Barva kroužků pro kanáry.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2009 21:20
redpoll

XXX.XXX.64.226

Dobrý den !

Podle C.O.M. jsou pro letošní rok 2009 předepsány kroužky (nejen pro kanáry) ve zlaté barvě. Mohu být zvědavý, jestli je takové máte? Děkuji za ochotu odpovědět. MB.

8.3.2009 21:34
gazd

XXX.XXX.241.195

redpoll napsal(a):
Dobrý den !

Podle C.O.M. jsou pro letošní rok 2009 předepsány kroužky (nejen pro kanáry) ve zlaté barvě. Mohu být zvědavý, jestli je takové máte? Děkuji za ochotu odpovědět. MB.

Zdravím Vás pane Brázdil,
řekněte prosím, že to není pravda a že se jedná o barvu fialovou na tento rok, nebo se pletu ?
G.Z.

8.3.2009 22:04
abogado

XXX.XXX.36.57

gazd napsal(a):
Zdravím Vás pane Brázdil,
řekněte prosím, že to není pravda a že se jedná o barvu fialovou na tento rok, nebo se pletu ?
G.Z.

Nemylite sa...na tento rok plati farba fialová...

8.3.2009 22:15
redpoll

XXX.XXX.64.226

abogado napsal(a):
Nemylite sa...na tento rok plati farba fialová...

No tak děkuji, je mi to opravdu líto, ale v C.O.M. pro kroužky fialová barva neexistuje. Komentáře se raději zdržím....

9.3.2009 06:58
vmakovicky

XXX.XXX.204.243

redpoll napsal(a):
No tak děkuji, je mi to opravdu líto, ale v C.O.M. pro kroužky fialová barva neexistuje. Komentáře se raději zdržím....

Dobrý deň! Pôvodne mala byť farba krúžkov na tento rok zlatá ale bolo to zmenené na fialovú.

9.3.2009 09:05
lesk

XXX.XXX.50.142

redpoll napsal(a):

Jenom potvrdím a doplním, že pro letos (rok 2009) jsme fasovali na drůbež a holuby kroužky v barvě bílé a na okrasné ptactvo v barvě fialové. Komentář k tomu od p. Brázdila by byl určitě zajímavý a poučný. Chápu to správně, když se domnívám, že zřejmě nechce přilévat olej do ohně a veřejně pranýřovat přístup ČSCH?
Mohl by nám někdo kompetentní vysvětlit, proč u nás došlo ke změně barvy ze zlaté na fialovou? Za případnou odpověď předem děkuji.

9.3.2009 09:30
redpoll

XXX.XXX.64.226

lesk napsal(a):
Jenom potvrdím a doplním, že pro letos (rok 2009) jsme fasovali na drůbež a holuby kroužky v barvě bílé a na okrasné ptactvo v barvě fialové. Komentář k tomu od p. Brázdila by byl určitě zajímavý a poučný. Chápu to správně, když se domnívám, že zřejmě nechce přilévat olej do ohně a veřejně pranýřovat přístup ČSCH?
Mohl by nám někdo kompetentní vysvětlit, proč u nás došlo ke změně barvy ze zlaté na fialovou? Za případnou odpověď předem děkuji.

Dobrý den,

svou informaci o opakujících se pěti barvách kroužků mám zafixovanou a čerstvě jsem ji našel utvrzenou na stránkách italslé organizace AOP. V téhle podobě byly i u nás v minulosti barvy kroužků stále respektovány.
COLORI ANELLI , SEQUENZA COLORI (C.O.M.)

2007 – Nero
2008 – Blu scuro
2009 – Oro
2010 – Verde scuro
2011 – Rosso
2012 – Si ripete la sequenza.

Nicméně nyní mi jeden z vás poslal informaci z internetu, zřejmě správnější, takže jsem Vás možná vylekal zbytečně. Věřte, že ne úmyslně ani škodolibě a že bych také občas uvítal seshora od ÚOK nějakou zprávu a informaci, právě nedostatek těchto mě vede k tomu že je vyhledávám jinde. Přijměte tedy mou omluvu. Na tom přiloženém obrázku toho moc nepřečtete ale ta fialová a ročník tam opravdu je, trochu mě vadí, že jsou tam barvy i podobné, a že při našem dosavadním přístupu červená a oranžová bude třeba problém.

9.3.2009 22:23
on marek

XXX.XXX.248.48

redpoll napsal(a):
Dobrý den,

svou informaci o opakujících se pěti barvách kroužků mám zafixovanou a čerstvě jsem ji našel utvrzenou na stránkách italslé organizace AOP. V téhle podobě byly i u nás v minulosti barvy kroužků stále respektovány.
COLORI ANELLI , SEQUENZA COLORI (C.O.M.)

2007 – Nero
2008 – Blu scuro
2009 – Oro
2010 – Verde scuro
2011 – Rosso
2012 – Si ripete la sequenza.

Nicméně nyní mi jeden z vás poslal informaci z internetu, zřejmě správnější, takže jsem Vás možná vylekal zbytečně. Věřte, že ne úmyslně ani škodolibě a že bych také občas uvítal seshora od ÚOK nějakou zprávu a informaci, právě nedostatek těchto mě vede k tomu že je vyhledávám jinde. Přijměte tedy mou omluvu. Na tom přiloženém obrázku toho moc nepřečtete ale ta fialová a ročník tam opravdu je, trochu mě vadí, že jsou tam barvy i podobné, a že při našem dosavadním přístupu červená a oranžová bude třeba problém.

dost ma zarazila informacia o farbe kruzkov pre kanare, pretoze na vacsine talianskych strankach (FOI) o farbe kruzkou nieje zmienka, a z vlastnych skusenosti viem ze chovatelia kruzkuju klasickymi hlinikovymi kruzkami, a dokonca modne plastove sa vpodstate ani neujaly pouziva ich mizive mnozstvo chovatelov a to dokonca len na minikanare (razza spagnola), ked sa v taliancine pise collore oro mysli sa tim zlatozlta farba pretoze farba zlta giallo je dost siroky pojem od bledozltej (chiaro) az po tmavozltu - topasovu giallo scuro

10.3.2009 14:23
datl

XXX.XXX.156.99

redpoll napsal(a):
Dobrý den !

Bohužel neumím francouzky. Snad tu někoho takového najdeme.

http://www.conf.org/com/fr/nov elles/2008/Nou velles_set_2008_2%5B1%5D.pdf
(je třeba odstranit mezery)

ale podle strany č. 44 se mi zdá že opravdu to bude fialová...

10.3.2009 23:53
redpoll

XXX.XXX.64.226

datl napsal(a):
Bohužel neumím francouzky. Snad tu někoho takového najdeme.

http://www.conf.org/com/fr/nov elles/2008/Nou velles_set_2008_2%5B1%5D.pdf
(je třeba odstranit mezery)

ale podle strany č. 44 se mi zdá že opravdu to bude fialová...

V předchozím odkazu najdete tabulku s barvami, uvedenou už výše. Nicméně se mi podařilo vypátrat, že p. Straka vyrábí kroužky na základě sdělení o barvách kroužků W.B.O. (andulkářská organizace, která vždy měla barvy kroužků jiné než C.O.M.). To, že se pánové v C.O.M. před půl rokem rozhodli změnit stávající systém barevného značení a jakousi souhrou náhod (nebo mě to může někdo vysvětlit ?) vybrali pro letošní rok rovněž fialovou, je pro mne obtížně pochopitelné. Mnohem snadněji vnímám, že ptát se na vysvětlení nebo na to, proč se taková informace o změnách nedostane k chovatelům (aspoň členům ČSCH), je bezpředmětné a nevím komu takový dotaz adresovat, pokud bych chtěl předpokládat v reakci i přijatelnou odpověď.

11.3.2009 22:37
mhabrcetl

XXX.XXX.139.197

redpoll napsal(a):
V předchozím odkazu najdete tabulku s barvami, uvedenou už výše. Nicméně se mi podařilo vypátrat, že p. Straka vyrábí kroužky na základě sdělení o barvách kroužků W.B.O. (andulkářská organizace, která vždy měla barvy kroužků jiné než C.O.M.). To, že se pánové v C.O.M. před půl rokem rozhodli změnit stávající systém barevného značení a jakousi souhrou náhod (nebo mě to může někdo vysvětlit ?) vybrali pro letošní rok rovněž fialovou, je pro mne obtížně pochopitelné. Mnohem snadněji vnímám, že ptát se na vysvětlení nebo na to, proč se taková informace o změnách nedostane k chovatelům (aspoň členům ČSCH), je bezpředmětné a nevím komu takový dotaz adresovat, pokud bych chtěl předpokládat v reakci i přijatelnou odpověď.

The WBO adopted in 1997 a 6-year cycle ring colour sequence. At the WBO meeting in November 2002 it was decided to reduce this to 5-year cycle by dropping the silver colour and adding the International Pantone Colour Code to each of the five WBO Ring Colours. This 5-year cycle to commence with the 2004 season. At the 2005 meeting it was decided to change the colour Gold to Violet commencing as from 2009. Also. as from 2009, and with the agreement of the Confederation Ornithologique Mondiale (C.O.M.), the WBO has adopted a 6-year Ring Colour Sequence commencing with our existing ring colour of violet for 2009.

Více info na stránkách WBO.

Přidejte reakci

Přidat smajlík