doutrklars
napsal(a):
Hezké, doufam že chovatelé něco přidaj bažanti jsou též krásní chovanci.My dáme postupně další až uděláme nové fotky aby se neopakovaly
Zdravím..tak i já přispívám trochou do mlýna. - mladý kohout temmincka
bouda
napsal(a):
Zdravím..tak i já přispívám trochou do mlýna. - mladý kohout temmincka
b.mandžuský ve voliéře
bouda
napsal(a):
b.mandžuský ve voliéře
kříženec b.královského a b.obecného (již nechovám)
bouda
napsal(a):
kříženec b.královského a b.obecného (již nechovám)
roční pár s.temminckových při krmení
bouda
napsal(a):
roční pár s.temminckových při krmení
kachnička mandarinská 1,0
oscar
napsal(a):
kachnička mandarinská 1,0
kachička mandarinská 2x1,0 1x 0,1
oscar
napsal(a):
kachička mandarinská 2x1,0 1x 0,1
berneška bělolící 1,1 kacnička karolínská 1,0
oscar
napsal(a):
berneška bělolící 1,1 kacnička karolínská 1,0
Přidám také několik fotek z chovu mého kamaráda.
1.bažant bílý ušatý drouyni
tragopan
napsal(a):
Přidám také několik fotek z chovu mého kamaráda.
1.bažant bílý ušatý drouyni
2.bažant bílý ušatý drouyni
tragopan
napsal(a):
2.bažant bílý ušatý drouyni
vzácně chovaný 1.bařant měděný - soemmerringii
tragopan
napsal(a):
vzácně chovaný 1.bařant měděný - soemmerringii
vzácně chovaný 2.bařant měděný - soemmerringii
tragopan
napsal(a):
vzácně chovaný 2.bařant měděný - soemmerringii
Velmi vzácně chovaný v současnosti pravděpodobně jediný pár tohoto poddruhu v republice: 1.bažant měděný ijimaee
tragopan
napsal(a):
Velmi vzácně chovaný v současnosti pravděpodobně jediný pár tohoto poddruhu v republice: 1.bažant měděný ijimaee
Velmi vzácně chovaný v současnosti pravděpodobně jediný pár tohoto poddruhu v republice: 2..bažant měděný ijimaee
doutrklars
napsal(a):
Bažant madžuský
pávy mutace mam ve volierách kvůli škodné jsou moc vidět
doutrklars
napsal(a):
Satyr obecný 2
Také něco přidám. Zatím tu chybí klasika, takže bažant zlatý.
lesk
napsal(a):
Také něco přidám. Zatím tu chybí klasika, takže bažant zlatý.
Bažant diamantový.
lesk
napsal(a):
Bažant diamantový.
Ještě jednou pán a paní diamantoví.
lesk
napsal(a):
Ještě jednou pán a paní diamantoví.
Páv modrý už zase v toku.
lesk
napsal(a):
Páv modrý už zase v toku.
Taky jednoho přidám. Tenhle krasavec není můj a patří Oldovi Delišovi. G.Z.
gazd
napsal(a):
Taky jednoho přidám. Tenhle krasavec není můj a patří Oldovi Delišovi. G.Z.
Loni jsme postavili první voliéru. Nyní tam máme bažanta zlatožlutého (2,1). Uvažujeme o vybudování další voliéry v tomto roce, opět pro chov bažantů. Jaký druh doporučujete. Spíše nenáročnější druh, který nepotřebuje temperované zimoviště apod.
Uvažoval jsem o bažantu stříbrném.
Jinak chováte ve voliéře společně s bažanty ještě něco? Mám voliéru kde mám 3 bažanty a ta má rozměry 5x3x2,5 m (d,š,v). Uvažoval jsem o nějakém druhu křepelek nebo holubů.
ripcurl
napsal(a):
Loni jsme postavili první voliéru. Nyní tam máme bažanta zlatožlutého (2,1). Uvažujeme o vybudování další voliéry v tomto roce, opět pro chov bažantů. Jaký druh doporučujete. Spíše nenáročnější druh, který nepotřebuje temperované zimoviště apod.
Jinak chováte ve voliéře společně s bažanty ještě něco? Mám voliéru kde mám 3 bažanty a ta má rozměry 5x3x2,5 m (d,š,v). Uvažoval jsem o nějakém druhu křepelek nebo holubů.
Zbažantů , kteří nepotřebují žádné zimování je obrovský výběr ve třetím roce se vam začnou mydlit ti 2 kohouti zlatožlutí jednoho budete muset dát pryč křepelky k nim dát nemůžete co se zdržuje dole to kohout v toku napadá já mam u bažantů hrdličky, různé mutace rosel dají se i různé druhy okrasných holubů
ripcurl
napsal(a):
Dobrý den, pokud chcete chovat bažanty bez zvláštního zimoviště s dalšími ptáky, mohu doporučit paví šedé. Chovám je s holuby chocholatými a arborophilami a měl jsem u nich svého času i křepely korunkaté a holuby bronzovokřídlé. Zdravím tragopan.
doutrklars
napsal(a):
Zbažantů , kteří nepotřebují žádné zimování je obrovský výběr ve třetím roce se vam začnou mydlit ti 2 kohouti zlatožlutí jednoho budete muset dát pryč křepelky k nim dát nemůžete co se zdržuje dole to kohout v toku napadá já mam u bažantů hrdličky, různé mutace rosel dají se i různé druhy okrasných holubů
Promiň,přehodil jsem to.Mělo tam být 1,2. Jinak mám vyhlídnuté nějaké pěkné holuby,ale nejsou jk sehnání.Alespoň tady v inzerci jsem nenašel prodejce.Kde doporučujete kupovat?Když nepočítám zahraničí?
POtom další věc,koukám podle fotek že máte u všech bažantů krásně dlouhé ocasní pera. Moji bažanti je mají stále ulámené.Jak tomu zabránit? Další dotaz, vyžadují bažanti při hřadování nějaké závětří? Mají takovou boudu kde tráví většinu dne, ale hřadovací větve mají venku ve voliéře.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, pokud chcete chovat bažanty bez zvláštního zimoviště s dalšími ptáky, mohu doporučit paví šedé. Chovám je s holuby chocholatými a arborophilami a měl jsem u nich svého času i křepely korunkaté a holuby bronzovokřídlé. Zdravím tragopan.
A v jaké cenové relaci se pohybuje páreček? Mám omezené možnosti - jsem student. Jinak vypadají moc pěkně
doutrklars
napsal(a):
Bažant madžuský
Páv zelený lonský odchov musí se zimovat ale už jsem je vypustil
ripcurl
napsal(a):
to je pro mě moc,i když se to "vrátí" potencionálním odchovem.Jaké druhy bažantů se pohybují v cenové relaci do 1000,- za kus (nepočítám zlatožluté,žluté,obecné).díky
Dobrý den, tak bažanti v ceně do 2000Kč za pár kteří vydrží naší zimu jsou a kteří jsou u nás dostupní: diamantový, královský, mikádo, sedlatý, stříbrný, nepálský, bělochocholatý. Humeův je spíše za hranicí této ceny. Zdravím tragopan.
tomass
napsal(a):
Dobrý den, dnes mě snesla slepice bažanta lesklýho na zem vajičko a nemá udělané hnízdo. Poradí mi někdo, jak se řeší hnízda u bažantů a jejic hnízdění??? Předem moc děkuji
dobrý den prepáčte viete mi niekto povedať orientačnú cenu bažantov sedlatých,mikádo,edvardsov,a české meno neviem ale diardy,tuším je to bažant zamatový. Za seriozne odpovede dakujem.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, tak bažanti v ceně do 2000Kč za pár kteří vydrží naší zimu jsou a kteří jsou u nás dostupní: diamantový, královský, mikádo, sedlatý, stříbrný, nepálský, bělochocholatý. Humeův je spíše za hranicí této ceny. Zdravím tragopan.
Mohu vědět jak vypadá ten bažant bělochocholatý? Ještě nikdy jsem o něm neslyšel.ani na internetu jsem nenašel foto.díky
eupatria
napsal(a):
dobrý den prepáčte viete mi niekto povedať orientačnú cenu bažantov sedlatých,mikádo,edvardsov,a české meno neviem ale diardy,tuším je to bažant zamatový. Za seriozne odpovede dakujem.
Dobrý den, přibližné ceny za pár v Kč : sedlatí 1200, mikádo 1800, edwards 3-4000, prelát(l.diardi) 4-5000. Zdravím tragopan.
ripcurl
napsal(a):
Mohu vědět jak vypadá ten bažant bělochocholatý? Ještě nikdy jsem o něm neslyšel.ani na internetu jsem nenašel foto.díky
B.bělochocholatý - lophura leucomelana hamiltoni 1.
tragopan
napsal(a):
B.bělochocholatý - lophura leucomelana hamiltoni 1.
2.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, přibližné ceny za pár v Kč : sedlatí 1200, mikádo 1800, edwards 3-4000, prelát(l.diardi) 4-5000. Zdravím tragopan.
Dobrý den, mohl bych bažanty paví šedé chovat v kombinované voliéře 3x1,5x1,8 d,š,v vnitřek a venkovní část 4x1,5x2,5 d,š,v? A ještě dotaz na cenu bažantů palawanských a kolik chovatelů je v ČR asi chová je to další nesmírně nádherný druh.
S pozdravem majna
majna
napsal(a):
Dobrý den, mohl bych bažanty paví šedé chovat v kombinované voliéře 3x1,5x1,8 d,š,v vnitřek a venkovní část 4x1,5x2,5 d,š,v? A ještě dotaz na cenu bažantů palawanských a kolik chovatelů je v ČR asi chová je to další nesmírně nádherný druh.
S pozdravem majna
ta velikost dostačuje dohatě tito bažanti ani nemaji dlouhé klíny ,který nejvíc trpí v úzkých volierách. cena pálavanců je asi 5-6 tis. ra pár zcháněji se hůř ale na podzim se sehnat dají
doutrklars
napsal(a):
ta velikost dostačuje dohatě tito bažanti ani nemaji dlouhé klíny ,který nejvíc trpí v úzkých volierách. cena pálavanců je asi 5-6 tis. ra pár zcháněji se hůř ale na podzim se sehnat dají
Dobrý den, dovoluji si nesouhlasit cenu co jste uvedl je cenou za kus. I v zahranicí se pohybuje cena za pár nominátní okolo 350E za pár a napoleonis jsou 600-700 za pár. U nás je chováno asi do 10 páru nominátní formy a pokud je mi známo napoleonis zde nejsou zatím chováni. Zdravím tragopan.
doutrklars
napsal(a):
Bažant madžuský
mně byl nabízen chovatelem ze Slovenska odchov pálavanců na podzim 4tisíce kus jestli je to levné nevim ale třeba kohouta bílého páva jsem od něj koupil za 3000 a u nás jsem měl nabídku za 7 tis je to otázka toho jak hodně zcháníte i kolik berete zvířat já když kupuji v zahraničí tak beru ptáky třeba za 20-30 tisíc pak ty ceny jsou o něčem jiném
doutrklars
napsal(a):
mně byl nabízen chovatelem ze Slovenska odchov pálavanců na podzim 4tisíce kus jestli je to levné nevim ale třeba kohouta bílého páva jsem od něj koupil za 3000 a u nás jsem měl nabídku za 7 tis je to otázka toho jak hodně zcháníte i kolik berete zvířat já když kupuji v zahraničí tak beru ptáky třeba za 20-30 tisíc pak ty ceny jsou o něčem jiném
Dobrý den, ceny které jsem uvedl jsou běžné a obvyklé a jsou podložené celkem slušným přehledem, který si dovolím tvrdit že o chovech těchto ptáků mám. Netvrdím, že nemůžete koupit za jiné peníze. Nicméně je vždy dobré vidět celý kontext. Z toho že např já měl nabídku na 1,0 palawan za 1000Kč nelze vyvozovat že je to cena běžná a obvyklá. Někteří z obchodníků, které nebudu jmenovat nabízeli pár palawanců za 17 000Kč a to také není obvyklé pokud se ovšem nejedná o ssp napoleonis ale tu zde nikdo nechová.
