prosim chcem kupit k mojmu senegalcovi protejšek a neviem co mam doma.prosim poradte, vy ste tu skusenejši. ma tri roky a my si myslime ze je to samcek.dakujem za odpovede
cupenka1
napsal(a):
prosim chcem kupit k mojmu senegalcovi protejšek a neviem co mam doma.prosim poradte, vy ste tu skusenejši. ma tri roky a my si myslime ze je to samcek.dakujem za odpovede
3
lutik
napsal(a):
Podle prví a druhé fotky samička,jak je stará.
Pohlaví senegalce se na 100% nedá takto určit. Podle mne se jedná o samce, protože nemá protažený zelený pruh pírek až mezi nožičky, kolem kloaky jsou výrazně žlutá pera. Proto bych si typl na samce. Ale zaráží mě velikost a tvar hlavičky, podle toho bych zase typoval samičku. Ale přikláním se na samce.
Jirka
zobak
napsal(a):
Pohlaví senegalce se na 100% nedá takto určit. Podle mne se jedná o samce, protože nemá protažený zelený pruh pírek až mezi nožičky, kolem kloaky jsou výrazně žlutá pera. Proto bych si typl na samce. Ale zaráží mě velikost a tvar hlavičky, podle toho bych zase typoval samičku. Ale přikláním se na samce.
Jirka
Takže si nechte udělat DNA, jak jsem vám už jednou radila a nešpekulujte v křišťálové kouli nebo můžete být časem taky překvapená DNA nestojí svět a máte jistotu.
eden
napsal(a):
Takže si nechte udělat DNA, jak jsem vám už jednou radila a nešpekulujte v křišťálové kouli nebo můžete být časem taky překvapená DNA nestojí svět a máte jistotu.
Taky doporučuji nechat udělat test na pohlaví. Ono je rozdíl vidět papouška osobně a vidět ho na fotkách. Pamatuji, když jsem nedávno prodával na burze odchovy senegalů. Měl jsem tam posledního překrásného samce (dnes trochu lituji, že jsem ho prodal) a přišla tam jedna pani z Čech a začala mě poučovat že se jedná o samičku, že má prsní klín až mezi nohy. Vůbec si nenechala vysvětlit, že pták bude ještě dopeřovat a že se mu to vybarví. V ten moment mě to tolik netížilo. Pouze mě naštvalo, že mi tak odháněla potencionální kupce kteří chtěli samečka. Nakonec jsem stejně prodal. Udělejte testy DNA nebo dopadnete jako já, když jsem začínal a měl jsem dvě samičky.