ,že by měla snést další. Ale do budky stále chodí. Nevíte jestli je možné,aby byl takový rozestup mezi 1 a 2 vejcem a nebo už z toho nic nebude. Děkuji za odpověď
senegalsky
napsal(a):
chtěla jsem poprosit mám pár senegalských papoušků. Asi před týdnem jsem je viděla pářit. A před 3-4 dny snesla první vejce,nesedí zatím na něm,ale taky není vidět ,že by měla snést další. Ale do budky stále chodí. Nevíte jestli je možné,aby byl takový rozestup mezi 1 a 2 vejcem a nebo už z toho nic nebude. Děkuji za odpověď
Rozestup tří dnů ve snůšce vajec u pap. senegalských není nic neobvyklého. Jelikož se jedná o první snůšku, může být interval i o den nebo dva delší. Taktéž je možné, že samička snůšku ukončí tímto prvním vejcem, nezasedne a po nějakém týdnu začne samička snášet znova a tentokrát to bude v pořádku. Důležitý je v tomto období přísun vápníku.
senegalsky
napsal(a):
Stejný problém jsem mět u etiopáků snesla jedno vejce a nesedla ,po měsíci snesla znovu a tet sedí,ale mám samici na které se snůška neprojevý,jen má mnohem větší trus a do týdne sedne.
lutik
napsal(a):
Stejný problém jsem mět u etiopáků snesla jedno vejce a nesedla ,po měsíci snesla znovu a tet sedí,ale mám samici na které se snůška neprojevý,jen má mnohem větší trus a do týdne sedne.
Dobrý den, na vánoce mě snesla samice také poprvé vejce, druhé přišlo za dva dny a neseděla, ale do budky chodila až když za týden po druhém vejci snesla třetí teprve zasedla. Všechna byla oplozená a v současné době mají jedno mladé z toho třetího vejce, protože ty první dvě bohužel samec poškodil a nenalíhla se.