Zlá zkušenost s nekorektními obchodníky a možnost koupě kvalitních a hlavně čistokrevných ptáků mně dovedla k tomu, že již několik let jezdím vždy do zahraničí, jednak se podívat jak to dělají jinde a hlavně nakoupit něco nového do svého chovu eventuelně dovezu i pro své přátele. Nejsem obchodník takže nakupuji pouze to co momentálně hledám takře nemám množstevní slevu. Nicméně i o cenách v zahraničí mám celkem slušnou představu.
Přeji mnoho zdaru a zdravím tragopan.
doutrklars
napsal(a):
Bažant tibetský
Pokud je mi známo , každý se vyvarovává koupit křížence páva korunkatého s pávem zeleným ty jsou v chovu bezcenné ale nevim nic o tom , že by při jejich vzácnosti někdo rozlišoval jaký má poddruh. Dokonce ani většina odborné literatury pávy zelené na 3 poddruhy nerozlišuje . Ale já se v jejich chovu pokládam za začátečníka a pokud mi zdělíte, kdo u nás je tak samostatně chová a rozlišuje , rád se necham poučit děkuji
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, cena závisí na poddruhu z Vašeho fota bohužel nepoznám který ze tří poddruhů p. muticus vlastníte.
Zdravím tragopan.
Ani dostupná literatura 3 poddruhy neuvádí pouze se musí chovatelé vyvarovat aby nekoupily křížence mezi pávem korunkatým nevím o tom že by někdo u nás choval a dělil páva zeleného na poddruhy ale jestli někoho znáte ,já jsem začátečník rád se necham poučit děkuji
doutrklars
napsal(a):
Vyobrazený páv zelený je poddruh imperator. Podle informace prodávajícího chovatele. Já sám jsem na vlastní oči jiný poddruh neviděl tudíž nemohu potvrdit ani vyvrátit jestli se opravdu o tento poddruh jedná
Dobrý den, právě jsem byl upozorněn administrátorem, že pokud budeme z této diskuse dělat cituji: biznis forum o cenách, budou příspěvky vymazány. Sice nechápu v čem je problém, ale budiž.
Stran pávů zelených, pokud je mi známo páv zelený pavo muticus má tři poddruhy:
1.pavo muticus muticus nejčastšji chovaný v zajetí a žijící v Malajsii a Jávě
2.pavo muticus imperator obývající Indočínu
3.pavo muticus spicifer obývající severovýchod Indie a severozápad Maymar.
Především američtí chovatelé v hombě za různými mutacemi používají křížence mezi pávem korunkatým a zeleným pod názvem SPAULDING.
Zdravím tragopan
doutrklars
napsal(a):
ano já tyto poddruhy znam ale informace jsou prakticky jen ze zahraniční literatury .Vyobrazován bývá hlavně poddruh imperátor a myslim že je i v chovech v Evropě zastoupen nejvíc je to jen má doměnka
Tak o víkendu mi slepička bažanta zlatožlutého snesla vajíčko,ale jen tak mimo boudu.Navíc si ho vůbec nevšímá.Kohoutek se do něho snaží klovat...
Předpokládám že bude stejně hluché,jelikož jsem slyšel že pohlavní dospělost má kohoutek až ve druhém roce.Každopádně i tak je již aktivní a snaží se slepičky oplodnit.
Co mám dělat?Je možné že bude oplozené?Mám ho slepičce nějak podstrčit?
Možná vám to přijde jako přihloplý dotaz,ale je to moje první zkušenost.
Díky
ripcurl
napsal(a):
Tak o víkendu mi slepička bažanta zlatožlutého snesla vajíčko,ale jen tak mimo boudu.Navíc si ho vůbec nevšímá.Kohoutek se do něho snaží klovat...
Předpokládám že bude stejně hluché,jelikož jsem slyšel že pohlavní dospělost má kohoutek až ve druhém roce.Každopádně i tak je již aktivní a snaží se slepičky oplodnit.
Co mám dělat?Je možné že bude oplozené?Mám ho slepičce nějak podstrčit?
Možná vám to přijde jako přihloplý dotaz,ale je to moje první zkušenost.
Díky
Nejsem v chovu bažantů až tak sběhlý jako kolegové. Protože se ale nikdo z nich nevyjádřil, je to zřejmě na mně. To, že je kohoutek pohlavně vyspělý, přepeřený a plně vybarvený až ve druhém roce života neznamená, že by nebyl schopen vajíčka oplodnit už nyní. Problém je spíš v chování samiček, které takovému "mlaďochovi" prostě nepodrží. Že vajíčka budou kohoutkem oplozená je tedy reálně možné, vzhledem k výše uvedenému chování slípek však velmi málo pravděpodobné.
Co se týká druhé části dotazu, tak doporučuji vejce urychleně sebrat a umístit do uměle připraveného hnízda. Ponechat ho na volném prostranství kde bylo sneseno, je krajně nevhodné a nebezpečné. Už jen kvůli možnému propuknutí zlozvyku požírání vlastních vajec. Pro inspiraci vkládám fotku, jak to řeším já. Umělé hnízdo je vytvořeno třeba ze starého koše na trávu (zbyl mi z vyřazené sekačky). Také u mně snesla slípka prní vejce mimo hnízdo. Je to naprosto běžné chování, zvláště u mladých slípek. Po jeho přesunutí do hnízda (koše) už ale hned to další - druhé vejce snesla sama správně vedle toho prvého. Přeju ať se daří.
lesk
napsal(a):
Nejsem v chovu bažantů až tak sběhlý jako kolegové. Protože se ale nikdo z nich nevyjádřil, je to zřejmě na mně. To, že je kohoutek pohlavně vyspělý, přepeřený a plně vybarvený až ve druhém roce života neznamená, že by nebyl schopen vajíčka oplodnit už nyní. Problém je spíš v chování samiček, které takovému "mlaďochovi" prostě nepodrží. Že vajíčka budou kohoutkem oplozená je tedy reálně možné, vzhledem k výše uvedenému chování slípek však velmi málo pravděpodobné.
Co se týká druhé části dotazu, tak doporučuji vejce urychleně sebrat a umístit do uměle připraveného hnízda. Ponechat ho na volném prostranství kde bylo sneseno, je krajně nevhodné a nebezpečné. Už jen kvůli možnému propuknutí zlozvyku požírání vlastních vajec. Pro inspiraci vkládám fotku, jak to řeším já. Umělé hnízdo je vytvořeno třeba ze starého koše na trávu (zbyl mi z vyřazené sekačky). Také u mně snesla slípka prní vejce mimo hnízdo. Je to naprosto běžné chování, zvláště u mladých slípek. Po jeho přesunutí do hnízda (koše) už ale hned to další - druhé vejce snesla sama správně vedle toho prvého. Přeju ať se daří.
Díky za info. Mám již 4 vajíčka od jedné slepičky. Zajímavé je, že v hnízdě na nich sedí kohoutek. Je to normální?Myslel jsem že u bažantů kohout o vajíčká nejeví zájem.
ripcurl
napsal(a):
Nikdo neví?
Dobrý deň. Nereagoval som lebo nemám veľke skúsenosti s chovom bažantov. V minulosti som choval bažanty zlaté a tiež som mal tento prípad, že kohút zasadol na vajíčka. Dokonca aj vysedel mláďatá. Nikdy predtým nebol von z voliery, ale v tom čase sedenia na znáške a vysedenia bol veľmi krotký, a dokonca som ho začal aj s mláďatmi púšťať von na dvor a nikdy neuletel a aj naspäť do voliery nebol problém ho dostať. Takže takáto je moja skúsenosť. Chovu zdar
doutrklars
napsal(a):
Bažant madžuský
tak koukám, že tu není bažant zlatý - žlutá forma. Tak přidávám foto naše Zlatouška.
mako
napsal(a):
Dobrý deň. Nereagoval som lebo nemám veľke skúsenosti s chovom bažantov. V minulosti som choval bažanty zlaté a tiež som mal tento prípad, že kohút zasadol na vajíčka. Dokonca aj vysedel mláďatá. Nikdy predtým nebol von z voliery, ale v tom čase sedenia na znáške a vysedenia bol veľmi krotký, a dokonca som ho začal aj s mláďatmi púšťať von na dvor a nikdy neuletel a aj naspäť do voliery nebol problém ho dostať. Takže takáto je moja skúsenosť. Chovu zdar
Že kohout zlatého bažanta sám vysedí vejce není normální jev. Jde spíš o raritu, kterou ale nemohu vyloučit. V přírodě se totiž o potomstvo starají oba rodiče společně, při čemž zahřívání vajec je výlučně na slípce. V zajetí je ale často všechno jinak. Tito bažanti se většinou chovají ve skupině jeden kohout a více slípek. V omezeném prostoru nemá totiž jedna slípka možnost úniku. Je proto velmi důležité vytvořit jí ve voliéře dostatek úkrytů, například z chvojí (zvláště u párového chovu).
Chování kohoutka se ale během doby dost mění. Nejaktivnější a někdy až agresivní bývá brzy z jara. U mne začínají slípky pravidelně 1. dubna snášet a v té době je kohout stále při chuti. Jakmile ale slípka pevně zasedne, nechává ji už kohoutek většinou na pokoji a svou pozornost upře jinam. Ještě později, když začne pelíchat, (u mne zpravidla červenec až srpen), se z neodbytného nápadníka stává dokonce starostlivý otec. Na obrázku je důkaz - můj již rozpeřený kohout při zahřívání kuřátek (jsou vidět jen nožičky).
zbosace
napsal(a):
Zdravím. Kto sa vyznáte v mutáciách zl. bažantov, je na predošlom príspevku bažant zlatožltý alebo škoricový??? Ďakujem za odpoveď.
Dobrý den, bohužel rozlišení fotek zde uveřelňovaných je velmi malé a tak lze těžko určit mutaci. Já bych si typnul ny zlatožlutého. Skořicových je u nás velmi málo. Jinak zlatožlutý je tmavší a má pruhovaný ocas na rozdíl od zlatožlutého, který ho má mramorovaný. Přikládám fota jen nevím jak to bude patrné. Zdravím tragopan
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, bohužel rozlišení fotek zde uveřelňovaných je velmi malé a tak lze těžko určit mutaci. Já bych si typnul ny zlatožlutého. Skořicových je u nás velmi málo. Jinak zlatožlutý je tmavší a má pruhovaný ocas na rozdíl od zlatožlutého, který ho má mramorovaný. Přikládám fota jen nevím jak to bude patrné. Zdravím tragopan
ZLATOŽLUTÝ
doutrklars
napsal(a):
Setkal se někdo s Bažantem tibetským poddruh harmani ?
Zdravím. Živého jedince tohoto druhu/poddruhu zatím ne, pouze v literatuře. V handbooku ptáků Indie je dokonce uváděn jako samostatný druh C.harmani, a podle vzhledu se jedná o opravdu zcela rozdílného ptáka (kromě krátkých "uší" a tmavého ocasu).
bouda
napsal(a):
Zdravím. Živého jedince tohoto druhu/poddruhu zatím ne, pouze v literatuře. V handbooku ptáků Indie je dokonce uváděn jako samostatný druh C.harmani, a podle vzhledu se jedná o opravdu zcela rozdílného ptáka (kromě krátkých "uší" a tmavého ocasu).
Děkuji za odpověd já chovam všechny 3 druhy ušatých a s tímto poddruhem jsem se setkal po koupi knihy v Holandsku nejprv jsem se domníval , že se jedná o poddruh b. madžuského
doutrklars
napsal(a):
Děkuji za odpověd já chovam všechny 3 druhy ušatých a s tímto poddruhem jsem se setkal po koupi knihy v Holandsku nejprv jsem se domníval , že se jedná o poddruh b. madžuského
Dobrý den, je to tak jak píše Adam. Někdy je harmani uváděn jako samostatný druh a někdy jako poddruh bílých ušatých. Ti mají krom harmani další čtyři poddruhy a to : 1.c.c.crossoptilon, 2. c.c. dolani, 3. c.c.drouyni, 4. c.c lichiangense.
Přičemž dolani nejsou v zajetí pravděpodobně chováni, lichiangense jsou údajně chováni v Německu, harmani chová jeden chovatel v Nizozemí a crossoptilon a drouyni jsou nejčastěji zastoupeni v chovech.
Petře podařil se Vám od Vašich drouyni odchov? Jinak přeji mnoho úspěchů v chovu a zdravím tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, je to tak jak píše Adam. Někdy je harmani uváděn jako samostatný druh a někdy jako poddruh bílých ušatých. Ti mají krom harmani další čtyři poddruhy a to : 1.c.c.crossoptilon, 2. c.c. dolani, 3. c.c.drouyni, 4. c.c lichiangense.
Přičemž dolani nejsou v zajetí pravděpodobně chováni, lichiangense jsou údajně chováni v Německu, harmani chová jeden chovatel v Nizozemí a crossoptilon a drouyni jsou nejčastěji zastoupeni v chovech.
Petře podařil se Vám od Vašich drouyni odchov? Jinak přeji mnoho úspěchů v chovu a zdravím tragopan.
Mam lonské ptáky ale u ušatých a madžuských se mi mnohokrát podařil odchov již v prvním roce . Mam zatim 3 čerstvá vajíčka tudíž nevím jestli jsou oplozená ,přál bych si to. Tak mizerný tok u všech bažantů jaký je letos jsem ještě nezaznamenal , tak jsem vůbec zvědav na všeobecnou oplozenost určitě dám vědět
bouda
napsal(a):
c. harmani
doutrklars
napsal(a):
Mam lonské ptáky ale u ušatých a madžuských se mi mnohokrát podařil odchov již v prvním roce . Mam zatim 3 čerstvá vajíčka tudíž nevím jestli jsou oplozená ,přál bych si to. Tak mizerný tok u všech bažantů jaký je letos jsem ještě nezaznamenal , tak jsem vůbec zvědav na všeobecnou oplozenost určitě dám vědět
Dobrý den, já si na tok nemohu stěžovat, nicméně se vše ukáže až jak se to bude líhnout. Ještě dotaz odkud máte ty drouyni? Je to nepříbuzný pár?
Zdravím tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, já si na tok nemohu stěžovat, nicméně se vše ukáže až jak se to bude líhnout. Ještě dotaz odkud máte ty drouyni? Je to nepříbuzný pár?
Zdravím tragopan.
slepice pochází od chovatele z Krakovce u Rakovníka a kohoutka mi sehnal pan Pekárek od Polského chovatele jelikož tady nic nebylo
doutrklars
napsal(a):
Bažant madžuský
Náš páv s pštrosama, jsou to ještě kuřata