Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2009 20:07
jirkap

XXX.XXX.157.23

pomozte mi určit pohlaví loňských mláďat

7.4.2009 21:14
vancik

XXX.XXX.87.170

jirkap napsal(a):

Máte dva samce...

8.4.2009 05:53
1979

XXX.XXX.159.148

jirkap napsal(a):

Dobrý den
Můj názor je, že kouřák v levo je samec. Má jasná černá pera v rýdováku. Skvrnu okolo kloáky to samice nemají. Kouřák v pravo je samice. Zelená barva na hrudi je matná. Zobák je světlejší, rýdovák má červené lemy, které náleží samicím. Takle vybarvení kouřáci mi hnízdili již v prvním roce. Hodnocení, které jsem popsal je můj názor. Nikomu ho nevnucuji. Zadavateli přeji chovu zdar. Máte 1,1. S pozdravem

8.4.2009 10:15
vancik

XXX.XXX.87.170

1979 napsal(a):
Dobrý den
Můj názor je, že kouřák v levo je samec. Má jasná černá pera v rýdováku. Skvrnu okolo kloáky to samice nemají. Kouřák v pravo je samice. Zelená barva na hrudi je matná. Zobák je světlejší, rýdovák má červené lemy, které náleží samicím. Takle vybarvení kouřáci mi hnízdili již v prvním roce. Hodnocení, které jsem popsal je můj názor. Nikomu ho nevnucuji. Zadavateli přeji chovu zdar. Máte 1,1. S pozdravem

Musím Vám trochu oponovat, z mé zkušenosti jsou samice již od hnízda brčálově zelená (ptáci na fotografii mají žlutý nádech), co se týče růžových lemů na spodní straně ocasu: samec samozřejmě černý, ale v jednom roce může mít ještě pozůstatky růžového lemu na perech, které zatím nepřepeřil (mám v chovu loňského 100% samce, který má již prokvetlé žluté zbarvení, zpívá a páří, ale tyto pozůstatky růžových lemů pořád má), samice mají růžové lemy v daleko větším rozsahu (přikládám foto samice s detailem na spodní stranu ocasu). Mimo jiné, pokud jsou ptáci z loňského roku, tak samec musí zpívat a samice by měla mít zájem o hnízdní budku (souhlasím s předešlým názorem, že ptáci v jednom roce bezproblému hnízdí). Můj názor je, že máte 2 samce, přeji úspěšnou chovnou sezónu...

8.4.2009 14:28
wolfik

XXX.XXX.150.168

jirkap napsal(a):

opravdu máte 2 samce, samice jsou už z hnízda mnohem tmavší

9.4.2009 10:56
slanina

XXX.XXX.160.8

wolfik napsal(a):
opravdu máte 2 samce, samice jsou už z hnízda mnohem tmavší

jen tak pro srandu: Pan Vančura ván přeje úspěšnou chovnou sezonu se dvěma samci s pozdravem Marek

9.4.2009 20:26
vancik

XXX.XXX.19.202

slanina napsal(a):
jen tak pro srandu: Pan Vančura ván přeje úspěšnou chovnou sezonu se dvěma samci s pozdravem Marek

samozřejmě se to netýkalo těch samců...

11.4.2009 12:38
onicek

XXX.XXX.160.5

vancik napsal(a):
samozřejmě se to netýkalo těch samců...

samci

29.7.2009 20:28
jirkap

XXX.XXX.157.23

onicek napsal(a):
samci

dnes jsem je opět nafotil a než jednoho prodám chci mít jistotu že to jsou to skutečně samci, je jim přes rok.

29.7.2009 21:39
tretina

XXX.XXX.7.84

jirkap napsal(a):
dnes jsem je opět nafotil a než jednoho prodám chci mít jistotu že to jsou to skutečně samci, je jim přes rok.

podle mě je to pár

29.7.2009 22:07
student

XXX.XXX.175.142

jirkap napsal(a):

Určitě je to pár...

30.7.2009 07:28
kratochvil

XXX.XXX.82.210

jirkap napsal(a):

Zdravím, rozdíl ve zbarvení z této fotky je podle mne patrný a proto si myslím, že je to pár-ač horáci stále nejsou v mých voliérách mají jednu rezervovanou. Můj názor berte v případě kouřáků jako laický.
Z fotky je podle mne docela těžké poznat rozdíly v barvě, záleží při jakem svetle fotite atd. Neni nad to kdyz si pozvete znameho chovatele co chova horaky od vedle a on Vám určitě rád poradí

30.7.2009 10:21
onicek

XXX.XXX.160.5

kratochvil napsal(a):
Zdravím, rozdíl ve zbarvení z této fotky je podle mne patrný a proto si myslím, že je to pár-ač horáci stále nejsou v mých voliérách mají jednu rezervovanou. Můj názor berte v případě kouřáků jako laický.
Z fotky je podle mne docela těžké poznat rozdíly v barvě, záleží při jakem svetle fotite atd. Neni nad to kdyz si pozvete znameho chovatele co chova horaky od vedle a on Vám určitě rád poradí

takže můj poslední odhad že vlastníte 2 samce beru zpět a omlovám se vám, máte opravdu pár a preji mnoho uspechu

2.8.2009 20:04
jirkap

XXX.XXX.157.23

onicek napsal(a):
takže můj poslední odhad že vlastníte 2 samce beru zpět a omlovám se vám, máte opravdu pár a preji mnoho uspechu

Samec se od samice nehne na krok a vrká jak holub, mám jim předložit budku?

3.8.2009 15:24
cicinka

XXX.XXX.29.10

jirkap napsal(a):
Samec se od samice nehne na krok a vrká jak holub, mám jim předložit budku?

Budka už měla být předložená dávno, mě hnízdili v březnu, teď už jsou mláďata prodaná a staří pelichají.Můžete jim ji dát, ale podle mě už stejně nezahnízdí.

3.8.2009 20:20
pap3

XXX.XXX.62.195

cicinka napsal(a):
Budka už měla být předložená dávno, mě hnízdili v březnu, teď už jsou mláďata prodaná a staří pelichají.Můžete jim ji dát, ale podle mě už stejně nezahnízdí.

Dobrý den, mě hnízdí pár červenokřídlých(již 2hnízdo). Myslím, že mohou zahnízdit.
Přeji Vám mnoho chovatelských úspěchů Jirka

Přidejte reakci

Přidat smajlík