jirkap
napsal(a):
pomozte mi určit pohlaví loňských mláďat
Dobrý den
Můj názor je, že kouřák v levo je samec. Má jasná černá pera v rýdováku. Skvrnu okolo kloáky to samice nemají. Kouřák v pravo je samice. Zelená barva na hrudi je matná. Zobák je světlejší, rýdovák má červené lemy, které náleží samicím. Takle vybarvení kouřáci mi hnízdili již v prvním roce. Hodnocení, které jsem popsal je můj názor. Nikomu ho nevnucuji. Zadavateli přeji chovu zdar. Máte 1,1. S pozdravem
1979
napsal(a):
Dobrý den
Můj názor je, že kouřák v levo je samec. Má jasná černá pera v rýdováku. Skvrnu okolo kloáky to samice nemají. Kouřák v pravo je samice. Zelená barva na hrudi je matná. Zobák je světlejší, rýdovák má červené lemy, které náleží samicím. Takle vybarvení kouřáci mi hnízdili již v prvním roce. Hodnocení, které jsem popsal je můj názor. Nikomu ho nevnucuji. Zadavateli přeji chovu zdar. Máte 1,1. S pozdravem
Musím Vám trochu oponovat, z mé zkušenosti jsou samice již od hnízda brčálově zelená (ptáci na fotografii mají žlutý nádech), co se týče růžových lemů na spodní straně ocasu: samec samozřejmě černý, ale v jednom roce může mít ještě pozůstatky růžového lemu na perech, které zatím nepřepeřil (mám v chovu loňského 100% samce, který má již prokvetlé žluté zbarvení, zpívá a páří, ale tyto pozůstatky růžových lemů pořád má), samice mají růžové lemy v daleko větším rozsahu (přikládám foto samice s detailem na spodní stranu ocasu). Mimo jiné, pokud jsou ptáci z loňského roku, tak samec musí zpívat a samice by měla mít zájem o hnízdní budku (souhlasím s předešlým názorem, že ptáci v jednom roce bezproblému hnízdí). Můj názor je, že máte 2 samce, přeji úspěšnou chovnou sezónu...
onicek
napsal(a):
samci
dnes jsem je opět nafotil a než jednoho prodám chci mít jistotu že to jsou to skutečně samci, je jim přes rok.
jirkap
napsal(a):
dnes jsem je opět nafotil a než jednoho prodám chci mít jistotu že to jsou to skutečně samci, je jim přes rok.
Zdravím, rozdíl ve zbarvení z této fotky je podle mne patrný a proto si myslím, že je to pár-ač horáci stále nejsou v mých voliérách mají jednu rezervovanou. Můj názor berte v případě kouřáků jako laický.
Z fotky je podle mne docela těžké poznat rozdíly v barvě, záleží při jakem svetle fotite atd. Neni nad to kdyz si pozvete znameho chovatele co chova horaky od vedle a on Vám určitě rád poradí
kratochvil
napsal(a):
Zdravím, rozdíl ve zbarvení z této fotky je podle mne patrný a proto si myslím, že je to pár-ač horáci stále nejsou v mých voliérách mají jednu rezervovanou. Můj názor berte v případě kouřáků jako laický.
Z fotky je podle mne docela těžké poznat rozdíly v barvě, záleží při jakem svetle fotite atd. Neni nad to kdyz si pozvete znameho chovatele co chova horaky od vedle a on Vám určitě rád poradí
takže můj poslední odhad že vlastníte 2 samce beru zpět a omlovám se vám, máte opravdu pár a preji mnoho uspechu
cicinka
napsal(a):
Budka už měla být předložená dávno, mě hnízdili v březnu, teď už jsou mláďata prodaná a staří pelichají.Můžete jim ji dát, ale podle mě už stejně nezahnízdí.
Dobrý den, mě hnízdí pár červenokřídlých(již 2hnízdo). Myslím, že mohou zahnízdit.
Přeji Vám mnoho chovatelských úspěchů Jirka