Andulka - vypadání letek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2009 15:06

Prosím o radu. včera začala moje andulka pelichat. Kromě normálních peříček jí ale vypadalo už asi 6 letek z levého křídla a těžko se jí lítá. Vždy skončí na zemi. Je z toho dost otřesená. Chci se zeptat, zda jde o normálné průběh a nebo je nějak nemocná? Jí normálně...Co jí mám dávat za vitamíny.? Zatím jí dávám kapky ProFeda. Kdy letky dorostou? Děkuji předem za radu. Lucka

13.10.2009 11:04
papy

XXX.XXX.64.132

luckylucinda napsal(a):
Prosím o radu. včera začala moje andulka pelichat. Kromě normálních peříček jí ale vypadalo už asi 6 letek z levého křídla a těžko se jí lítá. Vždy skončí na zemi. Je z toho dost otřesená. Chci se zeptat, zda jde o normálné průběh a nebo je nějak nemocná? Jí normálně...Co jí mám dávat za vitamíny.? Zatím jí dávám kapky ProFeda. Kdy letky dorostou? Děkuji předem za radu. Lucka

Nechci strašit ale podle mě je to ,,francouzské pelíchání,,což je nemoc při které vypadávají letky.a pokud máte doma jiné ptáky tak je dost pravděpodobné že to mají i oni.To se pozná tak že umírají mladé před vylítnutím,ikdyž jsou nakrmené atd.tahle nemoc se přenáší i vzduchem,takže se tomu v podstatě nedá zabránit,ale ať poradí ještě někdo jiný.

13.10.2009 12:56
eden

XXX.XXX.65.241

papy napsal(a):
Nechci strašit ale podle mě je to ,,francouzské pelíchání,,což je nemoc při které vypadávají letky.a pokud máte doma jiné ptáky tak je dost pravděpodobné že to mají i oni.To se pozná tak že umírají mladé před vylítnutím,ikdyž jsou nakrmené atd.tahle nemoc se přenáší i vzduchem,takže se tomu v podstatě nedá zabránit,ale ať poradí ještě někdo jiný.

Myslím si to samé co Martin.

13.10.2009 13:55
saluki

XXX.XXX.38.103

luckylucinda napsal(a):

Ahoj, hlavně nepanikařit, je opravdu pravděpodobné, že tvá andulka má nemoc zvanou francouzské pelichání, určitě je to mládě, které nemáš moc dlouho, viď? Je to smutné, ale pokud nemáš jiné papoušky, není nutné se jí zbavovat. Není ji ani třeba nijak léčit, ono to vyléčit stejně nejde. Můžeš mít svou andulku třeba i spoustu let jako mazlíka, důležité je neodchovávat mláďata a nedávat ji k jiným papouškům. Letky ji pravděpodobně dorostou a bude vypadat úplně normálně. Pouze bude přenašečem nebezpečným pro další ptáky. Pro lidi ne! Hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík