Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2010 20:03
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

Dávám slíbené foto.Novodur průměr 100 a vysavač.Vyzkoušejtei.B.J.

12.1.2010 20:04
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

jozavlcek napsal(a):

Toto bylo v krmivu.B.J.

12.1.2010 21:13
lubka

XXX.XXX.99.33

jozavlcek napsal(a):
Toto bylo v krmivu.B.J.

Geniálně jednoduché .jak je ta trubka od vysavače vražená hluboko?

13.1.2010 07:57
jozavlcek

XXX.XXX.183.187

lubka napsal(a):
Geniálně jednoduché .jak je ta trubka od vysavače vražená hluboko?

Ta trubka je asi 2 cm vražená dovnitř.Pro pána na nemoderce, co píše,že je to hovadina,tak at si přečte zadání.Já odsávám prach jemné nečistoty,které mi vadí.Jestliže On kupuje krmivo přímo od kombajnu,tak mu to moc nepomůže.Já nikoho nenutím,jen jsem dal typJinak v odpadu byly jen slupky a nečistoty,proso,lesknice zůstaly v krmivu.Ještě je potřeba udělat uchycení na nádobu do které padá krmivo.B.J.

14.1.2010 20:08
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

jozavlcek napsal(a):
Ta trubka je asi 2 cm vražená dovnitř.Pro pána na nemoderce, co píše,že je to hovadina,tak at si přečte zadání.Já odsávám prach jemné nečistoty,které mi vadí.Jestliže On kupuje krmivo přímo od kombajnu,tak mu to moc nepomůže.Já nikoho nenutím,jen jsem dal typJinak v odpadu byly jen slupky a nečistoty,proso,lesknice zůstaly v krmivu.Ještě je potřeba udělat uchycení na nádobu do které padá krmivo.B.J.

Po posledních úpravách dnes sebrané a vyčistěné krmení.B.J.

14.1.2010 20:21
student

XXX.XXX.175.142

jozavlcek napsal(a):
Po posledních úpravách dnes sebrané a vyčistěné krmení.B.J.

Zdravím, koukám že jste to už dovedl asi k dokonalosti... Pošlete mi prosím kdyžtak nějaký celkový foto a rozměry trubek na mail co mám v profilu.Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2010 20:44

student napsal(a):
Zdravím, koukám že jste to už dovedl asi k dokonalosti... Pošlete mi prosím kdyžtak nějaký celkový foto a rozměry trubek na mail co mám v profilu.Děkuji.

Kolego mohl by jste sem dát celkové foto čističky a stučný popis jak to celé funguje.A jestli bych mohl požádat o případné zaslání včetně plánku,případné info kde jste to objevil na email v profilu.S pozdravem Pavel

14.1.2010 20:52
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kolego mohl by jste sem dát celkové foto čističky a stučný popis jak to celé funguje.A jestli bych mohl požádat o případné zaslání včetně plánku,případné info kde jste to objevil na email v profilu.S pozdravem Pavel

Zdravím.Zítra nafotím detaily,když tak udělám nákres a pošlu Vám to.B.J.

15.1.2010 16:10
lubka

XXX.XXX.99.33

jozavlcek napsal(a):
Zdravím.Zítra nafotím detaily,když tak udělám nákres a pošlu Vám to.B.J.

Ještě by mě zajímalo jestli jste zkoušel i menší průměry,aby byla vyšší účinost nebo už by to vysávalo zrní?děkuji

15.1.2010 17:11
student

XXX.XXX.175.142

lubka napsal(a):
Ještě by mě zajímalo jestli jste zkoušel i menší průměry,aby byla vyšší účinost nebo už by to vysávalo zrní?děkuji

Ten průměr bude záležet na parametrech vysavače. Každej vysavač je jinej a je schopen vytvořit jinak velkej podtlak resp. jinej objemovej průtok vzduchu v potrubí...Tudíž čím horší vysavač bude potřeba užší trubky a naopak. Toho menšího průměru bych se nebál, když by to přisávalo zrní tak tam navrtate přisávací otvor a podtlak vám klesne a bude po problému...

15.1.2010 19:02
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

student napsal(a):
Ten průměr bude záležet na parametrech vysavače. Každej vysavač je jinej a je schopen vytvořit jinak velkej podtlak resp. jinej objemovej průtok vzduchu v potrubí...Tudíž čím horší vysavač bude potřeba užší trubky a naopak. Toho menšího průměru bych se nebál, když by to přisávalo zrní tak tam navrtate přisávací otvor a podtlak vám klesne a bude po problému...

Zkoušel jsem menší ,ale vše bylo ve vysavači.Ted je to suprový,ve vysavači mám takový ten hadrový sáček,tak ho vysypu a jedu dálší várku.Dnes jsem vysával krmení a opět paráda.Ta poslední úprava udělala své.Asi si to dám patentovat.B.J.

16.1.2010 10:53
panlee

XXX.XXX.228.17

jozavlcek napsal(a):
Zkoušel jsem menší ,ale vše bylo ve vysavači.Ted je to suprový,ve vysavači mám takový ten hadrový sáček,tak ho vysypu a jedu dálší várku.Dnes jsem vysával krmení a opět paráda.Ta poslední úprava udělala své.Asi si to dám patentovat.B.J.

Dobry den mohl bych vas taky poprosit o rozmery tech trubek z PVC . Moc dekuji

19.1.2010 15:51
mariola

XXX.XXX.228.17

panlee napsal(a):
Dobry den mohl bych vas taky poprosit o rozmery tech trubek z PVC . Moc dekuji

Dobry den, tak mi to manžel vyrobil a je to na 2 věci

19.1.2010 17:38
gisela

XXX.XXX.185.30

mariola napsal(a):

Já jsem si to také myslela,ale zatím jsem vyčkávala,kdo bude první po nespokojené zkoušce.Možná by to chtělo lépe promyslet,ale vysavač a odpadní roury o průměru 100mm,tudy asi cesta nevede. Už tu bylo hodně různých zařízení,ale žádné nefungovalo k plné spokojenosti.Teď jen čekat,kdo vymyslí něco lepšího a konečně funkčního k plné spokojenosti nás ptáčkařů.Je někdo,kdo to zkoušel také,ať přispěje do diskuse zda-li je to k něčemu?

19.1.2010 18:07
brandt

XXX.XXX.53.50

mariola napsal(a):

Možná než napsat, že je to na 2 věci by bylo lepší nám sdělit v čem vydíte probllém v nefunkčnosti. Jinak když si koupíte kvalitní krmení, nepotřebujete žádnou čističku.

19.1.2010 18:50
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

brandt napsal(a):
Možná než napsat, že je to na 2 věci by bylo lepší nám sdělit v čem vydíte probllém v nefunkčnosti. Jinak když si koupíte kvalitní krmení, nepotřebujete žádnou čističku.

Zde je nafocena úprava.Do spodní trubky jsou přidány dvě příčky.Snad to pochopíte.B.J.

19.1.2010 18:52
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

jozavlcek napsal(a):
Zde je nafocena úprava.Do spodní trubky jsou přidány dvě příčky.Snad to pochopíte.B.J.

Další.

19.1.2010 18:53
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

jozavlcek napsal(a):
Další.

Další.

19.1.2010 18:55
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

jozavlcek napsal(a):
Další.

To jsou rozměry v cm,co mám udělaný.

19.1.2010 18:57
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

jozavlcek napsal(a):
To jsou rozměry v cm,co mám udělaný.

toto je celý.Vysavač Eta 1200W.Zkuste.B.J.

19.1.2010 19:51
henrieta

XXX.XXX.157.207

jozavlcek napsal(a):
toto je celý.Vysavač Eta 1200W.Zkuste.B.J.

Kčemu slouži tie pričky

19.1.2010 20:08
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

henrieta napsal(a):
Kčemu slouži tie pričky

Zrní přes ně přepadává a je lépe pročistěno.B.J.

19.1.2010 20:27
mariola

XXX.XXX.228.17

jozavlcek napsal(a):
Zrní přes ně přepadává a je lépe pročistěno.B.J.

Mno ja si myslim ze Deli nature by melo byt dosti kvalitni,ale bohuzel neni.Pri poslenim nakupu jsem si porezala ruku od skla ktere v to bylo, tak ze si micham sama

30.1.2010 17:52
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

mariola napsal(a):
Mno ja si myslim ze Deli nature by melo byt dosti kvalitni,ale bohuzel neni.Pri poslenim nakupu jsem si porezala ruku od skla ktere v to bylo, tak ze si micham sama

Zdravím Vás a chtěl bych znát vaše zkušenosti s tímto zařízením.Mě to slouží perfektně.Děkuji za Vaše příspěvky.B.J.

30.1.2010 18:30
andel

XXX.XXX.115.116

jozavlcek napsal(a):
Zdravím Vás a chtěl bych znát vaše zkušenosti s tímto zařízením.Mě to slouží perfektně.Děkuji za Vaše příspěvky.B.J.

Dobrý večer,můj názor : udělal jsem si jí a jsem spokojen.Vše musí být těsně pospojováno a kýbl a nebo nádoba těsný víko aby nikde nebral falešný vzduch vysavač a tak bere vzduch jenom s trychtýře.Musí se sypat krmení pomalu a krásně to čistí bez příček uvnitř.Vysavač mám 1400 W a plný výkon.

30.1.2010 18:54
araukana

XXX.XXX.180.2

jozavlcek napsal(a):

Taky jsem si udělal čističku podle fota . Použil jsem však průměr 7,5 cm s odbočením 5 cm . Dokoupil jsem ještě dvě víčka a v nich udělal otvor pro vysavač , větší a trychtýř menší . Trubku nad odbočkou mám dlouhou 15 cm a pod odbočkou 25 cm Ty přepážky musí být přes půlku průměru , aby zrní nepadalo přímo do nádoby . Proženu tak dvakrát a opravdu zůstane jen zrní . Vynikající věc . araukana

30.1.2010 19:14
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

araukana napsal(a):
Taky jsem si udělal čističku podle fota . Použil jsem však průměr 7,5 cm s odbočením 5 cm . Dokoupil jsem ještě dvě víčka a v nich udělal otvor pro vysavač , větší a trychtýř menší . Trubku nad odbočkou mám dlouhou 15 cm a pod odbočkou 25 cm Ty přepážky musí být přes půlku průměru , aby zrní nepadalo přímo do nádoby . Proženu tak dvakrát a opravdu zůstane jen zrní . Vynikající věc . araukana

Jsem rád,že vám to dalo ispiraci a pomohlo.B.J.

5.11.2010 20:29

Dobrý večer,zasílám svoje zkušenosti s čističkou krmiva. Inspirací mi byl váš perfektní nápad ,který jsem trochu upravil. Pod trychtýř je přivařen kulový kohout z důvodu dávkování množství čištěného krmiva (proso se sype jinak než slunečnice).Dále je vsazen další kulový kohout pod spodní příčku přepážky z důvodu přisávání vzuchu,který sebou unáší prach a nečistoty a tím zdokonaluje čištění.Nádoba je dokonale utěsněna,takže není nikde přisáván vzduch, který proudí pouze mezi příčkami a mírně přes zrní z trychtýře. Dík za nápad, F.Š.

7.11.2010 10:20
jozavlcek

XXX.XXX.73.208

Jsem rád,že Vám to pomohlo a hned vyzkouším Vaši úpravu.Dík.B.J.

8.11.2010 11:50
fana8

XXX.XXX.5.73

dobrý den
ta vaše čistička vypadá dobře :-)můžete mě poslat nějaký plánek na výrobu děkuji předem

8.11.2010 20:25

Zašlete mi na vás kontakt. F.Š.

9.11.2010 08:35
fana8

XXX.XXX.5.73

tady je můj e-mail smutnystanislav@seznam.cz dík moc

9.11.2010 12:18
regina

XXX.XXX.176.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zašlete mi na vás kontakt. F.Š.

regina.davidkova@centrum.cz.......to by mi asi udělal instalater, že?

9.11.2010 14:30
jozavlcek

XXX.XXX.183.187

Dobrý den.Jsem zakladatel tohoto tématu,podle obrázků to zvládne každý a jak sami vidíte,tak pan František to ještě zdokonalil.Není to nic složitýho a fakt to funguje.Až si to uděláte,tak zjistíte,kolik jste vyhodily krmivaSpozdravem Joža.

9.11.2010 15:42
araukanaraukana

XXX.XXX.180.2

Je to moc dobrá věc . Mám ji už 10 měsíců ale základ je aby zrní použite nebylo kontaminováno trusem . Musí se ptákům zabránit , a to je největší problem , aby do mysek nepadal trus . Sám používám toto vyčištěne krmení pouze po vyprání na nakličování , a v pohodě . Fotku nemohu přiložit protože ji nemám čím udělat . smajlík

9.11.2010 21:06

Abych řekl pravdu,žádný plánek nemám,dělal jsem to od oka,podle fotky zakladatele tématu.Myslím si ,že to zvládne každý instalatér.Důležité je mít všechny díly ze stejného materiálu,v mém případě PVC.Díly jsou spojovány na sucho pomocí těsnící gumy,nebo svařováním ,jelikož mám v tomto oboru praxi. Neměl by být problém díly spojit lepením. Základ tvoří trubka o průměru 110 mm s odbočkou průměru 50mm.Hrlo na odsávání je použito ze staré vysavačové trubky,celý díl od odbočky až po trychtýř je také svařen z PVC a sehnal jsem jej z použitého potrubí. Napojení na sud je provedeno pomocí dvou vyrobených přírub, z kterých je jedna přivařena ke trubce a druhá je prošroubovaná z druhé strany otvoru ve víku .Otvor na přisávání vzduchu má otvor 15mm a je na něm přivařena spojka s kohoutem DN 15.Umístění příček v potrubí je patrné z fotky.
Toto zařízení používám výhradně k čištění nového zrní,zatávám názor,že nespotřebované krmivo již nepatří k dalšímu krmení pro ptáky.Důležitá je prevece aby ke zbytkům nedocházelo,ale to je na jiné téma.
s pozdravem Frantisek

15.12.2012 19:56
nestor.kea

XXX.XXX.194.167

Dobry večer, dnes som zostrojil tuto čističku ale nejako to nečisti...!! Ked som to sypal do lievika tak to malo obrovsky tah ale vsetko padalo spat do kybla neprečistene dokonca rovnako zaprášene . Kde sa mohla stat chyba...??

17.2.2013 20:08
vokoun

XXX.XXX.142.1

Dobrý den, mohl bych poprosit také o plánek a foto?! Předem Vám mockrát děkuji!
Zdeněk Špaček.
zdenal.spacek@seznam.czsmajlík

pivomil

18.2.2013 14:36
pivomil

XXX.XXX.50.196

Autorovi gratuluji za dobry napad.
Pri procitani me napadlo, ze by se teoreticky dal pouzit na odsavani prachu ze zrni i vysavac popela. S elektrickym zkusenost nemam (kvuli regulaci vykonu),ale ta nadoba co se pridava na hadici od vysavace by fungovat mohla (vykon si treba nastavim otevrenim privodu vzduchu na hubici). Pri pomalem vysavani prosa by padalo na dno nadoby a drobny prach by sel rovnou do vysavace. Pred hubici ji saci kos s dratenkou,takze neni treba se obavat ze by zrni skoncilo ve vysavaci. Je to ale opravdu vhodne pouze na prach, na "recyklaci" nevyzraneho zrni uz ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík