jsem začínající chovatel, uchvátily mě tyto neofémy, zakoupil jsem pár žlutých rudoprsých a pár opalín, samice zelená opalína rudoprsá a samec zlatožlutý rudoprsý opalín, bohužel si nejsem jist zda samec je samec. U žlutých rudoprsých má samec výrazné červené zbarvení v křídle, u opalína má jen pár droboučkých červených pírek v křídle, proto prosím o radu, zda je to samec. Přikládám fotografie. Za odpověď předem děkuji.
soukupjirka
napsal(a):
jsem začínající chovatel, uchvátily mě tyto neofémy, zakoupil jsem pár žlutých rudoprsých a pár opalín, samice zelená opalína rudoprsá a samec zlatožlutý rudoprsý opalín, bohužel si nejsem jist zda samec je samec. U žlutých rudoprsých má samec výrazné červené zbarvení v křídle, u opalína má jen pár droboučkých červených pírek v křídle, proto prosím o radu, zda je to samec. Přikládám fotografie. Za odpověď předem děkuji.
ještě ty žluté rudoprsé
ros
napsal(a):
U opalínů může mít někdy samička větší znaky než samec. Myslím, že by to samec mohl být, ale chtělo by to fotku z menší vzdálenosti.
Pro porovnání v předu je samice a v zadu je samec.
soukupjirka
napsal(a):
Zdravím, podle fotky, kterou uvádíte, to je nejspíš samice. Ale na fotce toho moc vidět není. Také uveďte stáří.
saroun
napsal(a):
Zdravím, podle fotky, kterou uvádíte, to je nejspíš samice. Ale na fotce toho moc vidět není. Také uveďte stáří.
V srpnu jsem je koupil na burze v Telči jako 100% pár. U mě se ale ještě trochu vybarvili. Spíš jim stmavla červená na prsou. Určitě jsou letošní, ale měsíc naorození nevím. Bohužel sem si nevzal kontakt na chovatele. Prosím, jestli mi můžete uvést hlavní pohlavní znaky těchto ptáků. Bohužel na netu jsem toho moc nenašel. Zkoušel jsem je fotit se zoomem, ale je to rozmazané.