hali
napsal(a):
nádherný pennant. je to přírodní, nebo fallow ?
Všechny fotky jse stáhl z netu a protože jsou parádní tak jse je sem dal.
http://cityparrots.org/ podívejte se nádhera, jako ti inkové Jinak penant je přírodní. JP
jardda
napsal(a):
Pěkný fotky všech papoušků jsou i zde http://www.parrots.org/index.php/ encyclopedia/alphabeticalnavigationquery/ jen to chce znát anglický název.
hali
napsal(a):
Jardo. jak jsou ty fotky, tak jak je ten mníšek na tom železném polotě, tak pod ním je video. co jsou to za papoušky? dík. zatim
arara zelený (Rhynchopsitta pachyrhyncha) nádhera JP
jardda
napsal(a):
jardda
napsal(a):
Toto byl můj
cone
napsal(a):
a další
Asi bych mohl pokračovat i dále, těch favoritů je trochu více, ale vidět tohoto mého favorita na živo už asi nebude možné, velká škoda.
cone
napsal(a):
zapomněl jsem uvést, že se jedná o Ara tricolor / ara kubánský /.
Muj favorit at se daří.
nikolas

XXX.XXX.142.65
hali
napsal(a):
pro jardu. děkuji za odpověd.
Pane Šiška, zajímalo by mě jestli máte nějaké informace o tom Aru kubánském. Zajímá mě kdy byl naposledy spatřený ve volné přírodě a jestli byl chovaný v zajetí. O tomto druhu jsem až doteď nikdy neslyšel.
Na té kresbě vypadá nádherně. Děkuji.
guttata

XXX.XXX.6.154
nikolas
napsal(a):
Pane Šiška, zajímalo by mě jestli máte nějaké informace o tom Aru kubánském. Zajímá mě kdy byl naposledy spatřený ve volné přírodě a jestli byl chovaný v zajetí. O tomto druhu jsem až doteď nikdy neslyšel.
Na té kresbě vypadá nádherně. Děkuji.
Ara kubánský (nebo také sysonymem tříbarvý) , ara tricolor, nemá pokud vím přesně stanovený rok vyhynutí. Většina pramenů ale uvádí, že vyhynul v období let 1880-1885 a že nikdy nebyl hojným druhem. Domorodci a přistěhovalci je prý na Kubě chovali často jako mazlíčky, ale jako voliérový pták nikdy chovaný nebyl (tedy alespon jsem se toho nikdy nedopátral).
Na světe je pokud vím 14 dermoplastických preparátů a několik málo kůží.
Na internetu se občas nějaká ta fotografie preparátu objeví...
Ono vyhynulých druhů papoušků je celkem mnoho, neznalé by to i překvapilo, že něco takového tu někdy bylo...
Honza
guttata
napsal(a):
Ara kubánský (nebo také sysonymem tříbarvý) , ara tricolor, nemá pokud vím přesně stanovený rok vyhynutí. Většina pramenů ale uvádí, že vyhynul v období let 1880-1885 a že nikdy nebyl hojným druhem. Domorodci a přistěhovalci je prý na Kubě chovali často jako mazlíčky, ale jako voliérový pták nikdy chovaný nebyl (tedy alespon jsem se toho nikdy nedopátral).
Na světe je pokud vím 14 dermoplastických preparátů a několik málo kůží.
Na internetu se občas nějaká ta fotografie preparátu objeví...
Ono vyhynulých druhů papoušků je celkem mnoho, neznalé by to i překvapilo, že něco takového tu někdy bylo...
Honza
Ještě bych doplnil přesné info od Honzy o údaj o velikosti - měl mít kolem 50ti cm, což by s jeho atraktívním zbarvením / malá" arakanga"/ z něj jistě učinilo chovatelský trhák.