Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2006 20:05

Pro dnešek si dovolím představit dalšího křížence - je na Vás zda si zkusíte svou znalost v této odbornosti . Luboš

28.4.2006 09:04

lubos napsal(a):
Pro dnešek si dovolím představit dalšího křížence - je na Vás zda si zkusíte svou znalost v této odbornosti . Luboš

zvonohlik/cizek??

28.4.2006 13:28

lubos napsal(a):

Dobrý deň,

mám dojem, že kresba je po Carduelis spinus a postava ( mierne prikrčená ) je po C.chloris .
Chcem poďakovať za organizovanie ,, kvízu - uhádni kríženca "
Nie všetci nadšenci tohoto ,, športu " majú možnosť navštíviť svetový šampionát, aby sa presvedčili, aká úžasné kombinácie sú možné pri krížení s kanárkom a eurofaunou.
Ja osobne som sa o tom presvedčil na svetovej výstave v Pescare, kde okrem exponátov na výstave som skoro ,, omdlel " vidiac mutácie hýlov, stehlíkov, čečetiek a ... všetkého na burze, ktorá bola súčasťou výstavy.
Nezabudnem na tento zážitok nikdy a som rád, že znovu vidím niektoré vtáčky vďaka Vašim príspevkom.
S pozdravom
Plachetka Roman, chovateľ glosterov, Dubnica, SK

28.4.2006 19:43

rp napsal(a):
Dobrý deň,

mám dojem, že kresba je po Carduelis spinus a postava ( mierne prikrčená ) je po C.chloris .
Chcem poďakovať za organizovanie ,, kvízu - uhádni kríženca "
Nie všetci nadšenci tohoto ,, športu " majú možnosť navštíviť svetový šampionát, aby sa presvedčili, aká úžasné kombinácie sú možné pri krížení s kanárkom a eurofaunou.
Ja osobne som sa o tom presvedčil na svetovej výstave v Pescare, kde okrem exponátov na výstave som skoro ,, omdlel " vidiac mutácie hýlov, stehlíkov, čečetiek a ... všetkého na burze, ktorá bola súčasťou výstavy.
Nezabudnem na tento zážitok nikdy a som rád, že znovu vidím niektoré vtáčky vďaka Vašim príspevkom.
S pozdravom
Plachetka Roman, chovateľ glosterov, Dubnica, SK

No ja by som to typol skôr na kríženca Carduelis spinus x Serinus spp. ( S. serinus, S. mozambicus ???) varianta s Carduelis chloris mi nepríde až tak zlá ale ak sa pozriem na nohy kríženca nemôžem si pomôcť a typujem Serinus spp. S pozdravom Lukáš

29.4.2006 07:01

lukas bryndza napsal(a):
No ja by som to typol skôr na kríženca Carduelis spinus x Serinus spp. ( S. serinus, S. mozambicus ???) varianta s Carduelis chloris mi nepríde až tak zlá ale ak sa pozriem na nohy kríženca nemôžem si pomôcť a typujem Serinus spp. S pozdravom Lukáš

Abych pravdu řekl myslel jsem si že díky nekvalitní fotce se asi nenajde jediný chovatel který trefí do černého - stalo se Lukáš napsal správně odpověď - blahopřeji !!!!!! Skutečně jde jen o křížence čížek lesní x kanár . Tento kříženec nespadá do kategorie " lidi divme se co jde spolu křížit " ale je často chovateli odchováván pro velmi příjemný zpěv , ba dokonce ve starší literatuře jsou popisovány i případy o plodnosti některých těchto kříženců - to je ale kapitola sama pro sebe a myslím si , že tato otázka nepatří do této kategorie . Luboš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík