Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2009 22:13
fero

XXX.XXX.191.252

Ćetl jsem poslední faunu článek o papoušcích horských a zaujal mne názor o jedovatých rostlinách.píše zde autor o petrželi a o akátu.Já osobně chovám horáky již několik roků a petržel jim dávám do míchanice a bidla mají z akátu.Co vy nato? Děkuji za názory.FERO

nikolas

8.8.2009 22:42
nikolas

XXX.XXX.21.41

fero napsal(a):
Ćetl jsem poslední faunu článek o papoušcích horských a zaujal mne názor o jedovatých rostlinách.píše zde autor o petrželi a o akátu.Já osobně chovám horáky již několik roků a petržel jim dávám do míchanice a bidla mají z akátu.Co vy nato? Děkuji za názory.FERO

Co se týče akátu taky jsem četl že je jedovatý.Ono je ale spousta rostlin jedovatých jenomže záleží jak.Do kategorie mírně jedovatých spadá i černý bez a ten používá v chovu spousta chovatelů.Stejné to asi bude i u akátu jelikož ho používám na bidla několik roků a nikdy nebyl žádný problém.S chutí ho okusují penanti,mníšci,škrabošáci,alex.růžoví a rudohlaví.
A ještě takový malý postřeh.U agošů byla první hnízda tak zaneřáděná že jsem je vyhodil ale nechtělo se mi chodit na vrbu a zbavovat ji listí.Proto jsem uřízl pár silnějších akátových větví a nožem jsem kůru ořezal na proužky a namočil asi na hodinu do vody kvůli vlhkosti v hnízdech.A i po tak krátké době vznikla z té vody nevábná černá tekutina což je podle mě taky důkaz jedovatosti.

nikolas

9.8.2009 00:24
nikolas

XXX.XXX.21.41

fero napsal(a):

Tady je odkaz,je tam všechno popsáno. http://rostliny.prirodou.cz/ bobovite/trnovnik/trnovnik-akat/

Přidejte reakci

Přidat smajlík