Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2009 20:36
soukupjirka

XXX.XXX.23.62

jsem začínající chovatel, uchvátily mě tyto neofémy, zakoupil jsem pár žlutých rudoprsých a pár opalín, samice zelená opalína rudoprsá a samec zlatožlutý rudoprsý opalín, bohužel si nejsem jist zda samec je samec. U žlutých rudoprsých má samec výrazné červené zbarvení v křídle, u opalína má jen pár droboučkých červených pírek v křídle, proto prosím o radu, zda je to samec. Přikládám fotografie. Za odpověď předem děkuji.

19.10.2009 20:40
soukupjirka

XXX.XXX.23.62

soukupjirka napsal(a):
jsem začínající chovatel, uchvátily mě tyto neofémy, zakoupil jsem pár žlutých rudoprsých a pár opalín, samice zelená opalína rudoprsá a samec zlatožlutý rudoprsý opalín, bohužel si nejsem jist zda samec je samec. U žlutých rudoprsých má samec výrazné červené zbarvení v křídle, u opalína má jen pár droboučkých červených pírek v křídle, proto prosím o radu, zda je to samec. Přikládám fotografie. Za odpověď předem děkuji.

ještě ty žluté rudoprsé

20.10.2009 08:33
ros

XXX.XXX.227.229

soukupjirka napsal(a):
ještě ty žluté rudoprsé

U opalínů může mít někdy samička větší znaky než samec. Myslím, že by to samec mohl být, ale chtělo by to fotku z menší vzdálenosti.

20.10.2009 08:40
ros

XXX.XXX.227.229

ros napsal(a):
U opalínů může mít někdy samička větší znaky než samec. Myslím, že by to samec mohl být, ale chtělo by to fotku z menší vzdálenosti.

Pro porovnání v předu je samice a v zadu je samec.

20.10.2009 20:33
saroun

XXX.XXX.89.202

soukupjirka napsal(a):

Zdravím, podle fotky, kterou uvádíte, to je nejspíš samice. Ale na fotce toho moc vidět není. Také uveďte stáří.

20.10.2009 21:34
soukupjirka

XXX.XXX.23.62

saroun napsal(a):
Zdravím, podle fotky, kterou uvádíte, to je nejspíš samice. Ale na fotce toho moc vidět není. Také uveďte stáří.

V srpnu jsem je koupil na burze v Telči jako 100% pár. U mě se ale ještě trochu vybarvili. Spíš jim stmavla červená na prsou. Určitě jsou letošní, ale měsíc naorození nevím. Bohužel sem si nevzal kontakt na chovatele. Prosím, jestli mi můžete uvést hlavní pohlavní znaky těchto ptáků. Bohužel na netu jsem toho moc nenašel. Zkoušel jsem je fotit se zoomem, ale je to rozmazané.

23.10.2009 19:26
111777

XXX.XXX.201.154

soukupjirka napsal(a):
ještě ty žluté rudoprsé

Prosím pána Soukupa,aby sa mi ozval na môj mail klc.milan@azet.sk chcem sa niečo opýtať.Ďakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík