Buráky v krmení POZOOOOOOOOOR

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2009 19:28
usak

XXX.XXX.211.225

Dobrý den, přeji všem chovatelům opeřených krasavců. Jelikož po špatných zkušenostech kupuji jen originální krmení od nejmenované renomované Holandské firmy, byl jsem velice překvapen, na co jsem narazil v měsíc staré krmné smněsy obsahující buráky. Opravdu jsem, si zakládal na kvalitě a čistotě těchto produktů, mé zklamání ovšem nemá hranic. Je v ohrožení života můj nejoblíbenější kus, samice žaka perfektně krotká a nejumazlenější z ptáků co znám. Krmení skladuji při pokojové teplotě v plastovém kbelíku uzavřevném papírovým uzávěrem. Krmení jsem koupil minulý měsíc na burze v Přerově od velice solidního dovozce, celý originál uzavřený pitel s roční zárukou, tedy dosti čerstvý. Bohužel pánové na přiložených fotkách dokumentuji co jsem v něm našel. Firmu udávat nebudu, nechci nikomu škodit, jelikož si opravdu myslím, že to není jeho chyba.

11.4.2009 19:30
usak

XXX.XXX.211.225

usak napsal(a):
Dobrý den, přeji všem chovatelům opeřených krasavců. Jelikož po špatných zkušenostech kupuji jen originální krmení od nejmenované renomované Holandské firmy, byl jsem velice překvapen, na co jsem narazil v měsíc staré krmné smněsy obsahující buráky. Opravdu jsem, si zakládal na kvalitě a čistotě těchto produktů, mé zklamání ovšem nemá hranic. Je v ohrožení života můj nejoblíbenější kus, samice žaka perfektně krotká a nejumazlenější z ptáků co znám. Krmení skladuji při pokojové teplotě v plastovém kbelíku uzavřevném papírovým uzávěrem. Krmení jsem koupil minulý měsíc na burze v Přerově od velice solidního dovozce, celý originál uzavřený pitel s roční zárukou, tedy dosti čerstvý. Bohužel pánové na přiložených fotkách dokumentuji co jsem v něm našel. Firmu udávat nebudu, nechci nikomu škodit, jelikož si opravdu myslím, že to není jeho chyba.

Apeluji proto na všechny chovatele aby se vyvarovali koupi směsí obsahující burské oříšky.

11.4.2009 19:31
usak

XXX.XXX.211.225

usak napsal(a):
Apeluji proto na všechny chovatele aby se vyvarovali koupi směsí obsahující burské oříšky.

doufám, že to bude vidět

11.4.2009 19:32
usak

XXX.XXX.211.225

usak napsal(a):
doufám, že to bude vidět

některé ty šedé shluky jsou zaplísněná jádra

11.4.2009 19:33
usak

XXX.XXX.211.225

usak napsal(a):
některé ty šedé shluky jsou zaplísněná jádra

divoký pták to asi nepozře, ale dokrmený zcela rád veme vše

11.4.2009 19:35
usak

XXX.XXX.211.225

usak napsal(a):
divoký pták to asi nepozře, ale dokrmený zcela rád veme vše

Přeji všem mnoho úspěchů a málo špatných zkušeností v chovu. Zítra to jdu projednat z prodejcem a uvidím co mi řekne nebo jak bude reagovat. Určitě dám vědět pánové.

11.4.2009 21:58
sunflowersman

XXX.XXX.175.196

usak napsal(a):
Přeji všem mnoho úspěchů a málo špatných zkušeností v chovu. Zítra to jdu projednat z prodejcem a uvidím co mi řekne nebo jak bude reagovat. Určitě dám vědět pánové.

Dobrý den pane Romane. Z Vašich fotek mnoho nevyčtu,ale tipuji, že spíláte na plíseň, jež je uchycena na burských oříšcích. Podle mé zkušenosti(nechovám větší druhy,jež konzumují buráky), nemá cenu řešit tento problém. Jediným východiskem, je kupovat buráky v obchodech se zdravou výživou, bohužel i tam je úspěšnost 90%.Jelikož jsem se dříve zajímal hluboce o zdravou výživu, nevidím nic pozitivního na konzumaci buráků člověkem, natož papouškem.Myslím si, že existují mnohem výživnější a vhodnější "ořechy", které nenapáchají tolik škody. Věřím, že každý s tímhle souhlasit nemusí a nebude. Přeji ať vše dopadne dobře. A co Arcadie lampy, nechal jste je, nebo jste zvolil jinou možnost? chovu zdar Mira.

11.4.2009 22:29
eden

XXX.XXX.65.10

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den pane Romane. Z Vašich fotek mnoho nevyčtu,ale tipuji, že spíláte na plíseň, jež je uchycena na burských oříšcích. Podle mé zkušenosti(nechovám větší druhy,jež konzumují buráky), nemá cenu řešit tento problém. Jediným východiskem, je kupovat buráky v obchodech se zdravou výživou, bohužel i tam je úspěšnost 90%.Jelikož jsem se dříve zajímal hluboce o zdravou výživu, nevidím nic pozitivního na konzumaci buráků člověkem, natož papouškem.Myslím si, že existují mnohem výživnější a vhodnější "ořechy", které nenapáchají tolik škody. Věřím, že každý s tímhle souhlasit nemusí a nebude. Přeji ať vše dopadne dobře. A co Arcadie lampy, nechal jste je, nebo jste zvolil jinou možnost? chovu zdar Mira.

Krmení pro papoušky nás může překvapit na každém kroku a nemusí jít pouze o buráky. Koupila jsem v krámě mrkev. Běžně jí pro papoušky operu a nakrájím. Tentokrát jsem chtěla ostrouhat slupku a zarazila mě mrkev zapáchající kyselotinou. Prostě mrkev koupená z krámu byla zkyslá.Cítit to bylo jen trochu, takže kdyby jí dávalo papouškovi dítě ani by si toho nemuselo všimnout. Takže boužel všechno co se předkládá papouškům bychom měli ochutnat, ořechy otevřít, a vůbec vše pořádně prohlédnout. Když se může v chlebu najít hřebík, proč by se v potravě pro papoušky také nemohlo objevit nějaké svinstvo.

12.4.2009 13:41
mildaii

XXX.XXX.105.46

usak napsal(a):

Tak jak jste dopadl? Já od jisté doby, kdy jsem koupil Deli Nature s červíky a prodejce se mi na příští burze vysmál, kupuji zrniny z nejmenovaného ZD a s velkou spokojeností s nimi krmím. Nic však proti hotovým směsím nemám. S ořechy je velký problém celkově. Raději dávám vlašské a burákům se snažím vyhnout. S chovatelským pozdravem MK

12.4.2009 14:12
eupatria

XXX.XXX.255.140

mildaii napsal(a):
Tak jak jste dopadl? Já od jisté doby, kdy jsem koupil Deli Nature s červíky a prodejce se mi na příští burze vysmál, kupuji zrniny z nejmenovaného ZD a s velkou spokojeností s nimi krmím. Nic však proti hotovým směsím nemám. S ořechy je velký problém celkově. Raději dávám vlašské a burákům se snažím vyhnout. S chovatelským pozdravem MK

PO zlých skúsenostiach s orieškami v kompletoch som sa rohodol pre oriešky zo ydavej výživy a skladujem ich v mraziacom boxe tam je rozvoj pliesní značne obmedzený ale nie nemožný odporúčam na všetky orechy takýto test skontrolovať z balenia určitý počet oriškov ked sú okej tak krmiť ked nie tak zlikvidovať týmito postupmi sa značne zníži možnosť podávania vadného krmiva ale stopercentná ochrana asi neni iba ak sa orechy neskrmujú čo ja sám považujem za nevhodné ale to je len môj názor ,skúsenosti sa znížia prajem vela úspechov.

12.4.2009 14:25
usak

XXX.XXX.236.32

mildaii napsal(a):

Dobrý den, tak jedná se o směs zrní Deli nature 60 pro velké papoušky s buráky. Směsmi od této firmy krmím již druhý rok a zatím jsem byl vždy spokojen a kvalita byla výborná, dokonce i ted je směs velice dobrá až na ty buráky. Těmto černá slupka a některé jsou plesnivé. Buráky jsem kompletně vybral z krmné směsy , rozloupal všechny a vzorek ukázal dnes na burze prodejci. Ten jak jsem již podotkl je velice solidní a nabídl mi výměnu krmení. Pokud ovšem přijdu o samici tak je to velice slabá náplast, ale prodejce je v tom opravdu nevině, jelikož všechny pytle co jsem od něj koupil neměli dobu spotřeby kratší než 10 měsíců a vždy je velice vstřícný a slušný a i dnes projevil soucit s mími potížemi. Jelikož jsem věděl o rizikách spojených s krmením buráky, ale bezmezně jsem důvěřoval kvalitě zrnin a věřil, že dávám svým ptákům to nej, apeluji na všechny co tyto směsi používají aby své krmení také přebrali a zkontrolovali nezávadnost buráků. Celkem by mne zajímalo jestli někdo narazí na podobný problém. Arcadii mám pouze jako běžné osvětlení a opravdu nepozoruji žádné výhody a ani neuvažuji o jejich rozšíření. Mám ovšem od vánoc čističku a ionizátor IONIC CARE a tam je rozdíl znát a paršnost v chovných prostorech zantelně menší. Přeji všem chovatelům mnoho úspěchů v letošní chovné sezoně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík