adyn
napsal(a):
dobry den,zadam vas vsechny chovatele touto cestou o pomoc.mam mlade senegalce a ma rozjete nozky,lezi jen na brise a nozky ma odtazene kazdou na jednu stranu,da se stim neco delat?dekuji za normalni odpovedi.dik moc
Mně se to u senegalce nikdy nestalo, ale stává se to u andulek. Jestli jste choval andulky, je tam postup svazování. Nevím kolik toho o takové pomoci víte.
adyn
napsal(a):
dekuji andulky mam uz dlouha leta ale nastesti se mi to nikdy nestalo,takze stim nemam zadne skusenosti
Vraťte nožičky do přirozené polohy a svažte je obvazem do tvaru 8.Každé dva dny jej uvolněte.Jestli je ručně dokrmujete použíjte na dno misky ručník mají v něm větší oporu.
adyn
napsal(a):
dobry den,zadam vas vsechny chovatele touto cestou o pomoc.mam mlade senegalce a ma rozjete nozky,lezi jen na brise a nozky ma odtazene kazdou na jednu stranu,da se stim neco delat?dekuji za normalni odpovedi.dik moc
Dobrý den,
jednou se mě to stako u mláďete žaka, dokrmoval jsem jej ručně a mládě bylo umístěno na podestýlve, na které jí ujížděly nohy a nemohlo se zapřít. Nakroužkoval jsem mu druhou nožičku prořízlým kroužkem a nohy svázal k sobě. Na dospělém ptákovi nebylo nic vidět. Od té doby mám mláďata v odchovně na roštech, nemá to chybu, ptáci jsou čistí a nikdy se již nestalo, že by mládě mělo rozjeté nohy.
zzdenek
napsal(a):
Dobrý den,
jednou se mě to stako u mláďete žaka, dokrmoval jsem jej ručně a mládě bylo umístěno na podestýlve, na které jí ujížděly nohy a nemohlo se zapřít. Nakroužkoval jsem mu druhou nožičku prořízlým kroužkem a nohy svázal k sobě. Na dospělém ptákovi nebylo nic vidět. Od té doby mám mláďata v odchovně na roštech, nemá to chybu, ptáci jsou čistí a nikdy se již nestalo, že by mládě mělo rozjeté nohy.
Záleží i na stáří ptáka, ale mě se to třeba povedlo i u 20 denní andulky. Na nožky jsem navlíkla rozřezanou hadičku a nohy stáhla tak aby mezi nima vznikla obvyklá mezera jak u zdravého ptáka. Každý den raději několikrát kontrolujte jestli mu to třeba samice nesundala. Myslím že tohle je lepší varianta a pták se může aspoň pohybovat po budce, někdo nohy stahuje napevno k sobě tak že pták jen leží.