Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2006 06:52

Dnešním dnem představuji posledního křížence a tím ukončím tento dekádový kvíz , ale na druhou stranu nevylučuji možnost něčeho podoného s jednou vyjímkou a to tou , že fotky a opeřenci již nebudou moje a proto se může stát to co je skoro běžné na sesterské diskusi , že se setkáme s jinýma názorama na prezentaci cizích " práce " . I když já osobně jsem jiného názoru a jsem hluboce přesvědčen , že pokud chovatel a nezáleží zda náš či cizinec dává volně fotky na net zajisté si je vědom toho , že budou použity k potřebám zase jen nás chovatelů . Luboš

1.5.2006 11:19

lubos napsal(a):
Dnešním dnem představuji posledního křížence a tím ukončím tento dekádový kvíz , ale na druhou stranu nevylučuji možnost něčeho podoného s jednou vyjímkou a to tou , že fotky a opeřenci již nebudou moje a proto se může stát to co je skoro běžné na sesterské diskusi , že se setkáme s jinýma názorama na prezentaci cizích " práce " . I když já osobně jsem jiného názoru a jsem hluboce přesvědčen , že pokud chovatel a nezáleží zda náš či cizinec dává volně fotky na net zajisté si je vědom toho , že budou použity k potřebám zase jen nás chovatelů . Luboš

Myslím, že to je kříženec Carduelis cannabina x kanár.
Je to tak ???

1.5.2006 15:54

kadlec napsal(a):
Myslím, že to je kříženec Carduelis cannabina x kanár.
Je to tak ???

Řekl bych, stehlík x konopka?

1.5.2006 16:51

ssiskaa napsal(a):
Řekl bych, stehlík x konopka?

Řekla bych, že v tom stehlík není...tipuju: konopka x kanár...?

2.5.2006 07:46

lubos napsal(a):

Zdravím,
konopka x kanár.
M.

2.5.2006 08:17

lubos napsal(a):

taky bych to tipl na konopku s kanarem

2.5.2006 09:16

jardik napsal(a):
taky bych to tipl na konopku s kanarem

zda sa mi ze to ma trocha nacervenale hrdlo, mozno penkava x kanar alebo uz zmienovana konopka x kanar, no uvidime co lubos odhaly, mna bi dost zaujimalo ktori krizenci su spatne krizitelni?

2.5.2006 11:52

on marek napsal(a):
zda sa mi ze to ma trocha nacervenale hrdlo, mozno penkava x kanar alebo uz zmienovana konopka x kanar, no uvidime co lubos odhaly, mna bi dost zaujimalo ktori krizenci su spatne krizitelni?

Myslím, že dosud se nepodařilo odchovat křížence s dlaskem, ale nevím to určitě.

2.5.2006 16:25

kadlec napsal(a):
Myslím, že dosud se nepodařilo odchovat křížence s dlaskem, ale nevím to určitě.

Ano, doposud to platilo stejně tak že se dlask neobjevil v žádné mutaci. Před časem mně známý říkal že se již první mutační dlask objevil u chovatelů v Německu. Proto by mně zajímalo zda někdo ze zasvěcených do této problematiky nemá bližší informace. Děkuji

2.5.2006 18:44

stehlik napsal(a):
Ano, doposud to platilo stejně tak že se dlask neobjevil v žádné mutaci. Před časem mně známý říkal že se již první mutační dlask objevil u chovatelů v Německu. Proto by mně zajímalo zda někdo ze zasvěcených do této problematiky nemá bližší informace. Děkuji

Opět jste dokázali , že rozpoznáte i tohoto křížence - ano jde skutečně o křížence konopka obec. x kanár . Je zajímavé , že se učastnili i ženy chovatelky a nevedly si nikterak špatně dokonce Eliška trefila do černého . Skutečně nebyl nikdy odchovaný kříženec po našem dlaskovi a o jeho mutaci / nebo modifikaci a to asi spíše / nevím nikde to nebylo prozatim publikováno . Pokud jde o " těžké " křížence jsou to kříženci po našem hýlovi , křivce , jíkavci a pěnkavě v jakékoliv kombinaci . Je velmi těžké se k těmto křížencům vyjadřovat protože je to také věc náhody či chovatelského štěstí a co jednomu šlo bez hnutí prstů - druhý kdyby snesl modré z nebe nikdy nedokáže . Je velká škoda , že naši chovatelé dělají povětšinou křížence s kanáří samičkou a proto je jiných kříženců u nás jak šafránu - nevím zda je to proto že tento způsob odchovu je jednoduší či jde o zvyk nebo tradici to opravdu nevím . Luboš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík