Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2009 12:40
ephebopus

XXX.XXX.59.229

Dobrý den,v jednom našem zverimexu jsem viděla papouška konžského(latinský název u něj uveden nebyl) a zajímalo by mne o jaký jeho druh se vlastně jedná? Ráda bych si ho pořídila,ale líbí se mi když je celý zelený bez červených či oranžových znaků,což tenhle skoro je,ale netuším zda mu tohle zbarvení již zůstane. Přikládám jeho fotku a doufám,že někdo ze znalců mi na tohle bude schopen odpovědět. předem všem děkuji.

28.2.2009 13:47
atobajus

XXX.XXX.175.250

ephebopus napsal(a):
Dobrý den,v jednom našem zverimexu jsem viděla papouška konžského(latinský název u něj uveden nebyl) a zajímalo by mne o jaký jeho druh se vlastně jedná? Ráda bych si ho pořídila,ale líbí se mi když je celý zelený bez červených či oranžových znaků,což tenhle skoro je,ale netuším zda mu tohle zbarvení již zůstane. Přikládám jeho fotku a doufám,že někdo ze znalců mi na tohle bude schopen odpovědět. předem všem děkuji.

U mláděte si dle fotky netroufám říct jaký je to poddruh.Ovšem po přepeření ty oranžové nebo červené znaky mít bude.Oranžové - fantiensis a červené gulielmi.Většího či menšího rozsahu ale to vám u mláděte nikdo nepozná v jakém rozsahu.

lutík

28.2.2009 16:16
lutík

XXX.XXX.154.90

ephebopus napsal(a):

Vypadáto na samce fantíka,gullielmi mají krycí ocasní péra skořicová coš tady nejde vydět mám tet mládata nafotím a vložím fotku.

28.2.2009 21:21
lutik

XXX.XXX.154.90

lutík napsal(a):
Vypadáto na samce fantíka,gullielmi mají krycí ocasní péra skořicová coš tady nejde vydět mám tet mládata nafotím a vložím fotku.

¨Fotka mláděte g.g. foceno dnes,zelená má jiný odstín a ocásek má konečky do červena

1.8.2009 21:01
mildaii

XXX.XXX.75.237

lutik napsal(a):
¨Fotka mláděte g.g. foceno dnes,zelená má jiný odstín a ocásek má konečky do červena

Vážení přátelé,
na toulkách po Vogelareně jsem našel tuto fotku údajně chovného páru P.G. massaicus. Co vy na to??? Fotka je stažena právě z www.vogelarena.com
M.K.

2.8.2009 13:33
chovpapousek

XXX.XXX.184.73

mildaii napsal(a):
Vážení přátelé,
na toulkách po Vogelareně jsem našel tuto fotku údajně chovného páru P.G. massaicus. Co vy na to??? Fotka je stažena právě z www.vogelarena.com
M.K.

Ahoj Miloši. Řekl bych, pěkný pár massaicus. Škoda, že u nás, se s nimi těžko setkáme. Ve skutečnosti jsem je ještě neviděl, pouze také na obrázcích stažené z netu. U nás se také občas vyskytují konžští papoušci, dost podobní massaicům ale čistá forma to není. Hezký den, Zdeněk.

2.8.2009 17:26
mildaii

XXX.XXX.75.237

chovpapousek napsal(a):
Ahoj Miloši. Řekl bych, pěkný pár massaicus. Škoda, že u nás, se s nimi těžko setkáme. Ve skutečnosti jsem je ještě neviděl, pouze také na obrázcích stažené z netu. U nás se také občas vyskytují konžští papoušci, dost podobní massaicům ale čistá forma to není. Hezký den, Zdeněk.

Ahoj Zdeňku,
no opravdu to tak vypadá. Massaicus má jeden známý chovatel v jižních Čechách, ale ten má pouze samce. Před nedávnem sháněl protějšek na inzerci, ale u nás zřejmě marně. Jinak ten chovatel na vogelareně chová Afriku a má tam fotku kapských s mladými ( dnes je to na straně 3 ) v profilu má také napsáno, že má opravdu 3 poddruhy konžských. Docela mne zaujalo, jak malé voliéry ( tedy ne tento chovatel)mají Holanďané, viděl jsem produktivní chov amazonků Pionus, Pionites, arating a pyrur v klecích 1 x 0,6 x 0,6.
Hezký den všem

Přidejte reakci

Přidat smajlík